Μαρία Σάκκαρη: «Ένιωσα να χάνω τον εαυτό μου»
Showbiz

Μαρία Σάκκαρη: «Ένιωσα να χάνω τον εαυτό μου»

Η Μαρία Σάκκαρη είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια της αντισφαίρισης, διεθνούς εμβέλειας, η οποία έχει φτάσει μέχρι και στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, Θεωρείται η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών.

H Μαρία Σάκκαρη έχει βρεθεί δύο φορές σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ διοργάνωσης. Επίσης, έχει αγωνιστεί 6 φορές σε τελικό τουρνουά της WTA αλλά έχει κερδίσει μέχρι στιγμής μόνο έναν τίτλο, στο Μαρόκο το 2019.

Η ίδια έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την μητέρα της, για την διατροφή της αλλά και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Μεγαλώνοντας έχεις αντιμετωπίσει δυσπιστία για το ότι είσαι η κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου;

Σίγουρα αντιμετώπισα μεγάλο bullying στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Γενικά υπήρχε μία πολύ λάθος νοοτροπία στο χώρο του ελληνικού τένις όλα αυτά τα χρόνια που έπαιζα εγώ. Με αντιμετώπιζαν ως την κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου και όχι ως τη Μαρία Σάκκαρη, αλλά ξέφυγα απ’ όλο αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσα μετά από πολλά χρόνια να αποδείξω σε όλους όσοι έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρω ότι είχαν άδικο.

Εκτός από στενή σχέση με τη μαμά σου, είσαι κοντά και με τα δύο αδέρφια σου. Πώς είναι η σχέση σου μαζί τους;

Τα αδέρφια μου είναι τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής μου, μαζί με τους γονείς και τη γιαγιά μου. Είμαι πολύ ευγνώμων που έχω τον Γιάννη και την Αμάντα για αδέρφια, γιατί είναι δύο παιδιά που έχουν τρομερή ψυχή, αλλά έπαιξαν και πολύ μεγάλο ρόλο δείχνοντας κατανόηση όταν η μητέρα μου έφευγε γιατί έπρεπε να με ακολουθήσει. Περνάμε πολύ ωραία μαζί. Ακόμα και σήμερα όταν είμαι σε τουρνουά μαζί τους είναι σημαντικό

Τελικά οι πρωταθλητές τρώνε ό,τι θέλουν ή πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου πολύ;

Γενικά μου αρέσει να προσέχω τη διατροφή μου. Αν και μου αρέσει πολύ το φαγητό, μου αρέσει να τρώω και υγιεινά. Βέβαια, είμαι τυχερή γιατί έχω καλό μεταβολισμό και από μικρή δεν έπαιρνα βάρος. Έχω και cheat meal, τα οποία εξαρτώνται από τη χώρα που βρίσκομαι. Στην Ελλάδα μου αρέσει το σουβλάκι πιο πολύ.

Ένιωσες ποτέ να χάνεις τον εαυτό σου;

Ναι, ένιωσα φέτος να χάνω τον εαυτό μου για ένα τρίμηνο - τετράμηνο πάρα πολύ. Μόλις έφτασα στο νούμερο 3 δεν ένιωθα ο εαυτός μου γιατί δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό. Άρχισα να πιέζω περισσότερο τον εαυτό μου, άρχισα να έχω πιο μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες. Μου πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να μάθω να το διαχειρίζομαι και να το αντιμετωπίζω. Πλέον, εδώ και δύο μήνες αισθάνομαι πως είμαι ο εαυτός μου και ίσως μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Βρίσκεις άδικο το ότι υπήρξαν άνθρωποι που σε έκριναν ως αθλήτρια με βάση τη σχέση σου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη;

Για τη σχέση μου με τον Κωνσταντίνο η αλήθεια είναι ότι δεν με πολυαπαχολεί το τι πιστεύει ο κάθε άνθρωπος. Εγώ ξέρω ότι είμαι χαρούμενη, ότι έχω το σωστό άνθρωπο δίπλα μου που με κάνει ευτυχισμένη και απλώς κάνω focus σε αυτό. Πάντα υπάρχουν κακόβουλοι άνθρωποι σε ό,τι κάνεις στη ζωή σου. Είτε αυτό είναι η σχέση σου είτε η δουλειά σου, πάντα θα βρουν κάτι να πουν. Εγώ ξέρω ότι είμαι καλά με αυτό τον άνθρωπο, ότι περνάμε πολύ ωραία μαζί και αυτό έχει σημασία.

Σε στεναχώρησε το ότι βρέθηκες στο στόχαστρο συγκεκριμένα μερίδας ατόμων λόγω αυτής σου της σχέσης, την ώρα μάλιστα που αγωνιζόσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν με πολυστεναχώρησε αυτό που έγινε όταν ήμουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ ότι ο Κωνσταντίνος με στηρίζει, οπότε και εκείνη τη στιγμή με στήριξε πάρα πολύ. Βγήκε μπροστά ουσιαστικά και είμαι πολύ ευγνώμων που αυτός ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου με στηρίζει έτσι για κάτι το οποίο ήταν άδικο και προς τους δυο μας και προς όλους τριγύρω μας. Πλέον έχω ανοσία σε αυτό, δεν με νοιάζει τι θα πει ο καθένας, εγώ ξέρω ότι είμαι χαρούμενη.

Τη σχέση σου αυτή την έκανες μέσω social media γνωστή και η ίδια. Τώρα θα άλλαζες κάτι στο πως το χειρίστηκες τότε;

Όχι, δεν θα άλλαζα κάτι. Δεν με απασχολεί τι λένε για μένα, για τη σχέση μου, για το οτιδήποτε. Είτε είναι από τα social media, είτε γενικότερα.

Πώς διαχειρίζεσαι τα αστεία περιστατικά που συμβαίνουν σε αγώνες, όπως για παράδειγμα η πρόταση γάμου που σου έκανε θεατής;

Εντάξει, αυτά τα περιστατικά στο γήπεδο έχουν πλάκα. Ειδικά αυτή η πρόταση γάμου ήταν αστεία γιατί παίζαμε σε αυτό τον αγώνα επίδειξης, που ήταν πολύ ευχάριστο το κλίμα. Γενικότερα είναι ωραίες καταστάσεις αυτές να τις ζεις όταν κάνεις αθλητισμό και περνάς τόσον καιρό υπό πίεση. Είναι ωραίο να χαλαρώνεις με τέτοια περιστατικά.

Πώς φαντάζεσαι τη Μαρία στο μέλλον;

Δεν έχω ακόμα σκεφτεί τι θέλω να κάνω. Θέλω να παίξω άλλα πέντε-έξι χρόνια σίγουρα, αν μου το επιτρέψει και το σώμα μου, αλλά δεν ξέρω ακόμα με τι θα ήθελα να ασχοληθώ. Θα το ψάξω καλύτερα σε κάποια χρόνια, όταν θα πλησιάζει το τέλος της καριέρας μου.

Πηγή; DownTown

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved