Γιώργος Πάντζας: «Έβγαλα χρήματα από το θέατρο και όχι από τον κινηματογράφο»
Showbiz

Γιώργος Πάντζας: «Έβγαλα χρήματα από το θέατρο και όχι από τον κινηματογράφο»

Ο Γιώργος Πάντζας είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου. Ο ίδιος κατάφερε από τα πρώτα του κιόλας βήματα να ''χτίσει'' μια τεράστια καριέρα στον χώρο της υποκριτικής, ενώ το κοινό τον έχει συνδυάσει με κωμικούς ρόλους.

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για τα χρήματα που λάμβανε σε εκείνη την εποχή, για την συνεργασία που στο τέλος δεν έγινε αλλά και για την ζωή του σήμερα.

Βγάλατε αρκετά χρήματα;

Κοίταξε να δεις, έβγαλα χρήματα αλλά τα κυρίως που έβγαλα ήταν από το θέατρο και όχι από τον κινηματογράφο. Έζησα από τις δουλειές μου στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έζησα με αξιοπρέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Γενικά δεν μου έλειψε ποτέ τίποτα στη ζωή μου.

Υπήρχε κάποιο πρόσωπο που θέλατε να συνεργαστείτε αλλά δεν τα καταφέρατε;

Όταν έγινα πρωταγωνιστής και με πολύ καλό μισθό, ήμουν επικεφαλής του θιάσου στο θέατρο Ακροπόλ και μία μέρα με πήρε τηλέφωνο ο διαχειριστής της κυρίας Λαμπέτη και με κάλεσε να πάω γιατί με ήθελε η ίδια. Την είχα δει πολλές φορές και την εκτιμούσα αφάνταστα. Μου είπε πως θα ανέβαζε το έργο «Irma La Douce». Μου άρεσε πολύ το έργο και ο ρόλος, της είπα πολύ ευχαρίστως. Πήγα να μιλήσουμε για το οικονομικό και της είπα κυρία Λαμπέτη εγώ παίρνω αυτό το υπερβολικό ποσό στο θέατρο, «είναι πάρα πολλά» μου λέει. «Δεν μπορώ να τα δώσω». Εντάξει της λέω, τι μπορείτε; Μου είπε περίπου το 60% από το ποσό που ήθελα. Είπα εντάξει. Υπογράψαμε και όλα καλά. Πέρασαν 10-15 ημέρες και ενώ επρόκειτο να ξεκινήσουμε πρόβες, με πήραν τηλέφωνο. Πήγα εκεί και μου είπε η ίδια πως για διάφορους λόγους δεν θα μπορέσω να ανεβάσω αυτό το έργο, αλλά θα ανεβάσουμε ένα άλλο έργο. Της είπα κυρία Λαμπέτη έχετε την εκτίμηση μου και τον θαυμασμό μου. Εγώ το συμβόλαιο το υπέγραψα για να παίξω το συγκεκριμένο έργο. Εφόσον δεν θα το ανεβάσετε θα παραμείνω στη δουλειά που είμαι. Ήταν μία από τις συνεργασίες που ήθελα να κάνω.

Η ζωή σας τώρα πώς είναι;

Τώρα είμαι συνταξιούχος ηθοποιός. Από το 2007 δεν ξαναέπαιξα στο θέατρο με δική μου απόφαση.

Γενικότερα πιστεύετε πως πρέπει να φεύγουν οι ηθοποιοί από μία ηλικία και μετά.

Όχι δεν νομίζω γιατί να φεύγουν; Ίσα ίσα που έχουν μεγαλύτερη πείρα, αναγνώριση από το ελληνικό κοινό, γιατί να φεύγουν. Όσο μεγάλος και αν είναι ο ηθοποιός εφόσον είναι ταλαντούχος μπορεί να παίξει. Εγώ σταμάτησα το 2007 γιατί ασχολήθηκα με την πολιτική.

Η ενασχόληση σας αυτή πώς ήταν;

Δεν ήταν ενασχόληση, ιδεολογία ήταν. Δεν ήταν δουλειά. Αγωνίστηκα για ορισμένα πράγματα που πίστευα. Είναι ένας τρόπος για να ζήσουν όλοι οι άνθρωποι καλύτερα.

Κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο υπήρχαν και τότε;

Στη δημοσιότητα κάτι τέτοιο δεν είχε βγει όπως έγινε τώρα. Μπορεί και να υπήρχαν μπορεί και να μην υπήρχαν στην δημοσιότητα όμως δεν είχε βγει κάτι τότε. Εγώ σέβομαι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και πολλές φορές είναι σωστές και άλλες λάθος, θέλω όμως να θέσω ένα ερώτημα Η δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη, είναι τυφλή ή κρυφοβλέπει; Θέλω να πιστεύω πως είναι ένας κλάδος που πρέπει να λειτουργεί απόλυτα σωστά στην πατρίδα μας ώστε και η πατρίδα μας να έχει μία δημοκρατική πορεία. Πρέπει να δικαιώνονται οι άνθρωποι όσοι φταίνε και όσοι δεν φταίνε.

Πηγή: Λοιπον

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved