Γιάννης Τσορτέκης: Η ηλικία, το ύψος, η καριέρα, η βράβευση και ο ρόλος στη Νύχτα
Showbiz

Γιάννης Τσορτέκης: Η ηλικία, το ύψος, η καριέρα, η βράβευση και ο ρόλος στη Νύχτα

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν απολαμβάνουμε τον Γιάννη Τσορτέκη σε διπλό ρόλο στην μικρή οθόνη και είναι τέτοιες οι ερμηνείες που εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει πως ο ηθοποιός έχει αγκαλιάσει με πάθος την Τέχνη του!

Μάθε τα πάντα για την ηλικία, το ύψος, τη βράβευση του αλλά και τον ρόλο του στη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει»

Η ηλικία και το ύψος

Ο Γιάννης Τσορτέκης έχει γεννηθεί το 1967 και είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Έχει ύψος 1,72 μ.

Η καριέρα και η βράβευση

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου αλλά και πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι ευρέως γνωστός για την συμμετοχή του στην τηλεοπτική μεταφορά του διηγήματος του Μιλτιάδη Καραγάτση στον Alpha TV τη σεζόν 2007-2008. Έπειτα ακολούθησαν κάποιες συμμετοχές στον κινηματογράφο στην ταινία Το μικρό ψάρι και πρόσφατα στην ταινία Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς. Το 2021 πήρε το βραβείο «Καλύτερος Ηθοποιός» για τον ρόλο του στην συγκεκριμένη ταινία. Τη σεζόν 2021 σειρά Καρτ Ποστάλ στην ΕΡΤ1. Το 2022 επιστρέφει τηλεοπτικά συμμετέχοντας σε Δύο παραγωγές. «Αυτή η νύχτα μένει» του Alpha και στη σειρά Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο MEGA.

Ο ρόλος στο Αυτή η νύχτα μένει

ΓΙΩΡΓΗΣ (Γιάννης Τσορτέκης)

Μια τεράστια καρδιά, που ρουφάει τη ζωή ως το μεδούλι, ο μεγαλύτερος αδελφός του δημάρχου, είναι ένας γενναιόψυχος γίγαντας, που όλοι περνούν για αφελή. Λατρεύει το ποδόσφαιρο, τη νύχτα και τις γυναίκες…

Δες φωτογραφίες από τις θεατρικές του στιγμές

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved