Πουλάκης: Οι λόγοι που τον οδήγησαν να πει το «ναι» στο «Κόκκινο Ποτάμι»- Η ιστορία του παππού του!
Showbiz

Πουλάκης: Οι λόγοι που τον οδήγησαν να πει το «ναι» στο «Κόκκινο Ποτάμι»- Η ιστορία του παππού του!

Ο Όμηρος Πουλάκης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο του στο Κόκκινο Ποτάμι - Η συνέχεια.

Ο ίδιος είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς, ο οποίος και έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία στο θέατρο, αλλά και από τηλεοπτικούς του ρόλους, που μπορεί να ήταν ελάχιστοι, αλλά μοναδικοί.

Ο Όμηρος Πουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό 7 μέρες TV και μίλησε για όλους και για όλα, αλλά κυρίως για τον ρόλο του Δημοσθένη Μαντά στη σειρά του OPEN "Το Κόκκινο Ποτάμι- Η συνέχεια". Ο αγαπημένος ηθοποιός κατέχει έναν καταλυτικό ρόλο στη σειρά και η αλήθεια είναι ότι από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, ο χαρακτήρας του είναι εκείνος που έρχεται να "κουμπώσει" με εκείνον της Ιφιγένειας.

Ο Όμηρος Πουλάκης παραδέχτηκε τους λόγους που τον οδήγησαν στο να πει το ναι σε μια τέτοιου είδους παραγωγή, μιας και οι τηλεοπτικοί ρόλοι που επέλεγε ήταν πολύ συγκεκριμένοι, ενώ παράλληλα αποκάλυψε και την ιστορία της οικογένειάς του, που ήταν και ένα από τα εναύσματα που τον ώθησαν στην τελική του απόφαση.

Τι σας έχει γοητεύσει στον Δημοσθένη δίνοντάς σας ένα επιπλέον κίνητρο για να πείτε «ναι» σε μια τηλεοπτική πρόταση;

Ήταν δύο οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να πω το «ναι» σε μια σειρά
πολλών επεισόδίων. Σε αυτό που λέμε «μεσοστράτι της ζωής» είχε έρθει πλέον ώρα να κάνω κάτι τέτοιο. Ένιωθα εδώ και καιρό ότι το ήθελα. Είναι άλλο να συμμετέχεις σε
ένα αυτοτελές επεισόδιο μιας σειράς, άλλο να κάνεις μια ταινία, άλλο μια παράσταση
και άλλο μια σειρά πολλών επεισοδίων.

Ο άλλος λόγος ήταν ότιτη σκηνοθεσία θα υπέγραφε ο Μανούσος Μανουσάκης.

Αυτοί ήταν οι δύο κυρίαρχοι λόγοι- δεν ήταν οι μόνοι, αλλά ήταν οι κυρίαρχοι. Τώρα, σε ό,τι αφορά το ερώτημα του τι με γοητεύει στον Δημοσθένη, δεν μπορώ να απαντήσω διότι ακόμη βρίσκομαι σε μια διαδικασία πρακτική,εκτελεστική, όπου έχω κάνει, μεν, κάποια γυρίσματα, έχω πάρει κάποια σενάρια στα χέρια μου, αλλά περιμένω και άλλα που μας έχουν αφήσει με την εκκρεμότητα της εξέλιξης. Βιώνουμε και εμείς τα ερωτήματα του τι-θα γίνει μετά. Οπότε δεν μπορώ να πω ακόμη ποιο ή ποια στοιχεία του ρόλου μου και του χαρακτήρα του Δημοσθένη είναι εκείνο ή εκείνα που με ελκύουν. Είμαι σε μια διαδικασία δημιουργίας. Πλάθω ακόμη τη σχέση μου με τον ήρωά μου, στο πλαίσιο των γυρισμάτων πολλών επεισοδίων.

Συνειδητά έχετε κάνει πολύ επιλεκτικά τηλεόραση. Αυτή η επιλογή δεν είχε και κάποιο κόστος;

Κάθε επιλογή έχει κόστος. Δεν υπάρχουν επιλογές με δομικό χαρακτήρα που γίνονται
αβρόχοις ποσί. Το σκεπτικό μου από τότε που βγήκα από τη σχολή ήταν ότι έχω πολλά
να μάθω γι’ αυτήν τη δουλειά. Δεν είναι μια δουλειά τόσο εύκολη όσο ενδεχομένως
φαίνεται στους απέξω ή όπως πίστευα ακόμα και εγώ ο ίδιος όταν ήμουν νέος στο
χώρο. Είμαι οπαδός του «σπεύδε βραδέως» και όχι του «το γοργόν και χάριν έχει», το
οποίο σε αυτή την περίπτωση εννοείτο άμεσο.

Και είχα αντιληφθεί σχετικά νωρίς ότι το να κάνεις πράγματα που απευθύνονται στον πολύ κόσμο, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα από τη στιγμή της αποφοίτησης από τη σχολή, δεν είναι απαραιτήτως κάτι θετικό. Υπάρχει περίπτωση-να αποδειχτεί έως και αποπροσανατολιστικό. Οπότε, υπό αυτή την έννοια, προτίμησα να εστιάσω στο θέατρο, στον κινηματογράφο και σε ορισμένα αυτοτελή επεισόδια στην τηλεόραση. Τώρα, νομίζω ότι έφτασε η ώρα, «πατώντας» κάποια χρόνια πλέον πάνω σε αυτήν τη δουλειά, να κάνω μια σειρά πολλών επεισοδίων. Γυρνώντας πίσω λέω: «Είχε κόστος; Ναι, αλλά και ποιο πράγμα δεν έχει κόστος;»

Ο παππούς σας ήρθε από τη Μικρά Ασία. Ήταν και αυτός ένας λόγος για αποδεχτείτε την πρόταση για το «Κόκκινο ποτάμι»;

Ναι. Δεν το ανέφερα πριν διότι περιορίστηκα στους δύο βασικούς λόγους, αλλά το ότι η θεματική σχετίζεται με ένα βαθύτατο τραύμα του ελληνισμού, το οποίο έχει αντανακλάσεις και σήμερα με το προσφυγικό, σίγουρα μέτρησε στο να αποδεχτώ την πρόταση. Κανένας άνθρωπος στη γη δεν γίνεται πρόσφυγας από επιλογή. Το γεγονός, δε, ότι ο παππούς μου είχε τέτοια βιώματα και μέχρι την εφηβεία μου, που τον χάσαμε, θυμάμαι να μου τα περιγράφει, ναι, ήταν και αυτός ένας από τους λόγους να θέλω να συμμετάσχω σε αυτήν τη δουλειά.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved