Αμάντα Γεωργιάδη: «Με εμπνέουν τα ανθρώπινα συναισθήματα»
Showbiz

Αμάντα Γεωργιάδη: «Με εμπνέουν τα ανθρώπινα συναισθήματα»

Η 25χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, Αμάντα Γεωργιάδη, παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από έναν δύσκολο και επώδυνο χωρισμό.

«In Hindsight». «Εκτωνυστέρων» δηλαδή. Έτσι έχει ονομάσει η Αμάντα Γεωργιάδη το νέο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Μέσα από δεκατρία τραγούδια, η ελληνονορβηγή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός η οποία πολύ πρόσφατα πήρε το πτυχίο της στην Ιατρική αφηγείται «την ιστορία μιας μακροχρόνιας σχέσης που έφτασε στο τέλος της» και μοιράζεται με τους θαυμαστές της όλες τις σχετικές συνειδητοποιήσεις που γίνονται (συνήθως) ετεροχρονισμένα.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δισκογραφική πρόταση για την οποία η 25χρονη καλλιτέχνιδα δούλεψε περισσότερα από δύο χρόνια και ο κόπος φαίνεται. Παρ’ όλο που στο πολύ όμορφο «Α List of All the Things That I Regret» ισχυρίζεται ότι «people tend to stay the same», τα κομμάτια της φανερώνουν τη δική της εξέλιξη αφού έχει σταματήσει να θυμίζει τη Lorde και φαίνεται να έχει κατακτήσει πια δυναμικά το πεδίο της ατμοσφαιρικής non με φολκ στοιχεία. Υπάρχουν επίσης power pop στιγμές («This Is What It Feels Like», «All In») και δύο γλυκύτατα πλην σπαραξικάρδια ιντερλούδια όπου μιλάει στα ελληνικά με τη χαρακτηριστική σκανδιναβική προφορά της: «Palia» και «Ponai».

Στον δίσκο αυτόν περιλαμβάνονται τα singles «Die Together» (το τραγούδι με το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και μας χάρισε την 8η θέση), το αγαπημένο του ελληνικού κοινού «ΑΜΑΝ», για το οποίο συνεργάστηκε με την Ελληνοαμερικανίδα Evangelia και έχει ακουστεί αρκετά τον τελευταίο καιρό, και η συγκινητική μπαλάντα με τίτλο «1’11 Stay».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Amanda συμμετείχε ως opening act στη συναυλία των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη συναυλία της στη χώρα μας ως solo act θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στο Piraeus Club Academy.

  • Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο άλμπουμ σας που κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου.

«Αγαπάω όλα τα τραγούδια του πάρα πολύ. Εβαλα όλη μου την ψυχή μέσα σε αυτή τη δουλειά, περιγράφω προσωπικές στιγμές και σκέψεις. Αφηγούμαι την ιστορία μιας μακροχρόνιας σχέσης που έφτασε στο τέλος της. Προσπαθώ να εκφράσω συναισθήματα που είναι δύσκολο να ειπωθούν με λόγια. Δούλεψα για περισσότερα από δύο χρόνια, παλεύοντας με τα δάκρυα, τις αναμνήσεις και τις πολύπλοκες εσωτερικές διεργασίες που προκαλεί ένας χωρισμός. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει».

  • Ένα από τα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί στη χώρα μας είναι το «ΑΜΑΝ». Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Evangelia;

«Αυτή η σύμπραξη ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ήμουν στο στούντιο μαζί με τον παραγωγό μου, τον Μπιορν Χέλγκε Γκαμελσέτερ. Τότε φτιάξαμε ένα demo που μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν κουλ, είχε ωραίο vibe. Πέρασαν μέρες και εβδομάδες και όταν το άκουσα ξανά, αμέσως σκέφτηκα ότι κάτι του λείπει. Τότε ήμουν πολύ συχνά στην Ελλάδα γιατί ήταν η περίοδος πριν από τη Eurovision και είχα δουλειές στην Αθήνα. Τυχαία άκουσα το τραγούδι της Ευαγγελίας που λέγεται “Φωτιά”, μου άρεσε πάρα πολύ και την έκανα follow στο Instagram. Πολύ γρήγορα πήρα την πρωτοβουλία και της έστειλα ένα προσωπικό μήνυμα ρωτώντας την αν θα την ενδιέφερε να κάνουμε μια συνεργασία».

  • Στη δημιουργία του συγκεκριμένου κομματιού εμπλέκονται πολλά ονόματα. Πώς είναι να γράφεται ένα τραγούδι από πολλούς συντελεστές;

«Η όλη ιστορία ξεκίνησε από εμένα, τον Μπιορν και τη Θία Γουάνγκ. Εμείς γράψαμε ένα demo. Το έστειλα στην Ευαγγελία, έκανε διάφορες αλλαγές, έφτιαξε μια καινούργια εκδοχή προσθέτοντας ελληνικούς στίχους. Ύστερα ο Μπιορν, η Ευαγγελία, ο Τζέι Στόλαρ κι εγώ κάναμε ένα Zoom session και τελειώσαμε το τραγούδι. Είναι η πρώτη φορά για εμένα που συμμετείχε κάποιος άλλος σε ένα από τα τραγούδια μου. Η Ευαγγελία είναι καταπληκτική, πραγματική επαγγελματίας και πολύ ταλαντούχα. Πρέπει επίσης να πω ότι επειδή είμαι πολύ πεισματάρα και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να εισαγάγω νέες ιδέες στις δικές μου δημιουργίες, χάρη σε αυτή τη συνεργασία σιγά-σιγά άρχισα να ανοίγω τους ορίζοντές μου και μου άρεσε πολύ αυτό που έκανε στο “ΑΜΑΝ”».

  • Πείτε μας λίγα λόγια για την εμπειρία σας από τον διαγωνισμό της Eurovision τώρα που έχει περάσει λίγος καιρός.

«Ήταν μια ωραία εμπειρία. Έμαθα πολλά για τον εαυτό μου. Ήταν μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και ελπίζω να έκανα τους Ελληνες περήφανους».

  • Πώς ήταν, αλήθεια, η συμμετοχή σας στη συναυλία των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο;

«Συμμετείχα ως opening act στη συναυλία των Madrugada. Παίξαμε με την μπάντα μου οκτώ τραγούδια μου. Ήταν μια υπέροχη βραδιά. Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική και είμαι πραγματικά ευγνώμων που οι Madrugada με ήθελαν μαζί τους εκείνο το βράδυ».

  • Τι αποτελεί για εσάς πηγή έμπνευσης;

«Η καθημερινότητα και τα συναισθήματα. Πάντα με εμπνέουν τα ανθρώπινα συναισθήματα και οι συνδέσεις με άλλα άτομα».

  • Ποιους σύγχρονους καλλιτέχνες θαυμάζετε πιο πολύ; Γιατί;

«Την Girl in Red (σ.σ.: ακούστε οπωσδήποτε το νέο της σινγκλ “October Passed Me By”), την Aurora, τη Μαρίνα Σάττι. Γιατί τολμούν να κάνουν καινούργια πράγματα, να πουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο και να προκαλέσουν. Και επίσης λατρεύω την πιασάρικη non μουσική που διακρίνεται από έναν τόνο μελαγχολίας».

  • Ποιο ελληνικό τραγούδι αγαπάτε πιο πολύ;

«Το “Να μ’ αγαπάς” του Παύλου Σιδηρόπουλου».

Πηγή: ΒΗΜΑGAZINO

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved