Ορφέας Παπαδόπουλος: Το πρωί «βαράει» tattoo στην Καλλιθέα και το βράδυ παίζει στο θέατρο
Showbiz

Ορφέας Παπαδόπουλος: Το πρωί «βαράει» tattoo στην Καλλιθέα και το βράδυ παίζει στο θέατρο

Τα πρωινά «βαράει» τατουάζ στην Καλλιθέα, ενώ τα βράδια κάνει πρόβες στο θέατρο Πόλη, όπου θ’ ανέβει σύντομα η παράσταση «Βόυτσεκ».

Κάπως έτσι η καθημερινότητα του Ορφέα Παπαδόπουλου συνδυάζει δύο καλλιτεχνικές πλευρές του εαυτού του. Την αγάπη του για την υποκριτική, ένα πεδίο όπου έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με σημαντικές επιτυχίες εδώ και χρόνια, και τον έρωτά του για το τατουάζ, ο οποίος εμφανίστηκε αρχικά ως καρδιοχτύπι την περίοδο της εφηβείας του, για να εκφραστεί τελικά σε όλο του το μεγαλείο την περασμένη άνοιξη, με φόντο την ειδυλλιακή Σαντορίνη.

«Η ενασχόληση με το τατουάζ ήρθε για μένα σαν φυσική συνέχεια της ζωγραφικής, με την οποία ασχολούμαι από παιδί. Ενιωσα από την πρώτη στιγμή ότι βρέθηκα σε ένα οικείο περιβάλλον» λέει στην «Espresso» ο δημοφιλής ηθοποιός, πλέον και tattoo artist. «Ημουν περίπου 17 χρονών όταν πήγα για πρώτη φορά σε έναν tattoo artist ζητώντας του να μου μάθει να “βαράω”, μην έχοντας ιδέα τότε ότι πέρα από την καλλιτεχνική κλίση που χρειάζεται έτσι κι αλλιώς να έχεις, υπάρχει και μια ολόκληρη τεχνογνωσία που απαιτείται για να γίνεις tattoo artist.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έφαγα… πόρτα» παραδέχεται. Ομως, δεν το έβαλε κάτω. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης με τον οποίο ήρθε σε επαφή τού έδωσε τότε κάποια σχεδιαστικά tips, τα οποία ο Ορφέας άρχισε να τα δουλεύει, εφαρμόζοντάς τα στο χαρτί. Συνέχισε, μάλιστα, να εξασκείται και μετά, όταν άρχισε πια να βαδίζει στο μονοπάτι της υποκριτικής, μπαίνοντας σε μια διαφορετική καλλιτεχνική σφαίρα.

«Δεν σταμάτησα ποτέ να ζωγραφίζω, ανεξάρτητα με το ότι ήθελα κάποια στιγμή ν’ ασχοληθώ και με το τατουάζ. Επειδή ο χρόνος περνάει και είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούμε τους στόχους και τα όνειρά μας, αποφάσισα λοιπόν να πειραματιστώ εκ νέου. Ετσι, μέσα από την επαφή μου με μια οικογενειακή φίλη, η οποία είναι tattoo artist, έμαθα αρκετά πράγματα. Της χρωστάω πολλά» αναφέρει ο ηθοποιός, ο οποίος θέλησε στη συνέχεια ν’ ανοίξει τα φτερά του στη… χώρα των θαυμαστών τατουάζ, με πρώτο σταθμό του τη Σαντορίνη.

«Ήρθα σε επαφή με το Open Mind Tattoo Club, στην Καλλιθέα, θέλοντας όμως να δραστηριοποιηθώ αρχικά στο στούντιο της Σαντορίνης. Αλλωστε, τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο μέρος και να εξασκείς μια τέχνη που αγαπάς τόσο πολύ, το τατουάζ; Το έκανα, βέβαια, παράλληλα με την καλοκαιρινή περιοδεία μου στο θέατρο με την παράσταση “Κατά φαντασίαν ασθενής”. Πήγα στο νησί από το Πάσχα και έμεινα μέχρι το τέλος της σεζόν.


Εκεί έμαθα πολλά από τους καλλιτέχνες του στούντιο και απέκτησα εμπειρία κάνοντας τατουάζ σε ανθρώπους που έρχονταν στη Σαντορίνη απ’ όλον τον κόσμο» λέει στην «Espresso» ο Ορφέας Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι είναι πολύς ο κόσμος που επιλέγει να κάνει tattoo στις διακοπές του, ειδικά όσοι πηγαίνουν σε έναν ξένο τόπο. «Το κάνουν για να έχουν ενθύμιο από τα μέρη που επισκέπτονται, σαν σουβενίρ. Οπότε αν ήδη έχεις την τρέλα του tattoo, είναι από τα πρώτα πράγματα που θες να κάνεις. Για να καταλάβεις, έκλειναν ραντεβού για τατουάζ πολύ καιρό πριν φτάσουν στο νησί», εξηγεί.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, και οι Ελληνες που τον αναγνώρισαν, μπήκαν στο στούντιο να του εκφράσουν τον θαυμασμό τους και έφυγαν με τατουάζ. Κάποιοι είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του εκεί μέσα από τις αναρτήσεις του στο Instagram (orfeaspapadopoulos_official), όπου διατηρεί μάλιστα και account με τα σχέδια των τατουάζ του (orfeas_artworks). Άλλοι τον εντόπισαν τυχαία και τον εμπιστεύτηκαν να τους «βαρέσει» tattoo.

«Η ενασχόλησή μου με το tattoo στη Σαντορίνη ήταν τεράστια εμπειρία για μένα. Το δέρμα είναι ο καλύτερος καμβάς που υπάρχει, αλλά μιλάμε και για μεγάλη ευθύνη, γιατί το λάθος στον καμβά ή το χαρτί διορθώνεται. Στο δέρμα, όμως, αυτό είναι μια πιο δύσκολη διαδικασία. Κι επειδή στο τατουάζ δουλεύεις με το χέρι, η εμπειρία είναι αυτή που θα σε μάθει να διορθώσεις τα λάθη σου και να φτάσεις κοντά στην τελειότητα…», τονίζει στην Espresso ο Ορφέας Παπαδόπουλος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved