Νίκος Κουρής: Η ηλικία, η σύζυγός του, το χρόνιο πρόβλημα υγείας και η μάχη με την κατάθλιψη
Showbiz

Νίκος Κουρής: Η ηλικία, η σύζυγός του, το χρόνιο πρόβλημα υγείας και η μάχη με την κατάθλιψη

Ο Νίκος Κουρής είναι από τους ηθοποιούς που δεν σου περνά απαρατήρητος καθώς η πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο έχει αφήσει το στίγμα της.

Τον Νίκο Κουρή τον γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες». Η πορεία του έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις στο κοινό αφού εκτός από όμορφος άντρας, είναι και εξαιρετικός ηθοποιός.

Ηλικία

Ο Νίκος Κουρής γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 13 Οκτωβρίου του 1973, με την ηλικία του να είναι τα 47 έτη.

Ναι καλά διαβάσατε… Και εμείς δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, καθώς φαίνεται για μικρότερος. Αυτό βέβαια, φαίνεται να μην πτοεί τις γυναίκες, οι οποίες παραμιλούν στο όνομα του.

Η σύζυγός

Ο ίδιος είναι παντρεμένος με την ηθοποιό και χορεύτρια Έλενα Τοπαλίδου και μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Πέτρο.

Μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξη είχε δηλώσει για τον γιο του:«Ο Πέτρος είναι ένα σπάνιο πλάσμα απίστευτης καλοσύνης και πάρα πολύ φωτεινό παιδί. Είναι πολύ γλυκός, ακόμα πιο γλυκός τώρα που μεγάλωσε. Και έχουμε πολύ τίμια σχέση. Χωρίς παρεμβολές και από πάνω τον γονέα. Είμαστε πάρα πολύ ίσοι. Ο καθένας στο ρόλο του βέβαια».

Το πρόβλημα υγείας

Ο Νίκος Κουρής στην εκπομπή, The 2night Show είχε αποκαλύψει τον διαβήτη που έχει μπει στη ζωή του.

«Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια αυτό και το διάλεξα να το κάνω, όχι επειδή είναι κάτι σημαντικό, αλλά επειδή έχει σημασία να το πω. Εγώ έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει δημόσια ποτέ. Δεν ήθελα να το πω για κάποιο λόγο δικό μου, προσωπικό. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι.

Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, τότε με το Τσέρνομπιλ μαζί, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος. Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω, που νόμιζαν πως αν είσαι διαβητικός, θα έπρεπε να μείνεις στο σπίτι και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Ότι τελείωσες. Γιατί υπήρχε η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει ή ότι έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα. Δεν ξέρουμε ότι είναι χωρισμένο σε Τύπου 1 και Τύπου 2, ότι είναι ο διαβήτης των παχύσαρκων και ο ινσουλοεξαρτώμενος, τον οποίον έχω και εγώ. Κάνω ενέσεις ινσουλίνης κάθε μέρα, στην ουσία είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα. Η ζωή μου είναι μια μαθηματική εξίσωση, ειδικά με την επιλογή μου να κάνω θέατρο υψηλού επιπέδου, όπως το θέλω εγώ. Είμαι πολύ περήφανος που τα καταφέρνω. Και επειδή τα έχω καταφέρει και χρόνια τώρα τα καταφέρνω, μπορώ να το πω. Όσοι το έχουμε θα το μάθουμε, θα το πολεμήσουμε. Οι άνθρωποι που μας αγαπούν πρέπει να μάθουν να παίρνουν την αναγκαία απόσταση. Ότι δεν μπορείς να προφυλάξεις το παιδί από μια υπογλυκαιμία ή από την ταλαιπωρία που θα περάσει. Θα την περάσει, δεν πειράζει. Πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι καημένος. Το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε είναι αυτό. Είναι η μόνη μου και η πιο μεγάλη μου δύναμη το ότι είμαι διαβητικός».

Η μάχη με την κατάθλιψη

Ο ηθοποιός μίλησε το 2013 στην εκπομπή JOY για την κατάθλιψη που πέρασε.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κουρής παραδέχτηκε πως πέρασε κατάθλιψη για 16 χρόνια: «Από τα 20 μου μέχρι τα 36 έχω περάσει βαθιά κατάθλιψη. Αυτή δεν εκφραζόταν πάντα ως κατάθλιψη, εκφραζόταν ως υπερενέργεια, ως τρομερό άγχος, και όχι ως δεν θέλω να κάνω τίποτα, αν και είχα και τέτοιες στιγμές. Με βοήθησε πολύ η δουλειά μου να το ξεπεράσω και η γέννηση του γιου μου, έχω κινδυνεύσει ψυχικά και σωματικά από αυτήν. Στα 40 μου, πλέον, είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου, είμαι πιο ώριμος, πιο ήρεμος και λιγότερο νάρκισσος».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved