Μυρτώ Αλικάκη: «Κλείστηκα στον εαυτό μου και απείχα από τη δουλειά»
Showbiz

Μυρτώ Αλικάκη: «Κλείστηκα στον εαυτό μου και απείχα από τη δουλειά»

Η Μυρτώ Αλικάκη είναι μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς, που το κοινό έχει λατρέψει ιδιαίτερα μέσα από τους ρόλους που έχει ενσαρκώσει τις τελευταίες δεκαετίες τόσο σε τηλεόραση, όσο σε θέατρο και κινηματογράφο.

Φέτος την απολαμβάνουμε μέσα από την σειρά, Μαύρο Ρόδο και μέσα από την θεατρική παράσταση, «Τέλειοι Ξένοι», η οποία πρόκειται για το αριστούργημα του Ιταλού συγγραφέα Πάολο Τζενοβέζε που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το θεατρόφιλο κοινό παγκοσμίως, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία. Σε μετάφραση και απόδοση της Ελεονώρας Μελέτη έχει ήδη μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων στην Αθήνα.

Η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για τον Πέτρο Λαγούτη και την συνεργασία τους στην παράσταση, Τέλειοι Ξένοι, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε να της ήρθαν όλα εύκολα στη ζωή ή αν κόπιασε.

Φέτος συμμετέχετε σε «αντίπαλα» σίριαλ με τον πρώην σύζυγό σου Πέτρο Λαγούτη, αλλά μοιράζεστε την ίδια σκηνή στο θέατρο Αθηνά με το έργο Τέλειοι ξένοι, σε δική του μάλιστα σκηνοθεσία και του Γιώργου Πυρπασόπουλου. Πώς αντιμετωπίζετε αυτό το δημιουργικό μπέρδεμα;

Σίγουρα δεν είμαστε καθόλου μαγκωμένοι που παίζουμε σε σειρές οι οποίες προβάλλονται απέναντι. Υπάρχει χώρος για αρκετές πετυχημένες σειρές. Ευτυχώς, και οι δύο είμαστε σε πολύ καλές δουλειές, που πάνε πολύ καλά. Με τον Πέτρο έχουμε κοινή αισθητική και στον τρόπο που βλέπουμε τη δουλειά μας, αλλά και πώς μας αρέσει να την κάνουμε. Είμαστε εργατικοί και φιλότιμοι, χωρίς να υποφέρουμε, αλλά να το ευχαριστιόμαστε. Συναντιόμαστε στη σκηνή του εξολοκλήρου ανακαινισμένου θεάτρου Αθηνά με ένα έργο που είναι ενδιαφέρον και επίκαιρο. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι έχουμε μια δημόσια ζωή, μια προσωπική και μια κρυφή ζωή. Το έργο αγγίζει το θέμα της κρυφής ζωής και πόσο βλάπτει τους ανθρώπους να μη μιλάνε μεταξύ τους επί της ουσίας, επειδή φοβούνται να εκτεθούν ή την απόρριψη.

Αντέχεις να λες την αλήθεια;

Όσο μεγαλώνω, είμαι όλο και περισσότερο ειλικρινής και ευθύς άνθρωπος. Πάντα ήμουν ευθύς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχω κρύψει πράγματα ή κάποιες φορές δεν είχα το σθένος να το κάνω. Έχω καταλάβει ότι μόνο καλό κάνεις στον εαυτό σου και στη σχέση σου με τους ανθρώπους όταν μιλάς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφράσεις κάτι, με σεβασμό πάντα, και τελικά να ωφεληθείς.

Πιστεύεις πως σου ήρθαν εύκολα τα πράγματα στη ζωή ή κόπιασες για να αποκτήσεις όσα ήθελες;

Κάποια πράγματα μου ήρθαν εύκολα. Η επαγγελματική επιτυχία μού ήρθε εύκολα. Μετά, από εκεί και πέρα κατέβαλλα μεγάλη προσπάθεια για να «γεμίσω» ένα όνομα που απέκτησα ξαφνικά και γρήγορα με εμπειρίες και καλές δουλειές. Δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο στα 21 του να γίνεται τόσο γνωστός και να διατηρεί την ψυχική του υγεία. Δεν αντιλήφθηκα πάνω μου περίεργες συμπεριφορές, ούτε φοβήθηκα μην καβαλήσω το καλάμι. Περισσότερο με φόβιζε να μη χαίρομαι το δώρο που είχα λάβει. Οπότε κλείστηκα στον εαυτό μου και απείχα για λίγο από τη δουλειά.

Πηγή: OK

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved