Αντώνης Λουδάρος: Η ηλικία, οι αλλαγές στη ζωή του και η πρόσφατη μετακόμιση
Showbiz

Αντώνης Λουδάρος: Η ηλικία, οι αλλαγές στη ζωή του και η πρόσφατη μετακόμιση

Ο Αντώνης Λουδάρος έρχεται με τριπλό θεατρικό χτύπημα και οι επιτυχίες που μας έχει χαρίσει μέχρι σήμερα είναι πολλές τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.

Ο ηθοποιός σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου και έχει εμφανιστεί και σε αρκετές παραστάσεις του Εθνικού. Ο ίδιος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για τις παραστάσεις που πρωταγωνιστεί, για τις αλλαγές στη ζωή του αλλά και για την μετακόμιση που έκανε πρόσφατα.

Τι ζούμε, ρε;»: Η επιθεώρηση της Δήμητρας I Παπαδοπούλου. Μια τρελή, κωμική ανασκόπηση της καθημερινότητας. Μίλησε μας για αυτή τη δουλειά.

Ήταν η μεγάλη επιτυχία του Καλοκαιριού. Η επιθεώρηση τελικά δεν έχει πεθάνει έχει απλώς αλλάξει και όταν βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι ο κόσμος φαίνεται να αγαπάει το είδος και το θέλει. Ο κόσμος διψάει να δει μία καινούργια φρέσκια ματιά στα πράγματα και να δει πολλούς καλλιτέχνες μαζί. Ήταν μία αρκετά δαπανηρή παραγωγή που κάναμε στο θέατρο Άλσος και ο κόσμος έπαιρνε πίσω το ποσό που έδινε για το εισιτήριο. Επιπλέον η πένα της Δήμητρας Παπαδοπούλου είναι βιτριολική και ο κόσμος ήθελε πολύ να το δει. Ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαίρια που έχω περάσει.

Τριπλό όμως θεατρικό χτύπημα ετοιμάζεις από τη μία το «Τι είδε ο μπάτλερ», του Τζο Όρτον σε σκηνοθεσία δική σου στο θέατρο Άλμα, με την παράσταση «Άντρες με τα όλα τους» στο θέατρο Βέμπο, και κάτι ακόμη μέσα στο 2023;

«Τι είδε ο μπάτλερ», που σκηνοθέτησα στο θέατρο Άλμα. Στο θέατρο Βέμπο «Άντρες με τα όλα τους» σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλου. Ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών που πραγματικά πηγαίνω εκεί και γελάω με την ψυχή μου. Όλο αυτό που στήνουμε, το Αθηναϊκό κοινό το έχει αγκαλιάσει πολλές φορές. Είναι μία νέα διασκευή του έργου που έχει πολύ γέλιο και μία ουσιαστική συγκίνηση με όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στον καθέναν από εμάς. Ο καθένας θα βρει ένα κομμάτι του δηλαδή. Το τρίτο χτύπημα που ετοιμάζω από το 2023 είναι το «Μιλώντας άγρια» που θα είμαι μαζί με την Ματίνα Νικολάου.

Το θέατρο παραμένει δυνατό παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών. Το ξεκαθάρισμα που έγινε ήταν σημαντικό;

Σημαντικό για τους ανθρώπους που αν έχουν υποστεί αυτά που ισχυρίζονται πρέπει να ξεκαθαριστούν τα πράγματα. Αν δεν έχουν συμβεί υπάρχει δικαιοσύνη, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και θα δείξει η όλη ιστορία. Καλό είναι να υπάρχει σε όλα τα επαγγέλματα μία καλύτερη συμπεριφορά για ανθρώπους που εργάζονται. Το πώς συμπεριφερόμαστε και το μέχρι πού μπορούμε να φτάνουμε τα πράγματα ισχύει σε όλους τους χώρους. Είναι άλλο να είμαστε απαιτητικοί, αυστηροί και άλλο να συμβαίνουν άλλα πράγματα πίσω από πόρτες. Βλέπεις ότι η ελληνική κοινωνία πάσχει πολύ στο πίσω από τις πόρτες, το βλέπουμε παντού.

Εσύ προσωπικά συνάντησες αντίστοιχες συμπεριφορές προς εσένα ή κάποιον συνάδελφο σου;

Όχι σε αυτό το επίπεδο. Είναι ένα δύσκολο επάγγελμα με δύσκολους ανθρώπους αλλά δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου κάτι πολύ σημαντικό πέρα από το να υπάρξει κάποιος εκνευρισμός. Αυτά υπάρχουν σε όλες τις δουλειές.

Χρήματα έβγαλες από το θέατρο; Υπήρξαν και δύσκολες στιγμές;

Έβγαλα κάποια χρήματα όχι τίποτα το αξιοσημείωτο απλώς για να μπορώ να επιβιώνω κάνοντας αυτό το επάγγελμα, να μην θεωρείται χόμπι. Τη μία σεζόν όμως είσαι έτσι και την άλλη αλλιώς, η μία παράσταση δεν σου πάει και η άλλη πάει καλύτερα. Κακά τα ψέματα, χρήματα από το θέατρο δεν μπορείς να βγάλεις. Η τηλεόραση μας έδινε κάποια παραπάνω αλλά τώρα ακούω ότι τα πράγματα και εκεί δεν είναι ευχάριστα με τις αμοιβές των ηθοποιών.

Δήλωσες όμως πρόσφατα ότι συνάντησες και τέρατα τηλεοπτικά.

Ε ναι δεν είναι ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος η τηλεόραση. Πέρα από την τηλεόραση ο κόσμος του θεάματος δεν είναι ένας παράδεισος. Δεν είναι μονάχα τα φώτα, έχει μεγάλες δυσκολίες και κακοτοπιές.

Οι αλλαγές στη ζωή μας είναι σημαντικές, θα ήθελα να μου πεις για το νέο σου σπίτι;

Νέα σελίδα στη ζωή μου και όπως λέει η Ελεονώρα Ζουγανέλη «Μετακόμιση τώρα». Πάμε σε καινούργια πράγματα, σε καινούργια τοπία που καμιά φορά έρχονται έτσι οι καταστάσεις που πρέπει να συμβεί. Αυτή τη στιγμή είμαι μέσα σε κούτες και προσπαθώ να τακτοποιήσω ξανά τη ζωή μου, σε νέο περιβάλλον, κάτι κρατάω και κάτι πετάω και όσα φέρνει μία μετακόμιση. Η μετακόμιση είναι μία φιλοσοφική συζήτηση πολύ μεγάλη. Τι κουβαλάω σε αυτές τις κούτες; Τι κουβαλάω στη ζωή μου; Έχω ανάγκη όλα αυτά για να ζήσω τη ζωή μου; Είμαι σίγουρος πως τα περισσότερα δεν τα χρειάζομαι.

Κάποια στιγμή τηλεοπτικά σε είχα δει σε μία εκπομπή που μεταξύ άλλων ακούστηκε το κομμάτι «Άνθρωποι μονάχοι» και θυμάμαι το πλάνο να έχει παγώσει πάνω στο πρόσωπο σου. Δεν θα ξεχάσω την φόρτιση που είχες. Είναι ένα αγκάθι η μοναξιά;

Στιγμές μοναξιάς όλοι οι άνθρωποι περνάμε αλλά πέρα από αυτό πρόκειται για ένα σπουδαίο τραγούδι που πάντα με συγκινεί. Και τώρα να αρχίσουμε να το τραγουδάμε θα συγκινηθώ γιατί ερχόμαστε μόνοι και φεύγουμε μόνο. Αυτό που λέγεται ζωή είναι ένα δώρο που δεν το επιλέγουμε εμείς και πρέπει να διαχειριστούμε την μοναδικότητα μας και την μοναχικότητα μας σε αυτή τη βόλτα που κάνουμε στη ζωή. Με αυτή την έννοια με συγκινεί αυτό το κομμάτι. Άνθρωποι μονάχοι σαν εσένα σαν εμένα λέει το κομμάτι και το συμπέρασμα είναι πως όλοι μας περνάμε για να πορευτούμε διπλά ο ένας με τον άλλον στη ζωή.

Πηγή: Λοιπον

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved