Αεράκης: Δίνει spoiler για τον Σασμό: «Ο παπά Μιχάλης δεν θα πεθάνει. Θα γυρίσει στο μοναστήρι»
Showbiz

Αεράκης: Δίνει spoiler για τον Σασμό: «Ο παπά Μιχάλης δεν θα πεθάνει. Θα γυρίσει στο μοναστήρι»

Ο Μιχάλης Αεράκης παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τις εξελίξεις στην τηλεοπτική σειρά "Σασμός" αλλά και για το μέλλον του παπά Μιχάλη. 

Ο ηθοποιός έχει σημειώσει πολύ μεγάλη πορεία στον χώρο της υποκριτικής και ο κόσμος τον τελευταίο ενάμισι χρόνο τον έχει αγαπήσει ιδιαίτερα μέσα από τον ρόλο του στη σειρά "Σασμός".

Ο Μιχάλης Αεράκης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με τον ρόλο του στη δραματική σειρά του ALPHA "Σασμός", αλλά και για το πώς θα είναι στο τέλος.

Έχω την αίσθηση πως μέσα από τον ρόλο του παπά έχετε δημιουργήσει ένα πρότυπο.

«Μη σας κάνει εντύπωση. Οσο δυσκολεύουν τα πράγματα στην κοινωνία γενικότερα, τόσο ο κόσμος έχει ανάγκη να πιαστεί από κάπου. Επειδή λοιπόν έχει χιλιοπροδωθεί από την πολιτική ελπίδα που καλλιεργούν οι πολιτικοί τού τόπου και έχει μπουχτίσει, προσπαθεί να βρει ένα αποκούμπι στη θρησκεία. Το πρόσωπο του παπα-Μιχάλη, ο οποίος είναι ένα σεβάσμιο αλλά διαφορετικό πρόσωπο, ως προς αυτά που έχουν δει τόσα χρόνια οι πιστοί τηε χώρας, έχει αγαπηθεί πολύ. Εχει χιούμορ, κατανόηση και πάντα ακούει τουε πιστούς του.

Πέρα από αυτό, οι καιροί που διανύουμε δεν ευνοούν τιε αληθινέε σχέσεις. Εχουν πλαστικοποιηθεί τα πάντα. Και όπου ο κόσμος δει ένα ψήγμα αλήθειας, έχει ανάγκη να το αγκαλιάσει».

Εκεί οφείλεται και η επιτυχία της σειράς; Στο ότι όλοι οι ηθοποιοί έχουν καταθέσει την αλήθεια τους;

«Πιστεύω πως ναι. Οταν έχειε καλούς ηθοποιούς -δεν το λέω για να ευλογήσω τα γένια μου- και ένα κείμενο αδύνατο, μπορεί αυτό να μετατραπεί σε κάτι μεγάλο. Και το αντίθετο όμως μπορεί να συμβεί. Να έχει δυνατό κείμενο αλλά οι ηθοποιοί που έχει για να υποδυθούν τους χαρακτήρες να το μικρύνουν σε αξία. Κακά τα ψέματα, όταν κάνεις μια επιτυχία, οφείλεται σε ένα θέμα και στην προκειμένη οφείλεται στη βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών. Στην προκειμένη ο σασμός είναι ένα θέμα και αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο την Κρήτη, ο στόχος του Σπύρου Πετρουλάκη και όλης της
σεναριακής ομάδας είναι να προβάλλουμε πως μετά από ένα σκοτάδι, θα οδηγηθούμε στο φως.Το φως είναι ο σασμός. Είναι η συμφιλίωση».

Θα έρθει όμως αυτό το φως;

«Ασφαλώς και θα έρθει, γιατί πρέπει να δικαιολογηθεί και ο τίτλος της σειράς μας. Απλά πρώτα πρέπει να συμβούν πολλά δεινό σε αυτόν τον τόπο, θα βγούμε πάντως σε αυτό το ξέφωτο».

Το θέμα είναι πόσοι απ' όλους αυτούς θα καταφέρουν να βγουν! Πόσοι θα έχουν απομείνει.

«Θα βγουν σίγουρα οι αντιμαχόμενες πλευρές. Μπορεί να έχει περιστατικά βγαλμένα μέσα από τη ζωή, αλλά αν ανατρέξει κανείε σε σχετικά ιστορικά γεγονότα. θα δει ότι δεν υπάρχουν στα νεότερα χρόνια οι ταραχές που γίνονταν στην Κρήτη. Μεμονωμένα
περιστατικά υπάρχουν, έχουν ηρεμήσει όμωε τα πράγματα. Πέρα από αυτό, μην ξεχνάμε πως κάνουμε μυθοπλασία. Οχι ντοκιμαντέρ».

Πιστεύετε πωε το κοινό μπορεί να μην έχει αντιληφθεί τη διαφορά;

«Ο κάθε συγγραφέας δίνει κάποια μηνύματα. Εχει έναν στόχο. Από εκεί και μετά οι αναγνώσεις είναι πολλαπλές. Ο κάθε θεατής το εκλαμβάνει όπως νομίζει. Αρα
εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και αφήνουμε τον θεατή να αποφασίσει».

Πάντως ο παπάς μας νομίζω πως δεν περνάει καλά το τελευταίο διάστημα στην Ανω Ποριά.

«Η αποστολή του παπά είναι να κρατάει ισορροπίες στο ποίμνιό του. Είναι ένας
άνθρωπος βγαλμένος από τα σπλάχνα αυτής της κοινωνίας. Μέσα από το ιερό μυστήριο της εξομολόγησης γνωρίζει τα πάντα. Αρα ο ρόλος τού ήρωά μου δεν είναι να κουτσομπολέψει στο καφενείο τα πάθη και τα μίση αλλά να σηκώσει τα βάρη, τα οποία
είναι πολλά, γιατί είναι ένα χωριό που κρύβει μυστικά. Οπως και να έχει, χαίρομαι που υποδύομαι αυτόν τον ρόλο γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Ο παππούς μου ήταν παπάς στα Ανώγεια της Κρήτης και από μικρός ήμουν στα πόδια του. στην εκκλησία. Εχω δει τον παππού μου να συμμετέχει σε σασμούς, άρα είναι κομμάτι των δικών μου βιωμάτων και γι’ αυτόν τον λόγο αντλώ υποκριτικά στοιχεία
μέσα από τιε μνήμες μου. Ο παπάς είναι πολυεπίπεδος ρόλος και δύσκολος».

Μεγάλο βάρος η εξομολόγηση του Μανόλη.

«Ο ήρωάς μου έχει κλονιστεί. Οχι μόνο δεν περίμενε να ακούσει ότι ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφάνή, αλλά ούτε καν το υποψιαζόταν. Σίγουρα δεν θα μιλήσει σε κανένα για το μυστικό αυτό, αλλά κάποιες νύξεις γίνονται προς τον θύτη».

Θα τον δούμε να πηγαίνει στο μοναστήρι...

«Σύντομα όμως θα γυρίσει, θα απομονωθεί, θα ηρεμήσει και θα επιστρέφει ξανά στο έργο του. Δεν θα με πεθάνουν πάντως... (γέλια). Μεταξύ σοβαρού και αστείου, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων είπα στον Δημήτρη Λάλο που υποδύεται τον Μαθιό, πως και όλους να τους σκοτώσεις, τον παπά δεν θα τον πειράξεις.

Δείτε στην παρακάτω gallery περισσότερες φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved