Συγκινεί ο Μάριος Ιορδάνου: «Θα γυρνούσα τον χρόνο πίσω μόνο για να αγκαλιάσω ξανά τη μητέρα μου»
Showbiz

Συγκινεί ο Μάριος Ιορδάνου: «Θα γυρνούσα τον χρόνο πίσω μόνο για να αγκαλιάσω ξανά τη μητέρα μου»

Ο Μάριος Ιορδάνου σε συνέντευξή του μιλάει για τις πολλές επιλογές που υπάρχουν στην τηλεόραση φέτος, δηλώνει αμετανόητος σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιλογές του και αποκαλύπτει τι θα ήθελε να κάνει αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω... 

Ο γνωστός ηθοποιός δεν έχει πρόβλημα με τη σημερινή κατάσταση της τηλεόρασης ενώ παραδέχεται ότι δεν μετανιώνει για καμία επιλογή του μέχρι σήμερα...

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική και πώς θυμόσαστε τα παιδικά σας χρόνια;

Η υποκριτική ήταν απλά ένας τρόπος για να εκφράσω τον εαυτό μου, όπως και η μουσική, η συγγραφή σεναρίων, η σκηνοθεσία… Δεν ήμουν το παιδί που έλεγε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Όσο για τα παιδικά μου χρόνια, δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο για εμένα. Μέχρι τα σαράντα έγραφα το κείμενο της ζωής μου. Μετά τα σαράντα γράφω το σχόλιο κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Κάνατε ντεμπούτο στο θέατρο στο πλευρό του Αλέκου Αλεξανδράκη. Τι θυμόσαστε από τη συνεργασία σας και πώς ήταν ως άνθρωπος;

Ήταν πραγματικά ο πρίγκιπας του ελληνικού θεάτρου. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν αυτόν, αλλά δεν υπάρχουν. Εξαιρετικός ηθοποιός και σκηνοθέτης… Η ταινία «Συνοικία το όνειρο» είναι από τις ωραιότερες ελληνικές ταινίες που έχουν γυριστεί. Μοιραζόμασταν το ίδιο καμαρίνι. Ήταν ευγενικός, δοτικός και από τους πιο αξιοπρεπείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει.

Τηλεοπτικά έχετε πρωταγωνιστήσει σε σειρές που έκαναν μεγάλη επιτυχία. Ποια ξεχωρίζετε και γιατί;

Αυτή που γράφω τώρα. Μία σειρά μυστηρίου, που κόβει την ανάσα και συνυπογράφουμε με τη Σοφία Καζαντζιάν. Το σενάριο είναι κάτι που έχουμε αγαπήσει και οι δύο πολύ. Θέλουμε να πούμε τις ιστορίες μας. Αυτό κάνουμε και στο θέατρο. Άλλωστε, ένας άνθρωπος που ασχολείται με την τέχνη αυτό ακριβώς κάνει. Γίνεται η φωνή μιας ιστορίας… Πόσο δημιουργικό η ιστορία αυτή να είναι δική σου.

Για ποιον λόγο δεν σας βλέπουμε στην τηλεόραση; Αποτελεί δική σας επιλογή ή δεν υπάρχουν προτάσεις που να σας ενδιαφέρουν;

Θέλω να κάνω πλέον μόνο πράγματα που με εκφράζουν. Κι αυτά που με εκφράζουν είναι κυρίως αυτά που έχω επιλέξει να πω μέσα από τα σενάριά μας και τις παραστάσεις μας.

Την τηλεόραση σήμερα πώς την κρίνετε; Γίνεται καλύτερη ή χειρότερη;

Ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη. Διαφορετική. Δίνει περισσότερες επιλογές. Νομίζω πως αυτό είναι και το σημαντικό. Ο θεατής να μπορεί να δει διαφορετικά πράγματα και να επιλέξει συνειδητά τι τον εκφράζει.

Έχουν υπάρξει δουλειές στο θέατρο ή στην τηλεόραση που, εάν γυρίζατε τον χρόνο πίσω, δεν θα ξανακάνατε και γιατί;

Δεν μετανιώνω για καμιά επιλογή μου. Ποιος ο λόγος; Ό,τι έκανα και δεν έκανα τότε με οδήγησε σε αυτό που κάνω σήμερα. Όπως και στη ζωή… Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος επιλογές. Το σημαντικό είναι να παίρνεις την ευθύνη όσων έχεις κάνει. Να μην είσαι αυτό που σου συνέβη, αλλά αυτό που επέλεξες εσύ να γίνεις. Κι εγώ, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, επέλεξα να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Όσο για τον χρόνο, δεν θα τον γυρνούσα ποτέ πίσω για μία δουλειά… Θα τον γυρνούσα πίσω μόνο για να αγκαλιάσω ξανά τη μητέρα μου.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved