Γεννατάς: «Ο αγώνας για την επιβίωση είναι δραματικός και αναγκαζόμαστε να κάνουμε πολλές δουλειές»
Showbiz

Γεννατάς: «Ο αγώνας για την επιβίωση είναι δραματικός και αναγκαζόμαστε να κάνουμε πολλές δουλειές»

Ο Γεράσιμος Γεννατάς, στη μέχρι τώρα διαδρομή του, έχει αναμετρηθεί με πολλούς ρόλους. Σε αυτούς έρχεται να προστεθεί ο Στρατός, που υποδύεται στη δραματική σειρά εποχής του OPEN «Έρωτας φυγάς».

Ο ηθοποιός σε συνέντευξη του μάς εξηγεί πού οφείλεται η επιτυχία της σειράς και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του ρόλου του.

Σε τι φάση σάς πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;

Τα πρότζεκτ στα οποία συμμετέχω έχουν αρχίσει σιγά σιγά να παίρνουν τον δρόμο τους. Αυτό, ίσως, με βοηθήσει να ξεκουραστώ λίγο και να πάρω μερικές εύκολες, βαθιές, ανάσες.

Σας είχε λείψει, λόγω των συνθηκών με την πανδημία, ο επαγγελματικός μαραθώνιος;

Δεν μου αρέσει να κινούμαι σε τέτοιους ρυθμούς και να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ακόμη και παλαιότερα, προσπαθούσα να κάνω μία τηλεοπτική και μία θεατρική δουλειά, η οποία όμως ήθελα να είναι έτοιμη. Δηλαδή να την επαναλάβω. Ξέρεις, η πρόβα στο θέατρο είναι μία δημιουργική και χρονοβόρα, που θέλει καθαρή ψυχή, διεργασία. Όμως, ο αγώνας για την επιβίωση είναι δραματικός και έτσι αναγκαζόμαστε όλοι να κάνουμε πολλές δουλειές.

Φέτος, πρωταγωνιστείτε στη δραματική σειρά εποχής του OPEN «Έρωτας φυγάς». Αισθάνεστε δικαιωμένος για την επιλογή σας;

Ασφαλώς! Την εν λόγω δουλειά την επέλεξα από την πρώτη στιγμή λόγω των σκηνοθετών Βασίλη Τσελεμέγκου - Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, οι οποίοι αποτελούσαν εγγύηση για την ποιότητά της. Μετά υπήρχαν όλοι αυτοί οι εκλεκτοί συνάδελφοι, αρχής γενομένης από την Πέμη Ζούνη, η οποία είναι πρώτα απ’ όλα ένας αξιόλογος άνθρωπος, και η υπόλοιπη διανομή όπως ολοκληρωνόταν. Από εκεί και πέρα, χαίρομαι πολύ που γνώρισα τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, με την οποία κάνουμε ένα ιδιαίτερο ζευγάρι. (Γελάει).

Κατά τη γνώμη σας, ποια στοιχεία κάνουν τη σειρά να ξεχωρίζει μέσα στην υπερπληθώρα προτάσεων;

Μακάρι να υπάρχει υπερπληθώρα προτάσεων. Η μυθοπλασία αποτελεί βάλσαμο για τον άνθρωπο. Από εκεί και πέρα, κατά τη γνώμη μου, η σειρά ξεχωρίζει κατ’ αρχάς για την ομορφιά. Η ομορφιά έχει βάθος και περιεχόμενο ως λέξη και νόημα, οπότε χωράνε πολλά πράγματα. Όπως η εικόνα και η αλληλουχία των εικόνων που σχετίζονται με τους χώρους και το φως. Όλη αυτή η γλυκύτητα της εικόνας δημιουργεί μια ησυχία στο μάτι και την ψυχή του θεατή. Δεν είναι το ιλουστρασιόν. Το δεύτερο στοιχείο είναι η διανομή των ηθοποιών και οι ρόλοι που κρατάμε, οι οποίοι είναι βαθιά δοσμένοι. Πρόκειται για ανθρώπους που δείχνουν τη ζωή τους. Δεν είναι απόμακροι, στημένοι και απλά καμώνονται. Τρίτον, η ίδια η ιστορία, που κυλάει με πολύ γρήγορο ρυθμό και έχει εναλλαγή γεγονότων, με δράση και σασπένς. Επίσης, είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του OPEN να προβάλλει μία καθημερινή σειρά εποχής και να διατηρεί ψηλά τον πήχη ποιοτικά. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Τι σας γοητεύει στον ρόλο του Στρατή, τον οποίο υποδύεστε;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν με γοητεύουν και πάρα πολλά πράγματα στον Στρατή. (Γελάει.) Ωστόσο, όταν ενσαρκώνεις έναν χαρακτήρα, οφείλεις να τον υπερασπιστείς με κάθε τρόπο. Ο Στρατής είναι τοποθετημένος σε μία εποχή όπου η επιβίωση ήταν δύσκολη, και προσπαθεί να επιβιώσει. Είναι ένα ακατέργαστο υλικό, ένας αμόρφωτος άνθρωπος. Τελευταία, όμως, διαφαίνονται και οι ανθρώπινες πλευρές του, και κάπως δικαιώνεται.

Πηγή: Mytv

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved