Η Βίκυ Χατζηβασιλείου εξομολογείται: «Έκλεισε ο κύκλος της τηλεόρασης για εμένα»
Showbiz

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου εξομολογείται: «Έκλεισε ο κύκλος της τηλεόρασης για εμένα»

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στον τηλεοπτικό αέρα αφού για 15 χρόνια παρουσίαζε το «Πάμε Πακέτο» μέσα από την συχνότητα του Alpha. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε τέσσερα χρόνια μετά.

Αργότερα πήρε το μάστερ της στο Ποινικό Δίκαιο ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές για δύο χρόνια στην Ιατρική Σχολή. Από το 1987 ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο με πρώτη της τηλεοπτική στέγη τον σταθμό TV 100 στη Θεσσαλονίκη.

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου παραχώρησε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για την αποχή από την tv, για τους ανθρώπους που έχει γύρω της αλλά και την τηλεόραση του σήμερα.

Ποια είναι η ανάγκη που σας ώθησε στο να μείνετε εκτός τηλεόρασης μετά από 15 χρόνια απόλυτα επιτυχημένης τηλεοπτικής πορείας;

Ήταν μία πολύ συνειδητή ανάγκη, θέλω να σου ομολογήσω ότι έχω σωρεύσει πάρα πολύ από τον ψυχικό πόνο των ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια και υπήρχε πολύ μεγάλο φορτίο μέσα μου. Νιώθω πραγματικά ότι ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος με πολύ μεγάλη επιτυχία και ήθελα να αποφορτιστώ και να κάνω κάτι που είναι πολύ ουσιαστικό. Στην εκπομπή οι άνθρωποι ζητούσαν να συναντήσουν έναν δικό τους άνθρωπο που τον είχαν χάσει ή είχαν απομακρυνθεί. Τώρα νομίζω πως αυτό μπορεί να ανοίξει σαν κλίμακα και να είμαι περισσότερο λειτουργική και να βοηθάω τον κάθε άνθρωπο που έρχεται στα σεμινάριά μου να βρει κυρίως τον εαυτό του. Πόσο πιο σημαντικό είναι αυτό; Πόσο πιο πνευματικός είναι αυτός ο δρόμος και πόσο πιο λειτουργικός γίνεσαι για τους ανθρώπους γύρω σου, γι’ αυτούς που σε εμπιστεύονται. Έκλεισε ο κύκλος της τηλεόρασης, νομίζω. Βλέπω ότι οι νέοι δεν βλέπουν καν τηλεόραση. Ρωτάω τα νέα παιδιά όταν τα συναντώ και στο 95% μου απαντούν πως δεν βλέπουν τηλεόραση.

Έχετε ανθρώπους κοντά σας για τους οποίους νιώθετε ευλογημένη που βρίσκονται στη ζωή σας;

Για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή μου νιώθω ευλογημένη ακόμη και με αυτούς που πέρασαν και μου έφεραν ίσως στεναχώρια, πίκρα, αγωνία και φόβο. Ξέρετε δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι σήμερα αν δεν περνούσαν αυτοί οι άνθρωποι απ’ τη ζωή μου όποιοι κι αν ήταν αυτοί, οπότε νιώθω ευγνώμων για όλους.

Θα δανειστώ τον τίτλο του βιβλίου σας «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί», αν ανατρέξετε πίσω στα χρόνια, ζητήσατε τα πάντα σωστά και σας ήρθαν;

Βεβαίως και ξέρετε όταν ήμουν παιδί δεν μπορούσα να αντιληφθώ ότι γίνεται αυτό μέσα από μία στάση ζωής ή μία τεχνική αν θες αυτογνωσιακή. Μετά κατάλαβα πως ό,τι και αν έχω βάλει στόχο, πρόσεξε όμως ο στόχος να είναι για το γενικό καλό και σε καμία περίπτωση να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα για παράδειγμα. Ο δικός μου στόχος να είναι ευλογημένος και ίσως να προάγει και το καλό των ανθρώπων γύρω μου. Όχι να είναι ένας καθαρά ατομικός και ωφελιμιστικός στόχος που προκαλεί οποιαδήποτε βλάβη σε έναν άλλον άνθρωπο. Αυτό ο στόχος δεν μπαίνει ποτέ στη ροή και αν μπει προς στιγμήν θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για εσένα που το ζήτησες. Όταν μεγάλωσα κατανόησα το γιατί οι δικοί μου στόχοι είχαν επίτευξη. Πρώτον ήταν σε αυτό το πλαίσιο που μόλις περιέγραψα και δεύτερον γιατί σε ό,τι έκανα έβαζα ψυχή, ενθουσιασμό και πάθος. Έβαζα ψυχή σε οποιαδήποτε επιλογή ήθελα να στηρίξω και πραγματικά όλα πήγανε πολύ καλά. Το καλοκαίρι πήρα και το πτυχίο μου από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών στο Life Coach και νιώθω πιο έτοιμη από ποτέ όλα αυτά να τα διδάσκω κιόλας.

Η τηλεόραση σήμερα πώς σας φαίνεται; Το 15% πλέον θεωρείται άθλος.

Όντως είναι, το βλέπω κι εγώ γιατί καμιά φορά βλέπω και εκπομπές που ασχολούνται με τα νούμερα αλλά νομίζω ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το πόσο έκανε ο ένας και πόσο ο άλλος. Αυτό δείχνει ότι μεγάλη μάζα του κοινού έχει απομακρυνθεί από την τηλεόραση.

Πηγή: Εγω

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved