Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Κάπως μαγικά κολλήσαμε από την αρχή με την Ελεωνόρα»
Showbiz

Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Κάπως μαγικά κολλήσαμε από την αρχή με την Ελεωνόρα»

Μια αγαπημένη εδώ και χρόνια κορυφαία τραγουδίστρια, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, μοιράζεται τη σκηνή με μια δυναμική και εξόχως δημοφιλή φωνή της πιο νέας γενιάς, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Η ερμηνεύτρια του «Δυνατά» τονίζει σε επικοινωνία που είχε με «Το Βήμα» πως «η δική μου γενιά έχει συνηθίσει να κάνει συνεργασίες, παραστάσεις παρέα με συναδέλφους.

Οι νεότεροι τραγουδιστές δεν το κάνουν εύκολα αυτό. Χαίρομαι όμως πολύ που συνάντησα ένα νέο κορίτσι γεμάτο ενέργεια και φως, γεμάτο πάθος για το τραγούδι. Συνεργασία για μένα σημαίνει αλληλοεκτίμηση κατ’ αρχάς, σημαίνει μοίρασμα, συγκέντρωση και επιθυμία. Πάνω σε αυτά βασίζομαι όλα αυτά τα χρόνια, πάνω σε αυτά θα βασιστούμε και μαζί».

Η ιδέα για αυτή τη σκηνική σύμπραξη ήταν δική της.

«Την παρακολουθώ. την Ελεωνόρα από παλιά, ξέρω μεγάλο μέρος του ρεπερτορίου της. Μου έκανε εντύπωση από την αρχή, με τη φωνή της αρχικά. Στη συνέχεια είδα τον τρόπο με τον οποίο δούλεψε, μάζεψε τραγούδια, έκανε δίσκους είτε πολυσυλλεκτικούς είτε με έναν συνθέτη, μπήκε με φόρα στη διαδικασία του ψαξίματος που ξέρω πόσο δύσκολη είναι. Έβλεπα την πορεία της με μεγάλο ενδιαφέρον και αναγνώρισα πόσο συνεπής επαγγελματίας είναι».

Η προετοιμασία του «Ελευθερία - Ελεωνόρα: Μαζί» κύλησε απρόσκοπτα: «Κάπως μαγικά κολλήσαμε από την αρχή. Είχαμε κοινή αντίληψη για το πρόγραμμα - την επιμέλεια του οποίου υπογράφουμε μαζί με τη Λήδα Ρουμάνη. Οι πρόβες έγιναν χωρίς εμπόδια και οι εξαιρετικοί μουσικοί μας μπήκαν με μεγάλη χαρά στο παιχνίδι. Τις ενορχηστρώσεις μας τις έχουν κάνει ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης και ο Βασίλης Νησσόπουλος. Υπήρχε κλίμα ενθουσιασμού. Είμαστε και οι δύο εργασιομανείς και τελειομανείς και δουλέψαμε πολύ καλά».

Η πρεμιέρα τής άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Ήταν εξαιρετικοί οι θεατές που ήρθαν να μας δουν και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους. Παρόλο που ήταν μια φορτισμένη συναισθηματικά βραδιά, η χημεία μας πέτυχε. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα στη ροή του προγράμματος. Ήμασταν και οι δύο αφοσιωμένες σε αυτό που κάνουμε αλλά και με φροντίδα η μία για την άλλη». Υπάρχει ωστόσο τραγούδι της Ζουγανέλη που να της αποκαλύφθηκε πιο έντονα χάρη στη συνεργασία τους; «“Ο Γεροπλάτανος”, ένα τραγούδι που έχει γράψει ο Σταύρος Σιόλας».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved