Κουλιανού: Η σπουδαία διεθνής καριέρα στο μόντελινγκ και τα ξενύχτια με την Τάρνερ και τον Ντελόν
Showbiz

Κουλιανού: Η σπουδαία διεθνής καριέρα στο μόντελινγκ και τα ξενύχτια με την Τάρνερ και τον Ντελόν

Αν μία καλλονή της Ελλάδας έκανε διάσημη την ελληνική ομορφιά στο εξωτερικό, αυτή είναι σίγουρα η Βίκυ Κουλιανού η οποία μεσουράνησε διεθνώς στις πασαρέλες των κορυφαίων οίκων μόδας τη δεκαετία του '90. 

Η ίδια γυρνάει τον χρόνο πίσω και θυμάται την ημέρα που την ανακάλυψε μέσα στο λεωφορείο ο αξέχαστος Μιχάλης Ασλάνης αλλά και τις συναναστροφές της εκείνη την εποχή με μύθους του χώρου της μόδας όπως η Ναόμι Κάμπελ και η Λίντα Εβαντζελίστα ή ο ίδιος ο Τζόρτζιο Αρμάνι...

Είναι αλήθεια ότι η καριέρα σου ως μοντέλου ξεκίνησε εντελώς τυχαία μέσα σε ένα λεωφορείο, όταν σε ανακάλυψε ο Μιχάλης Ασλάνης;

Ναι, ήταν μια μέρα που είχαν απεργία τα ταξί, οπότε ο Μιχάλης είχε αναγκαστεί να μετακινηθεί με λεωφορείο και κάναμε την ίδια διαδρομή Καλλιθέα - Νέος Κόσμος. Τότε με είχε βάλει η μητέρα μου να δουλέψω για έναν μήνα το καλοκαίρι στην μπουτίκ μιας φίλης της. Μόλις είχα σχολάσει και επέστρεφα σπίτι, μπήκα στο λεωφορείο και κάθισα στην μπροστινή θέση από τον Μιχάλη. Δεν γνώριζα τότε ποιος ήταν, αλλά από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε όλο αυτό το μαγικό ταξίδι για μένα. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως θα γινόμουν μοντέλο. Είχα όνειρο να πάω στην Καλών Τεχνών, αλλά καλό είναι να μην κάνουμε σχέδια, λέει ο λαός.

Ακολούθησαν συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας: Chanel, Krizia, Ferre, YSL, Valentino, Moschino, Dior, Versace, Balenciaga. Έκανες πραγματικά διεθνή καριέρα σε εποχές που στην Ελλάδα η λέξη «μοντέλο» ήταν σχεδόν άγνωστη.

Πραγματικά, θυμάμαι ότι σχεδόν αμέσως έφυγα για το εξωτερικό. Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στο Μιλάνο. Με θυμάμαι στο αεροπλάνο να κοιτάω από το παράθυρο, να βλέπω το Μιλάνο από ψηλά και να σκέφτομαι «σε αυτή την πόλη κάτι μου λέει πως θα μείνω πολύ!». Πού να το 'ξέρα; Η πορεία μου στη μόδα ξεκίνησε από δύο «Α»: Ασλάνης στην Ελλάδα και Armani στο εξωτερικό. Την πρώτη μέρα μου στην Ιταλία πηγαίνω στο ατελιέ του Armani. Έξω από το κτίριο μια τεράστια ουρά με 500 μοντέλα να περιμένουν να πάρουν νούμερο για να τους δει ο Armani – εγώ είχα το νούμερο 257, οπότε έτρεξα να πάρω παγωτό στην Ντουόμο, μέχρι να έρθει η σειρά μου. Όταν τελικά μπήκα μαζί με άλλα 9 κορίτσια, μας έβαλαν να φορέσουμε ένα μπεζ κορμάκι και ξυπόλυτες. Μπήκε ο Giorgio Armani και όταν έφτασε σε μένα με ρώτησε από πού είμαι. Του απάντησα «από την Ελλάδα» και με ρώτησε «όλα τα κορίτσια στην Ελλάδα έχουν τόσο μακριά χέρια και ψηλά πόδια;». Με έβαλε και δοκίμασα σακάκι και φόρεμα και τελικά με έκλεισε για τα δύο σόου του, GiorgioArmani και Emporio Armani. Στο επόμενο Fashion Week με ζήτησαν από το No 1 πρακτορείο μοντέλων του Ρικάρντο Γκάι. Οπότε στο δεύτερο Fashion Week Milan της ζωής μου περπάτησα σε 36 σόου, σχεδόν σε όλα, μαζί με τη Λίντα Εβαντζελίστα, τη Ναόμι Κάμπελ, τη Σίντι Κρόφορντ και όλες τις άλλες.

Διασκέδαζες τα βράδια παρέα με όλα τα θρυλικά μοντέλα της εποχής;

Πηγαίναμε στα καλύτερα μαγαζιά. Δεν έβγαινα όμως για να δω τα κορίτσια, γιατί ήμασταν συνεχώς μαζί κάθε πρωί στις επιδείξεις. Ένα καθιερωμένο line up σε επίδειξη ήταν να είναι μπροστά μου η Κέιτ Μος και πίσω μου η Ναόμι Κάμπελ. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας δεν βγαίναμε τόσο ώστε να είμαστε ξεκούραστες για την επομένη. Το τελευταίο βράδυ όμως όλος ο κόσμος της μόδας πήγαινε στο θρυλικό κλαμπ Bain Douche στο Παρίσι με την πιο ισχυρή πόρτα. Εκεί διασκεδάζαμε δίπλα στονΑλέν Ντελόν, τον γιο του Άντονι, την Κατρίν Ντενέβ, τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Στο Μιλάνο το αντίστοιχο κλαμπ ήταν το Hollywood στο οποίο πήγαινα συχνά. Εκεί έχω δει από τον Μικ Τζάγκερ μέχρι τη Σαντέ και την Τίνα Τέρνερ.

Ποιος από τους διάσημους άντρες σε φλέρταρε;

Αρκετοί, αλλά πάντοτε ήμουν σε σχέση με κάποιον από την Ελλάδα και δεν έκανα τίποτα. Τότε οι άντρες ήταν ανθεκτικοί και είχαν υπομονή, όχι όπως οι τωρινές γενιές. Με περίμεναν να γυρίσω στην Ελλάδα. Μπορεί να είμαι σύγχρονη, όπως λες, και έξω καρδιά, αλλά είμαι και παραδοσιακή γυναίκα. Τώρα οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν να αγκαλιάσουν τα συναισθήματά τους, οπότε φοβούνται να δοθούν και να αγαπήσουν, να ρισκάρουν.

Πώς είναι η προσωπική σου ζωή αυτό τον καιρό;

Αυτό τον καιρό δεν είμαι ερωτευμένη. Αλλά είμαι πάντα ανοιχτή στο να ερωτευτώ.

Πηγή: ΟΚ

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved