Ράνια Τζίμα: «Πρόκληση είναι το να μη χάσεις αυτό που πραγματικά είσαι»
Showbiz

Ράνια Τζίμα: «Πρόκληση είναι το να μη χάσεις αυτό που πραγματικά είσαι»

Η Ράνια Τζίμα παρουσιάζει τα δελτία ειδήσεων του Mega και αποκαλύπτει τις ουσιαστικές προκλήσεις αυτής της θέσης. Με μεγάλη δημοσιογραφική εμπειρία, η ίδια παραδέχεται ότι τίποτα δεν την μπλοκάρει, αλλά συνεχίζει να ενοχλείται όταν οι άνθρωποι χάνουν το μέτρο τους.

Η παρουσιάστρια παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόκληση της παρουσίασης ενός δελτίου ειδήσεων, για τον ανταγωνισμό αλλά και για το άγχος του τηλεοπτικού αέρα.

Ποια είναι η κύρια πρόκληση για μια παρουσιάστρια ειδήσεων;

Δεν νομίζω ότι οι παρουσιαστές δελτίων έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που έχουμε να αντιμετωπίσουμε συνολικά οι δημοσιογράφοι, από όποια θέση κι αν υπηρετούμε τη δουλειά μας. Ένας βασικός στόχος για όλους μας είναι οι άμυνες που αναγκαστικά αναπτύσσουμε, να μη μας οδηγήσουν στο να χάσουμε την επαφή μας με το βαθύτερο και ουσιαστικό μας συναίσθημα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα γυάλινο πρόσωπο, που επιχειρεί να μπει στα σπίτια των ανθρώπων και να επικοινωνήσει μαζί τους. Πρόκληση είναι το να μη χάσεις αυτό που πραγματικά είσαι, στην προσπάθεια να υπηρετήσεις μια φόρμα. Πρόκληση είναι να αντιμετωπίσεις τις προσωπικές σου ανασφάλειες που έχουν να κάνουν με την εικόνα και την επάρκειά σου, τη στιγμή που είσαι τόσο εκτεθειμένος. Πρόκληση είναι να βρεις το θάρρος να δείξεις την αλήθεια σου, γνωρίζοντας ότι αυτή δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. Πρόκληση είναι να αποδεχθείς τα ελλείμματά σου, τα λάθη σου, ακόμη και αν φαίνονται στον αέρα, να μη φοβηθείς ότι και αυτά κάποια στιγμή σε μια επαγγελματική πορεία θα φανούν. Πρόκληση είναι να μην πάψεις ποτέ να είσαι σύντονος προς την κοινωνία, στην οποία απευθύνεσαι. Πρόκληση είναι να περνάς κάθε μέρα σε αυτή τη θέση γνωρίζοντας ότι ίσως να είναι η τελευταία και να μπορείς να πεις «δεν πειράζει, η ζωή συνεχίζεται»

Υπάρχει κάτι που σας αγχώνει στον τηλεοπτικό αέρα;

Δεν υπάρχει κάτι που να με αγχώνει πια τόσο πολύ στον αέρα, ώστε να με μπλοκάρει ή να με α[1]κινητοποιήσει. Αυτό που εξακολουθεί να με ενοχλεί στον αέρα είναι όταν οι άνθρωποι χάνουν το μέτρο και τους τρόπους τους αλλά και αυτό ξεπερνιέται όταν αναλογιστεί κανείς ότι αυτές οι συμπεριφορές ακόμη και αν απευθύνονται σε εμάς, τελικά χαρακτηρίζουν μόνο εκείνους από τους οποίους εκπορεύονται

Παρακολουθείτε τον ανταγωνισμό;

Φυσικά παρακολουθούμε τον ανταγωνισμό και με ποσοτική και με ποιοτική προσέγγιση. Με πολύ μεγάλο σεβασμό και ειλικρίνεια και, όπου βλέπουμε τα λάθη μας προσπαθούμε να τα διορθώνουμε. Η προσέγγισή μας δεν είναι αρνητικά ανταγωνιστική, τοξική. Πολλές φορές έχουμε θαυμάσει επιλογές το έχουμε συζητήσει, το έχουμε παραδεχθεί. Προσπαθούμε στη συνέχεια να το μετουσιώσουμε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς. Αυτός είναι ένας υγιής ανταγωνισμός, που μόνο καλό μπορεί να κάνει σε όλους.

Πηγή: Reallife

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved