Βάνα Πεφάνη: «Όταν δίνω τα στοιχεία μου και φτάνω στο επάγγελμα, αναρωτιέμαι αν δηλώνω το σωστό»
Showbiz

Βάνα Πεφάνη: «Όταν δίνω τα στοιχεία μου και φτάνω στο επάγγελμα, αναρωτιέμαι αν δηλώνω το σωστό»

Η φωνή της, το χαμόγελό της, αλλά κυρίως η τεράστια αγκαλιά για τους μαθητές και τους συναδέλφους της, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που έχουν κάνει τη Βάνα Πεφάνη αγαπητή στο κοινό.

Η ίδια είναι μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς, που την έχουμε αγαπήσει μοναδικά μέσα από τους ρόλους που έχει ενσαρκώσει τόσο σε θέατρο, όσο και σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Την Βάνα Πεφάνη δεν την γνωρίζουμε μονάχα σαν ηθοποιό. Είναι σκηνοθέτης, αλλά και συγγραφέας και η ίδια νιώθει ότι σαν καλλιτέχνης έχει μια πολυπλοκότητα, ενώ μονίμως καταπιάνεται με πολλά, μιας και το πάθος της για την δουλειά της είναι μοναδικό και είναι η κινητήρια δύναμή της. Η Βάνα Πεφάνη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και μίλησε για όλους και για όλα…

Έχετε ξεχωρίσει ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Ποιο από αυτά υπερισχύει στην ψυχή σας;

Δύσκολα θα περιέγραφα και θα όριζα τον εαυτό μου, με κάποια από τις τρεις λέξεις. Ακόμα και σήμερα, όταν δίνω τα στοιχεία μου και φτάνω στο επάγγελμα, αναρωτιέμαι αν δηλώνω το σωστό. Υπερισχύει μέσα μου κάθε φορά, αυτό με το οποίο ασχολούμαι. Σίγουρα η αφετηρία μου, οι ρίζες μου είναι η υποκριτική. Αλλά είμαι λίγο περιπλανώμενη σε αυτόν τον χώρο ή τουλάχιστον έτσι θέλω να αισθάνομαι. Σαν να είμαι μέρος μιας διαρκούς συλλογικής αναζήτησης και ταυτόχρονα ελεύθερη να αποχωρήσω. Είναι ανάγκη μου να νιώθω ότι το πεδίο που εκφράζομαι, που αφιερώνομαι και δημιουργώ μπορώ ανά πάσα στιγμή να το εγκαταλείψω.

Μιλήστε μας για τη νέα σειρά της ΕΡΤ «Η πτώση».

Είναι μια σειρά που πιστεύω ότι θα απασχολήσει και θα ενδιαφέρει τον κόσμο. Έχει πολύ έξυπνο και απρόβλεπτο σενάριο, κινηματογραφική και προσεγμένη σκηνοθεσία και πολύ καλούς ηθοποιούς. Όλοι μα όλοι οι συνεργάτες, είναι αφοσιωμένοι σ’ έναν κοινό στόχο. Βρέθηκα σε μια ομάδα που σίγουρα αγαπά αυτό που κάνει και αυτό δεν είναι συνηθισμένο.

Γνωρίζατε από πάντα ότι θα σας κερδίσει το θέατρο;

Εννοείται πως όχι. Το θέατρο σιγά-σιγά άρχισε να αποκτά μια όλο και μεγαλύτερη σημασία στη ζωή μου. Κι αν θέλω να είμαι ακριβής, το θέατρο δεν κερδίζει εμάς η από εμάς, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Εμείς έχουμε να κερδίσουμε πολλά απ’ αυτό. Αυτή η συλλογική διαδικασία μας μαθαίνει συνεχώς πολλά!

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved