Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Θαυμάζω τις γυναίκες. Έχετε κι εσείς τα κυκλοθυμικά σας, αλλά δεν πειράζει»
Showbiz

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Θαυμάζω τις γυναίκες. Έχετε κι εσείς τα κυκλοθυμικά σας, αλλά δεν πειράζει»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ή Κυρ Ηλίας τηλεοπτικά αν προτιμάτε μιας και έχει ήδη αφήσει εποχή ο ρόλος του στην κωμική σειρά Μην αρχίζεις τη μουρμούρα που προβάλλεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, μιλάει για τη μακροβιότερη συνεργασία της καριέρας του ενώ δεν κρύβει τη λατρεία που έχει για το γυναικείο φύλο... 

Ο αγαπημένος ηθοποιός υποδέχεται με χαρά και αισιοδοξία το 2023, μιλάει με τα πιο γλυκά λόγια για την παρτενέρ του στη σειρά Κλέλια Ρένεση και σχολιάζει τα τεκταινόμενα στην τηλεοπτική πραγματικότητα.

Καλή χρονιά με μια ευχή;

«Χρόνια πολλά με υγεία και πάνω απ’ Iόλα χωρίς πολέμους. Φράση τόσο κοινότοπη, αλλά πραγματικά οι πόλεμοι πρέπει να σταματήσουν. Έχουμε μεγαλώσει, έχουν περάσει τα χρόνια, έχουμε προοδεύσει στη ζωή μας και ως κοινωνίες. Άρα, πρέπει να σταματήσουν οι πόλεμοι. Αυτό που δεν αντέχω είναι να βλέπω οικογένειες και πόσο μάλλον τα παιδάκια να δυστυχούν».

Μεγάλωσε και η «Μουρμούρα» σας, έφτασε τα δέκα!

«Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε. Κουραστήκαμε, αλλά το μεγαλώσαμε».

Από... πέντε χρόνων σκοπεύατε να την αφήσετε στους... πέντε δρόμους, αλλά το κοινό όρθωσε το ανάστημά του;

«Όταν ανακοινώσαμε ότι θα σταματήσει η “Μουρμόυρα”, είχαν ενστάσεις οι άνθρωποι. “Γιατί να την κόψετε, αφού περνάμε καλά;”. Επίσης, ο αείμνηστος Δημήτρης Κοντομηνάς έθεσε βέτο και είπε: “ALPHA δεν υπάρχει χωρίς ‘Μουρμούρα’”. Ξεκινήσαμε δειλά μετά τα πέντε χρόνια και φτάσαμε στα δέκα!».

Ζωή να ’χετε να πάτε δεκαπέντε, να βλέπουμε τον κυρ Ηλία να γερνά και να έχει δίπλα του την εκρηκτική Κοίτη...

«Εγώ αυτό είπα, ότι κάποια στιγμή θα βγω στη σύνταξη στη “Μουρμούρα” ή θα πάρουμε το ρόλο των μεγάλων, δηλαδή του Μηνά και της Βούλας».

Πώς διατηρείται η σειρά ζωντανή στο κομμάτι της υποκριτικής;

«Να είναι καλά οι σεναριογράφοι μας, γιατί κάθε επεισόδιο είναι ένα διαφορετικό θέμα. Δεν προλαβαίνεις να γίνεις συνήθεια και να κουράσεις ως ηθοποιός. Ανανεώνονται τα κύτταρα και μέσα και έξω. Είναι και ευχάριστο να έχεις ένα δεύτερο σπίτι».

Ζώντας δανεικές ζωές;

«Είναι πολύ ευχάριστο να περπατάς έναν κυρ Ηλία τόσα χρόνια. Ζω τη ζωή του, αλλά χωρίς να είμαι υπόλογος των πράξεών του, γιατί υποδύομαι έναν ρόλο -και αυτή είναι μεγάλη ευτυχία».

Καθοριστική η εμφάνιση της Κλέλιας στη σειρά;

«Ομολογώ ότι το να παντρευτώ μια άλλη γυναίκα, την κυρία Καίτη, δεν ήταν και το πιο εύκολο, γιατί η απώλεια της προηγούμενης, της Μαρίνας, ήταν μεγάλη. Ώσπου να εγκλιματιστώ στη νέα πραγματικότητα, πέρασαν κάποια επεισόδια και πάρα πολύ έξυπνα οι σεναριογράφοι έβαλαν μια προσωπικότητα τελείως κόντρα από την προηγούμενη γυναίκα μου, αλλά και από τον κυρ Ηλία που υποδύομαι. Μια πολύ όμορφη γυναίκα, τελείως λαϊκή και διαφορετική, που με βλέπει και ενθουσιάζεται και εγώ δεν τη θέλω. Η γυναίκα αυτή είναι μέσα στη ζωή, σφύζει από νιάτα και ενέργεια. Ο Ηλίας είναι συντηρητικός και αν τον αφήσεις, θα πνιγεί μέσα στην καθημερινότητά του. Όμως συνυπάρχουν και αυτό είναι το μήνυμα που μπορεί να βγάλει η σειρά, ότι μπορούν να υπάρχουν αντιθέσεις, αλλά αγαπιούνται πολύ».

Πιστεύετε στις ικανότητες των γυναικών;

«Θαυμάζω τις γυναίκες και τις ικανότητές τους. Θεωρώ ότι η ευαισθησία σας είναι απίστευτη. Η αντίληψη, η ενδελεχής σύνθεση και ανάλυση ανθρώπινων καταστάσεων είναι μοναδική. Έχετε κι εσείς τα κυκλοθυμικά σας, αλλά δεν πειράζει».

Η μυθοπλασία δίνει δυναμικό παρών αυτή τη σεζόν, αλλά λίγες σειρές ξεχωρίζουν...

«Δεν έχει σημασία αν κάποια σειρά πετυχαίνει ή αποτυγχάνει, το σημαντικό είναι να υπάρχει ελληνική μυθοπλασία. Αυτό ήταν το ζητούμενο και από τα παλιά τα χρόνια, που δεν ήταν τόσο δυνατή η τηλεόραση όσο είναι σήμερα, τότε που συζητούσαμε για τον κινηματογράφο -συγκεκριμένα για την ελληνική βιομηχανία κινηματογράφου- και θέταμε ερωτήματα τύπου: Γιατί δεν κάνουμε εκατό ταινίες από όπου δέκα σίγουρα θα ξεχωρίσουν και δέκα δημιουργοί θα βγουν προς τα πάνω και θα μπορέσουμε να έχουμε εξαγώγιμο προϊόν προς τα έξω. Για μένα, είναι πολύ καλό ότι υπάρχουν τόσες σειρές. Δεν σημαίνει ότι επειδή 5-6 έχουν μεγάλη τηλεθέαση, οι άλλες, που τις βλέπει μικρότερο κοινό δεν πρέπει να υπάρχουν. Οι παραγωγές -όσο περνούν τα χρόνια- γίνονται όλο και πιο προσεγμένες και δεν είναι πρόχειρες όπως στο παρελθόν. Προς Θεού, πρέπει να υπάρχει η ελληνική μυθοπλασία».

Ο πήχης ανέβηκε ψηλά, καθώς το κοινό, βλέποντας σειρές στις ψηφιακές πλατφόρμες, έχει μεγαλύτερες, απαιτήσεις;

«Ο πήχης έχει ανέβει και είμαι σίγουρος γι’ αυτό -και καλά κάνουν και υπάρχουν οι πλατφόρμες. Αν και μέσα σε μια πλατφόρμα θα δεις ένα καλό σούπερ μάρκετ, καθώς απευθύνεται σε όλους τους θεατές και δεν είναι η εξειδικευμένη πλατφόρμα των έργων τέχνης. Tο ίδιο κάνει και η τηλεόραση, απευθύνεται στα πάντα και στους πάντες».

Πηγή: Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved