Αλιφέρη: «Η ομορφιά είναι κάτι δοτό και δεν μπορείς να την περιφέρεις. Είσαι ανόητος αν το κάνεις»
Showbiz

Αλιφέρη: «Η ομορφιά είναι κάτι δοτό και δεν μπορείς να την περιφέρεις. Είσαι ανόητος αν το κάνεις»

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του 1980 η Μαρία Αλιφέρη υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες star της ελληνικής τηλεόρασης.

Έπαιξε σε πολλές επιτυχημένες σειρές της μικρής oθόvης ενώ παρουσίασε και τηλεπαιχνίδια με τεράστια επιτυχία. Η σπουδαία διαδρομή της στο θέατρο είναι μία μεγάλη περιουσία για εκείνη. Η Μαρία Αλιφέρη μιλάει για τη ζωή της και την σπουδαία της διαδρομή μπροστά από τα φώτα.

Η σχέση σας με το χρόνο; Η εξωτερική εμφάνιση λειτούργησε σαν πλεονέκτημα στην περίπτωσή σας;

Όσον αφορά την δική μου αντιμετώπιση καθόλου. Για το ότι είμαι μία συμπαθητική εμφανισιακά γυναίκα ευγνωμονώ τη φύση και τους γονείς μου που μου το δώσανε. Αλλά εγώ δεν έχω κάνει κάτι γι’ αυτό για να περηφανεύομαι ή να το εισπράττω. Όλη μου η ματιά ήταν και είναι σε όλα εκείνα που καταφέρνω με κόπο, με δουλειά, με υπερκόπωση και γενικότερα με δικές μου δράσεις. Για αυτά, ναι αλλά η ομορφιά είναι κάτι δοτό και δεν μπορείς να την περιφέρεις. Είσαι ανόητος αν το κάνεις.

Εσείς νιώσατε κάποια στιγμή να χάνετε τον έλεγχο και να κάνετε ψυχοθεραπεία ή κάτι τέτοιο;

Όχι αλλά από πολύ νωρίς έκανα και εξακολουθώ να κάνω αυτό-ψυχοθεραπεία, δηλαδή μιλάω με τον εαυτό μου με ειλικρίνεια και τόλμη παράλληλα. Πάντα η κουβέντα με τον εαυτό μου είναι με βαθύτατη ειλικρίνεια και τόλμη γιατί θέλει να είσαι τολμηρός για να του πεις τα στραβά του, να του πεις τα λάθη του. Η αυτοψυχοθεραπεία είναι η καλύτερη για μένα.

Το μότο σας για τη ζωή;

Πιστεύω στον άνθρωπο. Πιστεύω στην ουσία του ανθρώπου και όχι στην περιουσία του. Περιουσία είναι ξεκινώντας από τα χρήματα, τη δόξα, την επιτυχία όλα αυτά τα έχουμε. Είναι η περιουσία μας. Είναι καλό να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά αλλά εγώ πιστεύω στην ουσία του ανθρώπου.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved