Ουζουνίδου, Γερονικολού, Ζαρίφη, Κελεκίδου, Χιώτη μιλούν στο gossip-tv για την ημέρα της Γυναίκας
Showbiz

Ουζουνίδου, Γερονικολού, Ζαρίφη, Κελεκίδου, Χιώτη μιλούν στο gossip-tv για την ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα της Γυναίκας: Σε μια κοινωνία γεμάτη παθογένειες, αρρωστημένα περιβάλλοντα και νοσηρές σκέψεις που σαμποτάρουν την ομορφιά της ζωής, υπάρχει η ελπίδα… που χωρά σε χαραμάδες και έτσι γεννιέται το θαύμα της ξανά και ξανά.

Η ελπίδα, γένους θηλυκού όπως και κάθε ευχή για ένα ζωντανό παρόν και ένα μέλλον που δεν θα είναι άδηλο.

Δεν ξέρω αν η γιορτή της γυναίκας πρέπει να γιορτάζεται στο όνομα αυτής ή αν πρέπει να αφυπνίζει πως ο αγώνας της γυναίκας σε μια κοινωνία που χάνει τις αξίες της, πρέπει να γράφει «ιστορία» με βροντερή «φωνή», αποφασιστικότητα και θάρρος... να σπάει δεσμά και σιωπές.

Στο gossip-tv με αφορμή την ημέρα της γυναίκας μίλησαν πέντε επώνυμες γυναίκες που δεν διστάζουν να «φωνάξουν» πως η δύναμη της γυναίκας είναι ικανή να φέρει την κοινωνική ανατροπή, να «σπάσει» τα επιβεβλημένα στερεότυπα και να δημιουργήσει ένα δείκτη ισότητας που δεν θα λογίζεται ως υποχρέωση αλλά ως ανάγκη για έναν κόσμο καλύτερο.

Κατερίνα Γερονικολού – Ηθοποιός

imeria-gynaikas-(4).jpg

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θα ευχόμουν σε όλες τις γυναίκες… Να νιώσουν ασφαλείς. Ελεύθερες. Και λιγότερο ενοχικές.

Γυναίκα για μένα είναι… Ένα πολυσύνθετο πλάσμα, θηλυκού γένους, που αφοσιώνεται, φροντίζει και αγωνίζεται καθημερινά. Έχει θέληση και πολλαπλούς ρόλους. Όταν η γυναίκα είναι άξια σεβασμού, ο κόσμος γίνεται πολύ καλύτερος!

Η γυναίκα – σύμβολο που μου δίνει έμπνευση… είναι η μαμά μου. Η γειτόνισσα που την βλέπω κάθε μέρα να κουβαλάει τα ψώνια. Η φίλη μου που μου χαμογελάει και με αγκαλιάζει ακόμα κι αν έχει πολλά δικά της προβλήματα.

Η φράση μου χαρακτηρίζει ως γυναίκα… «Η Ζωή είναι Γυναίκα»

Κατερίνα Ζαρίφη – Ραδιοφωνική παραγωγός, παρουσιάστρια, ηθοποιός

imeria-gynaikas-(2).jpg

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θα ευχόμουν σε όλες τις γυναίκες… Να εγκαταλείψουν από μέσα τους τα στερεότυπα και να αρχίσουν να ζουν σαν άνθρωποι και όχι διαφορετικά σαν γυναίκες γιατί εν έτει 2023 οι γυναίκες ακόμα διαχωρίζονται στα μισθολογικά, στα εργασιακά, στα κοινωνικά. Εύχομαι το 2023 η γυναίκα να καταλάβει τη δύναμη της κυρίως σαν άνθρωπος και όχι σαν γένος και να μπορέσει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα…

Γυναίκα για μένα είναι… Κάτι παραπάνω από τον ρόλο της μάνας. Δεν το συζητώ βέβαια… Είναι η μάνα γη αλλά για μένα η γυναίκα είναι το πλάσμα που ματώνει κάθε μήνα και πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο τα παιδιά της, να πηγαίνει στη δουλειά της, να είναι σέξι, να είναι νοικοκυρά, να είναι ηθική και τυπική για τα στερεότυπα της κοινωνίας. Είναι αγώνας για μένα η γυναίκα. Μόνο όταν γεννιέσαι γυναίκα ξέρεις ότι από τη στιγμή που αναπνέεις και ανοίγεις τα μάτια σε αυτόν τον κόσμο ότι πρέπει να αγωνίζεσαι.

Η γυναίκα – σύμβολο που μου δίνει έμπνευση… οι γυναίκες που θυσιάστηκαν στο Ιράν. Ήταν οι γυναίκες κομβικό σημείο που μας ξύπνησαν από το λήθαργο και καταλάβαμε ότι είναι ηρωική η θέση σε κάποια σημεία του πλανήτη να γεννιέσαι γυναίκα. Πράγματα που εμείς δηλαδή θεωρούμε αυτονόητα εκεί να πρέπει να γίνονται αγώνες με τη ζωή τους. Το 2023 ανήκει στις γυναίκες του Ιράν και στη ηρωική τους στάση να ζήσουν την καθημερινότητά τους. Όχι δύσκολα πράγματα ρε Κατερίνα, να μπορεί να φαίνεται η φράντζα της από το χιτζάμπ. Αυτό για μένα είναι η γυναίκα – σύμβολο.

Η φράση μου χαρακτηρίζει ως γυναίκα… Μην εγκαταλείπεις το όνειρό σου

Λένα Ουζουνίδου – Ηθοποιός

imeria-gynaikas-(1).jpg

«Ζούμε τα χρόνια του σκότους και πρέπει σε αυτά να αντισταθούμε. Σκέφτηκα ότι την ημέρα της Γυναίκας πρέπει να σταματήσουμε να τη γιορτάζουμε και να ξεκινήσουμε να γιορτάζουμε τον κόσμο της γυναίκας. Χρειαζόμαστε θηλυκή ενέργεια. Η γυναίκα ξέρει τα πάντα. Και οικονομία ξέρει να κάνει και να αγαπάει τα παιδιά της και τα δικά της και των άλλων κι ας μην έχει παιδιά. Μια γυναίκα δεν θα άφηνε ποτέ να γίνουν τέτοια συμβάντα. Μια σωστή γυναίκα πολιτικός και όχι σαν εκείνες που μιμούνται τους άντρες. Αυτό θέλω να σου πω για την ημέρα της γυναίκας. Αρνούμαι να γιορτάσω την ημέρα της γυναίκας, θέλω να γιορτάσω τον κόσμο της γυναίκας. Θέλω αυτή τη θηλυκή ενέργεια να επικρατεί παντού. Αυτό θέλω να πω. Είμαι θυμωμένη και εξαγριωμένη. Θέλω μόνο να ουρλιάξω, να βγάλω μια κραυγή!»

Κέλλυ Κελεκίδου - Τραγουδίστρια

imeria-gynaikas-(3).jpg

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θα ευχόμουν σε όλες τις γυναίκες… να θυμούνται πως είμαστε δυνατές, πως το σώμα μας είμαι από μόνο του ένα θαύμα και πρέπει να το πιστέψουμε και να μην αφήσουμε κανέναν να το αμφισβητήσει !Να αγκαλιάζουμε την αξία μας, να φροντίζουμε να σεβόμαστε και να αγαπούμε τον εαυτό μας

Γυναίκα για μένα είναι… το συνώνυμο της δύναμης ! Γυναίκα σημαίνει ζωή !Γιατί είναι αυτή που δημιουργεί την ζωή την ίδια ! Χωρίς την γυναίκα δεν θα υπήρχε ο κόσμος δεν θα υπήρχε στοργή οικογένεια αγάπη!

Η γυναίκα – σύμβολο που μου δίνει έμπνευση… Μη μπορώντας να διαλέξω μια γυναίκα αποκλειστικά , θα μιλούσα για όλες αυτές τις γυναίκες που άνοιξαν δρόμους για όλους εμάς όταν αυτό φαινόταν αδύνατο! Γυναίκες που δίνουν τις μικρότερες ή μεγαλύτερες μάχες ασταμάτητα γυναίκες που τα κατάφεραν. Γυναίκα πρόσφυγας που πέρασε από την κόλαση με τα παιδιά της αγκαλιά, η γυναίκα που δίνει μάχη για το χρώμα της, τις σεξουαλικές τις προτιμήσει και για το σώμα της !Η γυναίκα όμως που έχει δώσει έμπνευση πιο πολύ στην δίκη μου ζωή είναι η μανούλα μου! Είναι για μένα ορόσημο δύναμης

Αγνή Χιώτη – Σκηνοθέτις

imeria-gynaikas-(5).jpg

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θα ευχόμουν σε όλες τις γυναίκες… σε όλα τα μέρη της γης να έχουν την ελευθερία να μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους με όποιο τρόπο επιθυμούν και με όποιο τρόπο γίνονται ευτυχισμένες.

Γυναίκα για εμένα είναι… πολλά πράγματα. Το βασικότερο όμως είναι ότι ως ένα από τα δύο κομμάτια παζλ που δημιουργούν την ανθρώπινη ύπαρξη λειτουργεί ως το πιο καθηλωτικό Δώρο της ζωής αφού είναι και εκείνη που την κυοφορεί...

Η γυναίκα – σύμβολο που μου δίνει έμπνευση… Η μητέρα μου ξεκάθαρα. Υπήρχαν φάσεις που με διέψευσε ,στάθηκε στα πόδια της μετά από μια πολύ μεγάλη περιπέτεια υγείας κατάφερε να αλλάξει ολόκληρη την νοοτροπία της και να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Και όλα αυτά σε φάσεις που βλέποντας την απέξω δεν ξέρω αν εγώ θα μπορούσα να ανταπεξέλθω με τον ίδιο τρόπο. Μια άλλη γυναίκα που θαυμάζω πολύ είναι η Μυρτώ Αλικάκη. Για εμένα λειτουργεί ως πρότυπο και έμπνευση γιατί σε όλους τους "ρόλους ζωής" που την έχω ζήσει καταφέρνει να είναι άξια θαυμασμού. Και ως φίλη και ως συνάδελφος και ως μητέρα και ως συνεργάτης και σε όλες τις στιγμές της που την έχω δει. Λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν να φέρνουν εις πέρας τόσο αποτελεσματικά τόσους πολλούς τομείς στη ζωή τους .

Η φράση μου χαρακτηρίζει ως γυναίκα… "Supergirls just fly ". Το έχω και σε τατουάζ !

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved