Κόκκινο Ποτάμι-Δημήτρης Μαζιώτης: «Στον τρίτο κύκλο επεισοδίων θα δούμε την καταστροφή της Σμύρνης»
Showbiz

Κόκκινο Ποτάμι-Δημήτρης Μαζιώτης: «Στον τρίτο κύκλο επεισοδίων θα δούμε την καταστροφή της Σμύρνης»

O ηθοποιός Δημήτρης Μαζιώτης υποδύεται στο Κόκκινο Ποτάμι τον Γαβριήλ Γιαμλόγλου, έναν Αρμένιο έμπορα ο οποίος ζει στη Σμύρνη με τη γυναίκα του και την κόρη του και θα λαβωθεί από την Καταστροφή της Σμύρνης.  

 

Για τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει στη σειρά Το Κόκκινο Ποτάμι μιλάει ο ηθοποιός Δημήτρης Μαζιώτης ο οποίος εξιστορεί τα όσα αγαπά στον ήρωά του αλλά και τις ομοιότητες που έχει μαζί του.

Πείτε μας δυο λόγια για τον ήρωα που ενσαρκώνετε στο «Κόκκινο ποτάμι».

Υποδύομαι τον Γαβριήλ Γιαμλόγλου, έναν Αρμένιο ο οποίος ζει στη Σμύρνη με τη γυναίκα του και την κόρη του. Είναι έμπορος και η Καταστροφή της Σμύρνης που επίκειται δεν θα τον αφήσει αλώβητο. Στην παρούσα φάση, φιλοξενεί φίλους από την Αρμενία, που κατέφθασαν στη Σμύρνη μετά τη σφαγή των Αρμενίων. Οι κόρες τους κάνουν πολλή παρέα με κάποιους φαντάρους με τους οποίους εμπλέκονται και ερωτικά. Ουσιαστικά, μέσα από την ιστορία του βλέπουμε πώς επηρέασε τις οικογένειες της αστικής τάξης η Καταστροφή της Σμύρνης.

kokkino-potai-(3).jpg

Πότε θα δούμε την Καταστροφή της Σμύρνης;

Θα τη δούμε στον τρίτο κύκλο επεισοδίων. Τώρα βρισκόμαστε στην περίοδο που ο Κεμάλ Ατατούρκ έχει πάρει τα ηνία της εξουσίας και παρακολουθούμε τη δράση των Τσετών.

Έχετε μελετήσει την ιστορία αυτής της περιόδου;

Φυσικά. Μόλις ενημερώθηκα για το ρόλο που θα υποδυόμουν, έψαξα και διάβασα σχετικά με την ιστορία αυτής της περιόδου, διότι στο σχολείο διδαχθήκαμε ελάχιστα για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Έπρεπε να μάθω περισσότερα.

kokkino-potami-(1).jpg

Τι αγαπάτε στον ήρωά σας;

Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, ως χαρακτήρας, έχει μια δωρικότητα. Προσπαθεί να ζυγίσει τα πράγματα και τις καταστάσεις τελείως ορθολογικά. Αυτό είναι ένα κοινό στοιχείο που έχω με τον Γαβριήλ. Είναι ενεργός πολίτης, ενώ και λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ως έμπορος, είναι μέσα στα πράγματα. Προσπαθεί να προφυλάξει την οικογένειά του από όσα συμβαίνουν, είναι διαρκώς σε εγρήγορση.

Εσείς είστε ορθολογιστής;

Απόλυτα. Και ως μαθηματικός, δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω διαφορετικά. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες στιγμές που αφήνω το συναίσθημά μου να με συνεπάρει, αλλά νομίζω ότι στην πορεία σώζει την κατάσταση η ορθολογιστική μου σκέψη.

Πηγή: 7 Μέρες TV

Διαβάστε επίσης:

Κουρτίδης: «Για μένα ο Χριστοδούλου είναι το ορόσημο του κακού που κάνει ολική κατάχρηση εξουσίας»

Μαρία Παπαφωτίου: «Είναι αποκαλυπτικό να συναντάς τον παρελθοντικό σου εαυτό»

Δημήτρης Μαζιώτης: «Το 2022 ήταν για μένα μια χρονιά - γέφυρα»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved