Κατερίνα Μαούτσου: «Ήταν σαν βόμβα για μένα. Κάπως διαμόρφωσε όλη μου την αντίληψη»
Showbiz

Κατερίνα Μαούτσου: «Ήταν σαν βόμβα για μένα. Κάπως διαμόρφωσε όλη μου την αντίληψη»

Η Κατερίνα Μαούτσου που υποδύεται τη Νατάσα στην σειρά του Mega, Μαύρο Ρόδο, μιλά για όλα σε συνέντευξή της.

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός αναφέρθηκε στις σπουδές της, στη λογοτεχνία αλλά και στο βιβλίο που την σημάδεψε.

  • Η απόσταση ανάμεσα στην κλασική φιλολογία, που σπουδάσατε, και στην υποκριτική είναι μεγάλη;

«Αυτά τα δύο στο μυαλό μου είναι ένα. Για εμένα όλα ξεκινούν από το κείμενο, τη λέξη, το ρήμα, την έννοια. Θαυμάζω τρομερά τους ανθρώπους που δεν σκέφτονται με λέξεις, αλλά με σχήματα ή με άλλους τρόπους σκέψης. Από παιδί, όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την τέχνη, το θέατρο ήταν για μένα συνυφασμένο με τη λογοτεχνία. Δεν μπορώ να πω με τι ξεκίνησα να ασχολούμαι πρώτα. Το θέατρο ή τη λογοτεχνία. Η αρχή και το τέλος για μένα είναι το κείμενο».

  • Ποιο λογοτεχνικό κείμενο σας έχει στιγματίσει;

«Νομίζω ότι το πιο έντονο κείμενο ήταν και θα είναι πάντα ο “Ηλίθιος” του Ντοστογέφσκι. Μάλλον μου έχει μείνει έντονα επειδή το διάβασα σε πάρα πολύ μικρή ηλικία και ήταν σαν βόμβα για μένα. Κάπως διαμόρφωσε όλη μου την αντίληψη του κόσμου».

maoutsou3.jpg
  • Τι στόχους έχετε βάλει για την πορεία σας στην υποκριτική;

«Οι στόχοι είναι καθημερινοί. Δεν έχω εξωτερικούς στόχους με την έννοια ότι θέλω να παίξω συγκεκριμένους ρόλους. Έχω πιο εσωτερικούς στόχους και καθημερινούς. Η μελέτη μου είναι πάνω στον κάθε ρόλο και όχι σε κάποιον συγκεκριμένο.

Ένα όνειρο που είχα από μωρό και δεν έχω σταματήσει να έχω είναι ότι κάποια στιγμή θα κάνω τις παραστάσεις που θέλω και το θέατρο που θέλω, από όποιο πόστο, αλλά θα είμαι με τους ανθρώπους μου. Όχι με κάποια κλειστή ομάδα, αλλά με εκείνους που συνεννοούμαι και επικοινωνώ. Να μπορέσω με έναν τρόπο να είναι το επάγγελμά μου και η τέχνη μου. Γιατί ξέρετε πολλές φορές αυτά τα δύο δεν πάνε απαραίτητα μαζί», είπε η Κατερίνα Μαούτσου στο Βήμα.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved