Φωτεινή Ντεμίρη: «Το 2014 περάσαμε δύσκολα οικονομικά»
Showbiz

Φωτεινή Ντεμίρη: «Το 2014 περάσαμε δύσκολα οικονομικά»

Η Φωτεινή Ντεμίρη μιλά από καρδιάς για όλους και για όλα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Η 35χρονη διαδρομή της, ο τρόπος που βλέπει την τέχνη της σήμερα, η οικογένεια που δημιούργησαν με τον Χάρη Γρηγορόπουλο, όσα λάτρεψε σε εκείνον, οι κρίσεις που πέρασαν και η αγάπη που τους ενώνει, ο γιος τους, Τίτος, που ακολουθεί τα βήματά τους, οι οικονομικοί στενωποί τη δεκαετία της κρίσης στην Ελλάδα και άλλα.

  • Πόσο διαφορετικά βλέπετε την τέχνη σας σήμερα, σε σχέση με το ξεκίνημά σας;

Σίγουρα άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τη δουλειά μου. Θα σας έλεγα ότι την έβλεπα πιο αγνά, αλλά ακόμη είναι αγνή η σχέση μου με τη δουλειά μου. Το σωστό είναι ότι μάλλον ήμουν ανυποψίαστη. Το 1988 ήμουν ανυποψίαστη για το πώς δουλεύουν τα πράγματα. Σπούδασα στη σχολή της Πατεράκη και τότε το μόνο που μας ένοιαζε ήταν το θεωρητικό της τέχνης!

Η τέχνη για την τέχνη. Αγαπώ το θέατρο, πλέον όμως αγαπώ και την τηλεόραση, που τότε δεν μου έλεγε τίποτα. Δεν είχα καν τηλεόραση στο σπίτι μου. Τώρα αγαπώ να εργάζομαι στην τηλεόραση, αλλά και να παρακολουθώ ωραία προγράμματα σε αυτήν. Δεν σας κρύβω ότι, ανάλογα με την εποχή, προτιμώ την τηλεόραση από το θέατρο.

  • Στην πορεία γνωρίσατε τον επίσης ηθοποιό Χάρη Γρηγορόπουλο, παντρευτήκατε και δημιουργήσατε μια πολύ όμορφη οικογένεια. Σήμερα έχετε δύο υπέροχα παιδιά, τον Τίτο και τη Μαρίνα. Είναι εύκολη η συμβίωση με συνάδελφο;

Για εμένα ήταν πιο εύκολο να συμβιώνω με ένα συνάδελφο, παρά με έναν άνθρωπο που θα έκανε ένα άλλο επάγγελμα. Κι αυτό διότι έχουμε και οι δύο το ίδιο πάθος για τη δουλειά μας και μπορούμε να το μοιραστούμε. Οι ηθοποιοί είμαστε αφόρητη παρέα για κάποιον που δεν είναι του χώρου μας, διότι συζητάμε όλο για τη δουλειά. Με τον Χάρη μπορώ να έχω αυτές τις ατελείωτες κουβέντες και να μας είναι ευχάριστο.

  • Τι αγαπήσατε στο σύζυγό σας όταν τον γνωρίσατε και τι αγαπάτε σήμερα σε εκείνον;

Όταν τον γνώρισα, με γοήτευσε η αγάπη που είχε για τη δουλειά μας και για την τέχνη γενικότερα. Επίσης, αγάπησα την ανεμελιά του. Έβλεπε διαφορετικά τα πράγματα. Σήμερα αγαπώ σε εκείνον το γεγονός ότι δεν κοιτάζει την πάρτη του. Αγαπά τα ζώα, όπως κι εγώ, είναι ένας καλός άνθρωπος και σε γενικές γραμμές αγαπάμε τα ίδια πράγματα, χωρίς να ταιριάζουμε στην καθημερινότητα. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω πώς γίνεται αυτό...

  • Περάσατε κρίση στο γάμο σας;

Πολλές φορές.

  • Ο γιος σας, ο Τίτος, ασχολείται με το θέατρο. Το χειμώνα ήταν στην παιδική παράσταση στου Εθνικού «Η Χάιντι και τα βουνά». Πώς νιώθετε που ακολουθεί τα χνάρια σας;

Μου αρέσει. Έχει ζήσει τις δυσκολίες της δουλειάς. Δεν είναι ανυποψίαστος. Ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει. Με βρίσκει σύμφωνη η απόφασή του και ήμουν αυτή που τον βοήθησε να εκφράσει την επιθυμία του να ασχοληθεί με το θέατρο. Ο Χάρης, στην αρχή, ήταν αρνητικός. Όταν είδε όμως πόσο το ήθελε το παιδί μας και πόσο χαρούμενο ήταν μέσα σε αυτό, έγιναν τα καλύτερα φιλαράκια και μιλούν για τη δουλειά.

  • Στην Ελλάδα, από το 2010, έχουμε ζήσει πολύ δύσκολα οικονομικά. Βρεθήκατε, ως οικογένεια, σε οικονομικό αδιέξοδο όλα αυτά τα χρόνια;

Το 2014-15 περάσαμε πολύ δύσκολα. Το αντιμετωπίσαμε όμως και αυτό και πέρασε. Αγχωθήκαμε πολύ, αλλά αντέξαμε. Δεν είμαστε από τους ηθοποιούς που έχουν βγάλει πολλά λεφτά.

  • Πώς ονειρεύεστε τη ζωή σας ύστερα από δέκα χρόνια;

Δύσκολη ερώτηση. Θέλω να είμαι ακόμη ενεργή στο χώρο μου και να δουλεύω. Να έχω εγγόνια, αν και τα παιδιά μου δεν ξέρω αν θέλουν να κάνουν παιδιά, (γέλια) Θέλω να είναι υγιή τα παιδιά μου, να έχουν πατήσει γερά στα πόδια τους και να έχουμε κι εμείς την υγειά μας, είπε η Φωτεινή Ντεμίρη στο 7 Μέρες TV.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved