Γενέθλια για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη: Η αστραφτερή ζωή της, οι έρωτες, τα μίση και τα πάθη
Showbiz

Γενέθλια για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη: Η αστραφτερή ζωή της, οι έρωτες, τα μίση και τα πάθη

«Τα χρόνια δεν τα μέτρησα με την ταυτότητα μου γιατί είχα εγώ ταυτότητα και στη νεαρή μου οντότητα».

Με αυτά τα λόγια η Ζωζώ Σαπουντζάκη δίνει την απάντησή της σε όσους ψάχνουν την ηλικία της και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως η ηλικία είναι μονάχα ένας αριθμός. Η σταρ που μέτρησε πολλά χιλιόμετρα στην καριέρα της έχει σήμερα τα γενέθλιά της και εμείς κάνουμε μία αναδρομή στη σπουδαία διαδρομή της.

Θρυλική σοουγούμαν, η επονομαζόμενη και «βασίλισσα της νύχτας». Με την ομορφιά, το μπρίο, την τσαχπινιά και βεβαίως το τεράστιο ταλέντο της κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και να γίνει ο απόλυτος πειρασμός για τον ανδρικό πληθυσμό. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δεν ήταν ηθοποιός, δεν ήταν τραγουδίστρια, δεν ήταν χορεύτρια γιατί πολύ απλά δεν μπορούσε κανένας να την κατατάξει σε ένα είδος. Η ίδια ήταν ένα είδος από μόνη της.

zozo-(3).webp

Η Ζωή (Ζωζώ) Σαπουντζάκη γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1933 στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας της ήταν από την Κωνσταντινούπολη και η μητέρα της από τη Σμύρνη.

Στο θεατρικό σανίδι ανέβηκε σε ηλικία επτά ετών και μαζί με την αδελφή της Βάσω ήταν γνωστές ως «Σαπουντζάκια», διασκεδάζοντας για αρκετά χρόνια με τα νούμερά τους μικρούς και μεγάλους. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, το γλυκό της πρόσωπο μπήκε στο χαρτί περιτυλίγματος μιας σοκολάτας σηματοδοτώντας έτσι μία μεγάλη πορεία προς την κορυφή.

Από τις αρχές του ’50, η Ζωζώ Σαπουντζάκη εμφανίστηκε σε θεατρικές σκηνές της επιθεώρησης στην Αθήνα αλλά και στις πίστες των νυχτερινών κέντρων.

Ήταν η πρώτη που πήρε το μικρόφωνο και κατέβηκε στον κόσμο και τραγούδησε μαζί του, ανέβηκε στα τραπέζια και προκάλεσε όσο λίγες. Στη συνέχεια ως«βασίλισσα της νύχτας» έκανε το προσωπικό της σόου, φορώντας πανάκριβες τουαλέτες, και λαμπερά ρούχα.

Δείτε εικόνες στην παρακάτω Gallery:

Εκεί σύχναζε η ελίτ της χώρας, από πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες έως κοσμικούς και καλλιτέχνες. Από τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον γιο του Αλέξανδρο που δήλωνε ερωτευμένος μαζί της μέχρι τον Σταύρο Νιάρχο, τον Σοφοκλή Βενιζέλο, τον Γεώργιο Παπανδρέου και πολλούς άλλους.

Παντρεύτηκε δύο φορές. Συγκεκριμένα, το 1951 ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Γιώργο Χατζηπαρασκευά ο οποίος ήταν γιατρός, όμως λίγους μήνες αργότερα πήραν διαζύγιο. Ο δεύτερος γάμος που έκανε η Ζωζώ ήταν το 1973, όταν ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Ανδρέα Πολίτη.

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘60, το όνομά της θα εμπλακεί σε ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, που απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ο λογιστής της «Πειραϊκής-Πατραϊκής» Θύμιος Παπαναστασίου, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό, καταχράστηκε από την εταιρεία του το ποσό των 15 εκατομμυρίων δραχμών. Η Σαπουντζάκη κατηγορήθηκε για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, επειδή ένα μέρος του ποσού αυτού χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση βίλας στην Κινέτα.

Η ίδια είχε μιλήσει σε παλαιότερη συνέντευξη της για τη ζωή της. Μεταξύ άλλων είχε αναφερθεί στη μητέρα της, στην ηλικία αλλά και στον τίτλο του sex symbol.

Ισχύει ότι η μητέρα σας ανέλαβε χρέη μάνατζερ για εσάς;

Η μητέρα μου ναι με βοήθησε πάρα πολύ. Με ζητούσανε και λέγανε στη μητέρα μου 1000 για παράδειγμα και εκείνη τους έλεγε όχι, 1500 θέλει η Ζωζώ. Και όμως μου τα έδιναν. Θυμάμαι πολλές τραγουδίστριες αλλά δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που έκανα εγώ. Αγάπησα τη δουλειά μου και της δόθηκα. Πήγαινα στο Παρίσι για ένα βράδυ για να αγοράσω φτερά. Αυτά δεν τα έκανες εύκολα. Θυμάμαι όταν έβγαινα και άλλαζα στην πλατεία με τον Σταυρίδη. Φορούσα ένα φιλέ στο χρώμα του δέρματος και γινόταν θυμάμαι ο χαμός. Φώναξαν όλοι έρχεται. Λανσάρισα αυτό το είδος με μεγάλο κέφι.

Τελικά η ηλικία είναι μονάχα ένας αριθμός;

Ναι είναι αλλά τι με ενδιαφέρει εμένα όταν αισθάνομαι όπως αισθάνομαι. Το κέφι που έχω με κάνει παιδί. Τι με ενδιαφέρει εμένα η ηλικία; Τα χρόνια δεν τα μέτρησα με την ταυτότητα μου γιατί είχα εγώ ταυτότητα και στη νεαρή μου οντότητα. Το μυστικό μου είναι το κέφι μου και αυτό θα τελειώσει όταν τελειώσει και η Ζωζώ.

Τον τίτλο του sex symbol τον αποδεχτήκατε;

Νομίζω ναι. Άλλωστε μου πάει δεν νομίζεις; Ήταν ωραία χρόνια και ακόμη γίνεται χαμός. Ακόμη και σήμερα που φοράω την κολόνια μου βγαίνω και λένε ότι από εδώ πέρασε η Ζωζώ.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved