Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Η σχέση με την τέχνη μου,συνδέεται με την ανάγκη μου να μπορώ να υπάρξω»
Showbiz

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Η σχέση με την τέχνη μου,συνδέεται με την ανάγκη μου να μπορώ να υπάρξω»

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, ετοιμάζεται να επιστρέφει στο θέατρο, με το έργο «The humans» σε πανελλήνια πρώτη, με έναν δυνατό θίασο. 

Μέχρι πριν από την πανδημία, πέρασές μια υπερδραστήρια τριετία που δούλευες ακατάπαυστα στο θέατρο, με δύο και τρία έργα κάθε σεζόν...

Μέχρι τον χειμώνα του '20 έκανα πάρα πολλά πράγματα, όντως. Είχα, όμως αποφασίσει να παίζω λιγότερο και να σκηνοθετώ περισσότερο. Η σχέση με την τέχνη μου, πέραν του βιοπορισμού που είναι πολύ σημαντικός φυσικά, συνδέεται με την ανάγκη μου να μπορώ να υπάρξω, έχοντας ένα βαθύ και συγκεκριμένο λόγο για τα πράγματα που κάνω. Δεν μπορώ να σκηνοθετώ κατά παραγγελία χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για μένα. Το έχω κάνει, έχοντας βρει γρήγορα στην πορεία έναν σπουδαίο λόγο για να το κάνω. Μου αρέσει να λέω ιστορίες που έχει μια αξία να ακουστούν. Δεν με αφορά πια το να προσθέτω ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου. Δεν το αρνούμαι ως τρόπο να βλέπει κανείς τη σχέση του με την τέχνη του. Είναι σπουδαίο όταν το κάνεις με εξαιρετικό τρόπο, όπως το κάνουν πολλοί και πολλές συνάδελφοι. Οπότε, ήδη ήμουν σε μια διάθεση να παίζω λιγότερο. Το 2020 ήταν η χρονιά που αποφάσισα να απέχω από το θέατρο, ήταν η χρονιά του κορωνοϊού, έκλεισαν όλα τα θέατρα και δεν μπόρεσα να τη χαρώ. Οταν τελείωσε η πανδημία και μετά από λόγους υπαρξιακούς να κάνουμε κάτι να χαρούμε, που δεν χρειάζεται να είναι πολύ βαθυστόχαστο αλλά να είναι ευφρόσυνο και εξωστρεφές και μάλιστα να το κάνω με φίλους αυτά με οδήγησε στο «Σώσε». Επειτα ήρθε η πρόταση για τη σειρά «Γιατρός», που μου πρότειναν να κάνω στον Alpha, όπου η συμμετοχή μου είναι μεγάλη, ήθελε μελέτη και προσήλωση, και αποφάσισα να μην κάνω θέατρο.

Photo-by-Constantine-Markoulakis-in-Skyline-2.jpg

Από τη νέα σεζόν, ετοιμάζεσαι να επιστρέψεις και στο θέατρο, με το έργο «The humans» του Στίβεν Κάραμ.

Άρχισα να διαβάζω διάφορα έργα και κλασικό ρεπερτόριο και Πίντερ και Τσέχοφ (σ.σ.: αναστενάζει χαριτωμένα). Μου αρέσει πολύ το θέατρο ως θεατής του και μπορώ να ευχαριστηθώ διαφορετικά πράγματα, αλλά, όταν είναι να κάνω εγώ μια παράσταση, θέλω να ακουμπάει σε κάποια πράγματα που θέλω να πω. Σ' αυτή την αναζήτηση, βρήκα αυτό το έργο, που είναι τόσο τρυφερό, τόσο βαθύ, τόσο αστείο - όταν το διάβασα μου μαλάκωσε την ψυχή. Ο Στίβεν Κάραμ είναι πολύ γνωστός τώρα πια στο αγγλόφωνο κόσμο. Πήρε βραβείο Τόνι, έσκισε στη Νέα Υόρκη, ξεκινώντας από off brodway παραστάσεις αλλά ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αν έγραφε ο Τσέχοφ έργο σήμερα, θα έγραφε έτσι. Θα ανέβει στο θέατρο Μουσούρη με τους Θέμιδα Μπαζάκα, Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Πετεβή, Ειρήνη Μακρή και Κωνσταντίνο Ασπιώτη.

Πηγή: Real

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved