Μιχάλης Μπουρμπούλης: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του στιχουργού
Showbiz

Μιχάλης Μπουρμπούλης: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του στιχουργού

Ο στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης έφυγε από τη ζωή στα 84 του χρόνια και γέμισε θλίψη τους οικείους του αλλά και όλους εκείνους που τον θαύμαζαν.

Η κηδεία του Μιχάλη Μπουρμπούλη θα γίνει την Τρίτη 25 Ιουλίου, στις 11:00 το πρωί στο Κοιμητήριο Βούλας.

Ο ίδιος είχε περάσει όλη του τη ζωή στην Ιθάκη.

«Ο Δήμος Ιθάκης πενθεί και τιμά τη μνήμη του Μιχάλη Μπουρμούλη ως μιας εξέχουσας προσωπικότητας του Πολιτισμού και της Τέχνης. Ευγνώμονες, υποκλινόμαστε», έγραψε στο ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Μπουρμπούλης

Γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1939 στην Ιθάκη και σπούδασε δημοσιογραφία, ναυτιλιακά, κινηματογράφο και θέατρο. Θεωρείται από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού. Μερικοί από τους μεγαλύτερους Ελληνες ερμηνευτές έντυσαν τους στίχους του με την φωνή τους.

Τραγούδια του τραγούδησαν οι Μαρία Φαραντούρη, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλα, Ελένη Βιτάλη, Milva, Klaudia Delmer, Ζωρς Μουστακί, Μαρία Δημητριάδη, Τάνια Τσανακλίδου, Βίκυ Μοσχολιού, Σωτηρία Μπέλλου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Καλογιάννης και άλλοι.

Μεταξύ των επιτυχιών του περιλαμβάνονται: «Μην Κλαις» και «Πλατεία Βάθης» (Σωτηρία Μπέλλου), «Καμιά Φορά» και «Να Παίζει το Τρανζίστορ» (Μαρινέλλα), «Τα Βεγγαλικά σου Μάτια» (Νταλάρας), «Το Παιδί από την Κρήτη» και «Στην Πύλη του Αδριανού» (Μαρία Δημητριάδη).

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved