Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδιστής Τόνι Μπένετ
Showbiz

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδιστής Τόνι Μπένετ

Άφησε την τελευταία του πνοή στα 96 του χρόνια σήμερα, 21 Ιουλίου ο σπουδαίος καλλιτέχνης, Τόνι Μπένετ τον οποίο ο Φρανκ Σινάτρα τον είχε αποκαλέσει τον μεγαλύτερο τραγουδιστή στον κόσμο.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η δημοσιογράφος Σίλβια Γουάνιερ επιβεβαιόντας τον θάνατο του στο Associated Press. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Τόνι Μπένετ πέθανε στη γενέτειρά του, Νέα Υόρκη.

Από το 2016 είχε διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ το 2016.

Ο Μπένετ έλεγε συχνά ότι φιλοδοξία της ζωής του ήταν να δημιουργήσει «έναν κατάλογο από τραγούδια που θα γίνονταν επιτυχίες, παρά μια σειρά από πετυχημένους δίσκους».

Κυκλοφόρησε περισσότερα από 70 άλμπουμ, κατακτώντας 19 Grammy και κέρδισε τον σεβασμό και τον θαυμασμό τόσο του μουσικού κοινού παγκοσμίως, όσο και της μουσικής βιομηχανίας συνολικά.

toni-benet6.jpg

Κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1952, και συνέχισε να βρίσκεται στα charts των ΗΠΑ για όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.

Συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Φρανκ Σινάτρα και η Αρίθα Φράνκλιν ενώ πιο πρόσφατα είχε κάνει ντουέτο και με την Lady Gaga.

Ο Τόνι Μπένετ στην 70χρονη καριέρα του έχει ερμηνεύσει τις μεγάλες επιτυχίες «I Left My Heart in San Francisco», «Rags to Riches» και «Because of You» και έχει διασκευάσει τα τραγούδια «Fly Me to the Moon», «The Very Thought of You», «MacArthur Park» και «For Once In My Life».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved