Πρωτοψάλτη: «Η πιο πικρή ανάμνηση ήταν ο ξεριζωμός της οικογένειάς μου από την Αλεξάνδρεια»
Showbiz

Πρωτοψάλτη: «Η πιο πικρή ανάμνηση ήταν ο ξεριζωμός της οικογένειάς μου από την Αλεξάνδρεια»

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μία συνέντευξη ποταμό, μιλάει για τις ασταμάτητες εμφανίσεις της, την πιο συγκινητική στιγμή που έζησε εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε αλλά και για μία συνεργασία έκπληξη για την οποία είναι πολύ περήφανη... 

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στη μεγάλη περιοδεία της αλλά και για τη συγκίνηση που ένιωσε όταν βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει...

protopsalti-(3).jpg

Μετά από μία μεγάλη περιοδεία στο εξωτερικό, αυτό το καλοκαίρι «οργώνετε» την Ελλάδα. Δεν κουράζεστε ποτέ;

«Μουσική και επικοινωνία είναι το δικό μου “χωράφι”, με υπέροχες συναντήσεις που δεν με καταπονούν. Μπορώ και τα συνδυάζω όλα, έτσι ώστε η ζυγαριά της ζωής μου να είναι σε πλήρη αρμονία».

Αλήθεια, ποια είναι η πιο γλυκιά, αλλά και η πιο πικρή ανάμνηση που φέρετε από τη γενέτειρά σας, την Αλεξάνδρεια;

«Η πιο πικρή ανάμνηση ήταν ο ξεριζωμός της οικογένειάς μου από την Αλεξάνδρεια και η πιο γλυκιά και συγκινητική στιγμή ήρθε τον Οκτώβριο του 2022, όταν με προσκάλεσαν στο 38ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας για τις χώρες της Μεσογείου προκειμένου να μου απονείμουν ένα βραβείο για τη συνολική προσφορά μου στον πολιτισμό της Ελλάδος. Είχα προετοιμάσει πολύ καλά το τι θα πω, αλλά όταν ανέβηκα στη σκηνή με πλημμύρισαν δάκρυα, οι αναμνήσεις με κατέκλυσαν και η συναισθηματική φόρτιση ήταν τόσο έντονη που μου “πήρε” τη φωνή. Το μόνο που μπόρεσα να πω ήταν “Αλεξάνδρεια, σ’ αγαπώ” στα αραβικά. Μέσα από την κατάμεστη αίθουσα μου απάντησαν “και η Αλεξάνδρεια σ’ αγαπάει”. Το βραβείο το αφιέρωσα στους γονείς μου. Τι πολυδιάστατο συναίσθημα, τι συγκλονιστικά παιχνίδια μου παίζει η ζωή...».

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σας τραγούδι «Θα σ’ το λέω», μία διασκευή του κλασικού «Bamboleo» των Gipsy Kings.

«Το είχα στο μυαλό μου πολύ καιρό και πάντα ήθελα να το κάνω στα ελληνικά. Ο πιο ικανός να αποδώσει την ψυχολογία αυτού του τραγουδιού ήταν ο στιχουργός Γιώργος Παυριανός. Τον παίδεψε τρεις μήνες και τελικά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η παραγωγός μου, η Τώνια Δραγούνη, ξεπέρασε όλα τα διαδικαστικά και βρεθήκαμε με τον βασιλιά των Gipsy Kings, τον Νίκολας Ρέγες, μαζί στο στούντιο, όπου έγινε μια ηχογράφηση στην οποία όλοι χόρευαν. Υπέροχη στιγμή ήταν όταν ο Νίκολας με την τόσο συναισθηματική του χροιά τραγούδησε και ελληνικά! Εκεί απλά απογειωθήκαμε. Η μουσική μάς ένωσε περίτρανα!».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved