Λεωνίδας Κακούρης: Μιλάει για τον συγκλονιστικό ρόλο του ως Στελής στο «Ναυάγιο»
Showbiz

Λεωνίδας Κακούρης: Μιλάει για τον συγκλονιστικό ρόλο του ως Στελής στο «Ναυάγιο»

Το Ναυάγιο: Η τραγική ιστορία του καπετάν Στελή, η ζωή του που διαλύεται μετά το ναυάγιο και ο ατέρμονος δικαστικόε αγώνας του στη μνήμη όσων χάθηκαν σε αυτό.

Ο Λεωνίδας Κακούρης μιλά για όλα όσα τον συγκίνησαν στον χαρακτήρα που υποδύεται...

Ο καπετάν Στελής, πού υποδύεστε στη σειρά αξιώσεων του MEGA «Το ναυάγιο», έχει μια πολύ τραγική ιστορία ζωής.

Ακριβώς. Είναι ένας κλασικός Κρητικός, ένας άνθρωπος «διαμάντι», πολύ ευαίσθητος και ταυτόχρονα πολύ ευέξαπτος. Είναι περήφανος. Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Παρ’ όλα αυτά, μόλις ξεπεραστεί η οποιαδήποτε ένταση, του περνούν όλα. Είναι ένας καλοσυνάτος άνθρωπος και, δυστυχώς, εμπλέκεται και αυτός στο ναυάγιο με έναν πολύ τραγικό τρόπο.

kakouris.jpg

Πώς διαχειρίζεται αυτό που του συμβαίνει;

Την ώρα που σάλπαρε το καράβι ήταν στο λιμάνι και παρακολούθησε όλα όσα συνέβησαν. Είδε ότι δεν ανέβηκε η μπουκαπόρτα, ότι ήταν δεμένη πρόχειρα με ένα συρματόσχοινο, ότι το φορτηγό που μπήκε τελευταία στιγμή μέσα στο πλοίο δεν το έδεσαν. Οπότε, με την εμπειρία που είχε -γιατί ήξερε πολύ καλά τη θάλασσα καταλάβαινε πόσο επικίνδυνο θα ήταν αυτό το ταξίδι, με έναν καπετάνιο μάλιστα που δεν ήξερε τα χούγια του πλοίου. Λίγες μέρες πριν, είχε έρθει ο ίδιος από τα Κύθηρα και είχε περάσει μια πολύ μεγάλη θαλασσοταραχή. Επιπρόσθετα, ο παλιός καπετάνιος δεν μπορούσε να είναι σε εκείνο το ταξίδι καθώς η γυναίκα του ήταν έγκυος. Ο Στελής άρχισε να ουρλιάζει από το λιμάνι και να παρακαλείτους λιμενικούς να κάνουν κάτι, να σταματήσουν το πλοίο. Ζητούσε να δώσουν εντολή να γυρίσει πίσω το επιβατικό πλοίο. Δυστυχώς οι φωνές του έπεσαν στο κενό. Αντί αυτού, οι λιμενικοί τον έβαλαν στο κρατητήριο για να μην προκαλέσει περισσότερες φασαρίες.

Μέσα στο κρατητήριο του Λιμενικού, άκουσε το σήμα SOS που εξέπεμψε το πλοίο Φοίνιξ. Τότε ξεκίνησε η μεγάλη οδύσσεια του Στελή και, φυσικά, όλων των συγγενών των θυμάτων, καθώς ήταν νυχθημερόν έξω από το Λιμεναρχείο, προκειμένου να μάθουν μία είδηση, μία πληροφορία. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο 1966 και η οποιαδήποτε είδηση δεν γινόταν άμεσα γνωστή. Οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες. Δεν γνώριζαν ούτε τον αριθμό των επιβατών ούτε τον αριθμό των θυμάτων. Έτσι άνοιξε αυτός ο βαθιά πληγωτικός δρόμος του Στελή, καθώς ανάμεσα στα εκατοντάδες πτώματα που βρίσκονταν στο νοσοκομείο για αναγνώριση ήταν και ο πιο δικός του άνθρωπος.

Ποια ήταν τα επόμενα βήματά του και πώς διαμορφώθηκε έπειτα η πορεία της ζωής του;

Προσπάθησε να διαχειριστεί το πένθος του. Αρχικά δεν έβρισκε κανένα νόημα σε τίποτα. Στην πορεία, όμως, αποφάσισε να μην το αφήσει να περάσει έτσι, ανέλαβε δράση και πήρε την πρωτοβουλία να μαζέψει τους συγγενείς των θυμάτων, έτσι ώστε να δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα μέτωπο απέναντι σε όλους όσοι είχαν την ευθύνη -στο Λιμενικό, στους εφοπλιστές, στους υπουργούς- που δεν έστειλαν κανένα πλοίο για να σώσουν τους δύστυχους ταξιδιώτες. Έτσι ξεκίνησε ο δικαστικός αγώνας του.

Πηγή: 7 Μέρες TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved