Λεωνίδας Κακούρης: «Θεωρώ ότι το μόνο που έχουμε να ζηλέψουμε από τις ξένες παραγωγές είναι...»
Showbiz

Λεωνίδας Κακούρης: «Θεωρώ ότι το μόνο που έχουμε να ζηλέψουμε από τις ξένες παραγωγές είναι...»

Ο Λεωνίδας Κακούρης επέστρεψε τηλεοπτικά ως καπετάν Στελής και άφησε για άλλη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις με την ερμηνεία του στη σειρά του Mega «Το Ναυάγιο». Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο Βήμα, και μίλησε για την πορεία του, το θέατρο αλλά και για την υποψηφιότητα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πρόσφατα δύο κινηματογραφικές δουλειές σας, η «Σμύρνη μου αγαπημένη» και η «Ευτυχία», ακολούθησαν διεθνή πορεία, καθώς πλέον προβάλλονται στο Netflix. Πώς αισθάνεστε για αυτό;

«Είναι πολύ ωραίο. Θεωρώ ότι το μόνο που έχουμε να ζηλέψουμε από τις ξένες παραγωγές είναι η παραγωγή και τα οικονομικά. Σε επίπεδο σεναριογράφων, σκηνοθετών, διευθυντών φωτογραφίας, ηθοποιών έχουμε εξαιρετικά καλό υλικό. δουλεύουμε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες έχω να σας πω».

1675045815462-389812770-Photo-by-Leonidas-Kakouris-Official-on.jpg

Λεωνίδας Κακούρης

Θεατρικά, θα σας δούμε στον «Βασιλιά Ληρ», στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή τη δουλειά.

«Είναι ένα σπουδαίο, εμβληματικό έργο, με ένα βάθος απύθμενο. Όσο πιο βαθιά μπαίνεις, τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις πως δεν γνωρίζεις όσα νόμιζες ότι γνώριζες και συνεχώς ανακαλύπτεις ότι υπάρχει και κάτι άλλο από πίσω. Περιγράφει με έναν εκπληκτικό τρόπο την εξουσία, το βασίλειο, ό,τι μπορεί να είναι ένα βασίλειο, από ένα κράτος μέχρι μια επιχείρηση ή ένα μαγαζί. Πώς κινούνται οι άνθρωποι παρασκηνιακά, πώς υποστηρίζει ή όχι ο ένας τον άλλον. Η πατρική φιγούρα, η καταπίεση των γυναικών. Είναι άπειρα τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο Σαίξπηρ και πραγματικά είναι από τις φορές που η προσέγγιση στο κείμενο γίνεται με πολύ ιερό τρόπο. Γιατί πραγματικά όταν έχεις την τιμή να παίζεις ένα έργο του Σαίξπηρ και δεν πας απλώς να διεκπεραιώσεις, θα βγεις καλύτερος άνθρωπος μετά».

1675196274767-33505072-kakouris-2.jpg

Λεωνίδας Κακούρης

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προ των πυλών και εσείς είστε υποψήφιος στο Αγρίνιο. Πώς πήρατε την απόφαση αυτή;

«Θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Αγρίνιο σε μια προσπάθεια κι εγώ να βοηθήσω και να συμβάλω στο να υπάρξει μια αναγέννηση στον τόπο μου. Όσες φορές τον είχα επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα, έφευγα με μια θλίψη στην ψυχή μου. Ένιωθα ότι είναι ένας πανέμορφος, υπέροχος τόπος, ο οποίος παραμένει αναξιοποίητος. Χωρίς λοιπόν να σκεφτώ πολύ λογικά, με την έννοια να τα βάλω κάτω και να σκεφτώ τα υπέρ και τα κατά, με έναν δονκιχωτικό τρόπο μπήκα και εγώ
στο όραμα του Κώστα Πισπόλα, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος αρκετά πετυχημένος και γνωρίζει πολύ καλά τον τόπο».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved