Έλλη Τρίγγου: «Κάθε γυναίκα που προσπαθεί να βρει τον εαυτό της, τη δύναμή της... είναι μάγισσα»
Showbiz

Έλλη Τρίγγου: «Κάθε γυναίκα που προσπαθεί να βρει τον εαυτό της, τη δύναμή της... είναι μάγισσα»

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν απολαμβάνουμε την Έλλη Τρίγγου στη νέα σειρά του Ant1 «Η μάγισσα».

Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή της αναλύει ποιες είναι οι μάγισσες στις κοινωνίες που ζούμε και αν βρίσκει κάτι θεραπευτικό στην Τέχνη της υποκριτικής.

triggou-(9).jpg



Ποιες είναι οι μάγισσες σήμερα, στις κοινωνίες που ζούμε;

«Θεωρώ ότι είναι κάθε γυναίκα η οποία προσπαθεί να βρει τον εαυτό της, τη δύναμή της, τη θέση της στην κοινωνία, τη θέση της στην οικογένεια, το χώρο της, τη φωνή της. Κάθε τέτοια γυναίκα είναι μια μάγισσα»

Σε ποια ηλικία ή φάση της ζωής σου βρήκες τη θέση σου στη ζωή;

«Κάθε μέρα συμβαίνει αυτό και εύχομαι να συνεχίζεται. Δεν είχαμε πάντα ούτε το χρόνο ούτε το χώρο να βρούμε τον εαυτό μας. Ζούμε σε αυτή τη στιγμή, είμαστε τυχερές. Είναι όντως μαγική η διαδικασία -έχει πλάκα που μου έρχεται αυτή η λέξη- να αντιλαμβάνεσαι ότι όσα θεωρούσες παγιωμένα, δεδομένα καθώς μεγάλωνες, δεν είναι απαραίτητα έτσι. Όταν έρχεται στην επιφάνεια το φως της κάθε γυναίκας και συνδέεται με το φως των υπολοίπων, συμβαίνει κάτι άκρως θεραπευτικό σε μια κοινωνία πού έχει βυθιστεί, μέσα στην αρσενική ενέργεια κι αυτό είναι κάτι που με συγκινεί πάρα πολύ: τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες συλλογικά. Όχι, ότι είναι εύκολο να είσαι άνδρας, αλλά αυτή τη στιγμή μιλάμε για το κομμάτι της γυναικείας ενδυνάμωσης, για τη γυναικεία φωνή που ήταν αιώνες φιμωμένη. Το παρακολουθώ όλο αυτό και συμμετέχω με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη»

triggou-(2).jpg

Χρησιμοποίησες τη λέξη «θεραπευτικό». Βρίσκεις κάτι θεραπευτικό στη δουλειά που κάνεις;

«Βέβαια. Λειτούργησε καταρχάς θεραπευτικά σε σχέση με την εικόνα που έχω για τον εαυτό μου (εσωστρεφής, ντροπαλή, κλειστή) και τον τρόπο με τον οποίο μπορώ να σταθώ απέναντι στον κόσμο (πρέπει να νιώσω πολύ ασφαλής για να είμαι ο εαυτός μου). Κάνω μια δουλειά που με βάζει απέναντι σε ό,τι με τρομάζει. Παρατηρώ τον εαυτό μου να υπάρχει μέσα σε καταστάσεις που δεν μπορούσα να με φανταστώ και κάθε φορά τα πάω όλο και καλύτερα, με πάθη και με λάθη. Νιώθω ότι εξελίσσομαι. Στη δουλειά μου ο μόνος τρόπος να κριθείς είναι ο χρόνος. Δεν μπορώ να σου πω για μένα τι ηθοποιός είμαι. Μπορώ να σου πω για την Κάτια Δανδουλάκη, που είναι μία γυναίκα που έχει αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου τι άνθρωπος είναι, τι ηθοποιός, τι συνάδελφος, τι παραγωγός... Μπορούμε να βρεθούμε σε 25 χρόνια και να σου πω τότε», λέει η ηθοποιός στο Marie Claire.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved