Αμαλία Καβάλη: «Χαίρομαι που πήρα το βραβείο. Γιόρτασα. Πέρασα τέλεια»
Showbiz

Αμαλία Καβάλη: «Χαίρομαι που πήρα το βραβείο. Γιόρτασα. Πέρασα τέλεια»

H Αμαλία Καβάλη τον περασμένο Μάιο η ίδια τιμήθηκε με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την ερμηνεία της στα έργα «Ο γιατρός της τιμής του» του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα και «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, τα οποία σκηνοθέτησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος στο Θέατρο Πόρτα.

«Χαίρομαι που πήρα το βραβείο. Γιόρτασα. Πέρασα τέλεια. Θεωρώ σημαντικό ότι το ίδρυμα Μερκούρη μάς παρέχει αυτή τη γιορτή σε ένα επάγγελμα που μαστίζεται από δυσκολίες. Η γενιά μου έχει πολλές υπέροχες καλλιτέχνιδες, που όμως βρεθήκαμε να ψάχνουμε για δουλειά στην οικονομική κρίση, με τα μισά θέατρα να κλείνουν και τις ακροάσεις να τις ψάχνουμε με το δίκαννο.

1675194580509-452898980-kavali-3.jpg

Θα άξιζε να ερευνήσει κανείς πόσες αντέξαμε στο επάγγελμα από το 2011-2018 και τι προνόμια – κοινωνικά ή οικονομικά – είχε, αν είχε, η κάθε μία. Πιθανολογώ πως οδηγήθηκαν στην παραίτηση μέσω της ανεργίας σημαντικά ταλέντα και ίσως χάσαμε από το πολιτιστικό προϊόν που δυνάμει είχαμε ως χώρα. Για να στηριχτεί η ίση πρόσβαση στην τέχνη χρειαζόμαστε περισσότερες πρωτοβουλίες ανάλογες του ιδρύματος Μερκούρη και μια σοβαρή πολιτιστική πολιτική που τουλάχιστον να μην εξισώνει τα πτυχία μας με απολυτήρια Λυκείου», λέει στο Βήμαgazino.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved