Ταμίλα Κουλίεβα: «Έμαθα το θέατρο να σημαίνει δημιουργία, συνεργασία. Δεν είναι θέμα εξουσίας»
Showbiz

Ταμίλα Κουλίεβα: «Έμαθα το θέατρο να σημαίνει δημιουργία, συνεργασία. Δεν είναι θέμα εξουσίας»

Η Ταμίλα Κουλίεβα είναι μια σπουδαία και καταρτισμένη ηθοποιός και σκηνοθέτρια, αλλά το πιο σπουδαίο που αποκάλυψαν οι λέξεις είναι το ήθος, η αγάπη και ο σεβασμός για τη δουλειά της, και ένα αξιακό σύστημα που αντέχει στις δονήσεις.

Η ίδια μιλάει για τον τρόπο που η ίδια βλέπει το θέατρο, για τις εξουσιαστικές συμπεριφορές που έχουν καταγγελθεί αλλά και για το πώς λειτουργεί πάνω στο θεατρικό σανίδι...

Βγήκαν στο φως πολλές καταγγελίες για εξουσιαστικές συμπεριφορές από σκηνοθέτες. Τελικά, υπάρχει σκηνοθεσία χωρίς εξουσία;

Εγώ έμαθα το θέατρο να σημαίνει δημιουργία, συνολική δουλειά, συνεργασία. Να είμαστε όλοι μαζί σε ένα πολύ δημιουργικό ταξίδι, να ανακαλύψουμε πράγματα και να φτιάξουμε ένα «θέαμα» για να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο. Όλοι μαζί. Βεβαίως, στο θέατρο υπάρχει ιεραρχία. Αλλά δεν είναι θέμα εξουσίας και πώς την εξασκώ, την επιβάλλω και την εκμεταλλεύομαι. Καμία σχέση.

tamila-koulieva-(1).jpg

Ήσασταν πάντα τόσο τυχερή;

Αυτό που περιέγραψα είναι το πώς βλέπω εγώ το θέατρο. Γιατί το θέατρο ασχολείται με τον άνθρωπο. Αν ένας άνθρωπος, ένας καλλιτέχνης, ένας σκηνοθέτης είναι ικανός να εκμεταλλεύεται τη θέση του, την εξουσία του, εκεί η δημιουργία σταματά. Και σταματά και ο λόγος να ασχοληθείς με αυτό το επάγγελμα. Το θέατρο κινείται γύρω από τον άνθρωπο.

Όταν σας σκηνοθετούν, πώς λειτουργείτε;

Εγώ συνομιλώ. Και σίγουρα προσπαθώ να υπηρετήσω από την πλευρά μου το κομμάτι της δημιουργίας που μου αναλογεί. Ως ηθοποιός δεν έχω την ευθύνη για το συνολικό αποτέλεσμα. Μόνο ο σκηνοθέτης ξέρει τι θέλει να πει με το συγκεκριμένο έργο και πού θέλει να πάει. Δεν είναι τυχαίο που ανεβαίνουν κάποια έργα τόσες φορές. Κάθε φορά η παράσταση είναι διαφορετική. Έχει σχέση με το όραμα του σκηνοθέτη και τι θέλει να πει κάθε φορά. Οπότε εγώ υπηρετώ. Αλλά μέσα από μια δημιουργική διαδικασία πάντα.

Πηγή: Η Αυγή

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved