Πιατάς: Ο νέος ρόλος ως καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, οι καταστροφικές πλημμύρες & το όραμα
Showbiz

Πιατάς: Ο νέος ρόλος ως καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, οι καταστροφικές πλημμύρες & το όραμα

Τον τελευταίο καιρό, ο Δημήτρης Πιατάς έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη για χάρη μιας πρωτότυπης φιλόδοξης παράστασης την οποία σκηνοθετεί για το ΚΘΒΕ.

TΗ άλλη μισή του καρδιά, όμως βρίσκεται στον Βόλο. Είδε την πολυαγαπημένη του πόλη να τραυματίζεται βαριά από τις καταστροφικές πλημμύρες όμως ο Δημήτρης Πιατάς από την καινούργια του θέση, ως καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, υπόσχεται να κάνει ό,τι μπορεί για να επαναφέρει τα χαμόγελα. Πρώτα, μέσα από μία μουσική υπερπαραγωγή-ωδή στη ζωή και στο έργο του μυθικού Βαγγέλη Παπαθανασίου, με την οποία θα ανοίξει και πάλι η αυλαία του επιβλητικού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου. Και στη συνέχεια, με μια «παράσταση-παραγγελιά», όπως ο ίδιος την αποκαλεί, για την οποία άντλησε έμπνευση από την ιστορία των κατοίκων της πόλης.

piatas.jpg

Τι σημαίνει για εσάς η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή;

Μου περιποιεί μεγάλη τιμή, γιατί με την πόλη έχω συναισθηματική σχέση ζωής. Εδώ και 40 χρόνια έχω σπίτι στο Πήλιο, ένα σπίτι του 1875, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την οικογένεια και τη ζωή μου και, πιθανώς θα είναι και το αναχωρητήριό μου κάποια στιγμή. Επειτα από την πορεία μου και με την όποια πείρα μου (η οποία στο θέατρο είναι πάντα μικρή, αφού η μαθητεία δεν τελειώνει ποτέ), θέλησα να προσφέρω κι εγώ σε έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια είχε, πράγματι, πρόβλημα. Ο πολιτισμός στον Βόλο έχει παρελθόν, αλλά πιστεύω ότι η πόλη διαθέτει και πολιτιστικό μέλλον.

Πώς βιώσατε την καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες;

Ήταν πρωτόγνωρη, βιβλική. Το χωριό μου, ο Λαύκος δεν έπαθε ιδιαίτερες ζημιές αλλά τα αμέσως επόμενα χωριά καταστράφηκαν. Ήταν μια οδυνηρή συνειδητοποίηση πώς η φύση μπορεί να σου αλλάξει τα πάντα σε μία νύχτα και πόσο σεβασμό της οφείλουμε. Το θέατρο στον Βόλο, 900 θέσεων, ένα πραγματικό κόσμημα, υπέστη επίσης ζημιές. Ευτυχώς αποκαταστάθηκαν και πρόθεσή μας είναι, χωρίς να διαγράψουμε από τη μνήμη μας αυτό που έγινε, να ξαναδούμε το παρόν με αισιοδοξία. Και έτσι, στις 13 Δεκεμβρίου, στις 21:00, γιορτάζουμε το νέο όνομα του θεάτρου μας «Βαγγέλης Παπαθανασίου», με μια παράσταση αφιερωμένη σε εκείνον, από το άλφα έως το ωμέγα. Μην ξεχνάμε ότι η Αγριά Βόλου ήταν η γενέθλια πόλη του.

Πηγή: Real

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved