Οι επώνυμοι που έφυγαν από τη ζωή το 2023
Showbiz

Οι επώνυμοι που έφυγαν από τη ζωή το 2023

Ανασκόπηση 2023: Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2023, θυμόμαστε ποιοι επώνυμοι έφυγαν από τη ζωή μέσα στη χρονιά και ο θάνατός τους μας συγκλόνισε!

Το 2023 είχε ως χρονιές πολλές και ηχηρές απώλειες.

Σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο της μουσικής, του θεάματος, του αθλητισμού και της μόδας άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στη χρονιά και άφησαν πίσω τους ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Μέσα στο Νοέμβρη έφυγε από τη ζωή η λαϊκοδημοτική τραγουδίστρια Βάσω Χατζή.

Καταγόταν από την Ασωπία Βοιωτίας και ασχολήθηκε με το τραγούδι από 17 ετών, οπότε ήρθε στην Αθήνα. Στο τέλος της δεκαετίας του 1960 άρχισε να συνεργάζεται με τον Κόραξ, ο οποίος και ανέδειξε το ταλέντο της. Ακολούθησαν συνεργασίες της με λαϊκούς «αστέρες» (Β. Βασιλειάδης, Γ. Βασιλόπουλος, Π. Γαβαλάς, Στ. Κάβουρας, Κ. Σκαφίδας, Β. Σαλέας, Μ. Χριστοδουλόπουλος κ.ά.).

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή, η Χαρά Βέρρα με μία ανάρτησή της στο facebook.

738a449b-vaso-xantzi.webp

Θλίψη στον καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Ελληνοιταλίδας ηθοποιού, Άννα Κανάκις που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 61 ετών.

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Φωκάς, σε ηλικία 86 ετών και το θλιβερό γεγονός ανακοίνωσε η σύζυγός του, Λίλιαν Φωκά στα social media, το πρωί της Παρασκευής 10 Νοέμβρη. Θυμίζουμε πως ο Σπύρος Φωκάς βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης στη Μαγούλα και προσπαθούσε να ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό.

Από το πλευρό του δεν είχε φύγει όλο αυτό το διάστημα ούτε για μια στιγμή το στήριγμά του σε όλα, η αγαπημένη του σύζυγος Λίλιαν Φωκά, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

fokas-spyros-lilian-foka-(8).jpg

Έφυγε από τη ζωή στα 58 της χρόνια η ηθοποιός, Κάτια Νικολαΐδου μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και την είδηση έκανε γνωστή ο καλός της φίλος, ο σχεδιαστής Δημήτρης Στρέπκος.

katia-nikolaidou-(2).jpg

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, ο ηθοποιός ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά, Εραστής Δυτικών Προαστίων κάνοντας τον αδερφό της Λίζας (Μαριλίτα Λαμπροπούλου) που προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες του Mega τη σεζόν 2004-2005, έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, στα 48 του χρόνια.

1699004732254-620551233-kompogiorgas.jpg

O Αίας Μανθόπουλος δεν κατάφερε να βγει νικητής από την περιπέτεια με την υγεία του, που τον οδήγησε στην εντατική του νοσοκομείου μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και έφυγε από τη ζωή στις 17 Οκτωβρίου.

Αν και έδωσε γενναία μάχη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, έφυγε σε ηλικία 60 ετών αφήνοντας όμως πίσω του έργο στην Τέχνη και ρόλους μέσα από πολύ επιτυχημένες σειρές.

1697233209052-15606780-manthopoulos-(10).webp

Την ίδια μέρα που πέθανε ο ηθοποιός, (17 Οκτωβρίου) βρέθηκε νεκρή μετά από επτά μέρες στο διαμέρισμά της η Ματούλα, γνωστή στον καλλιτεχνικό κόσμο και τους κοσμικούς κύκλους για το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της.

matoula-nekri.jpg

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε όλη η Ελλάδα με την είδηση θανάτου της Μαίρης Χρονόπουλου.

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή μετά από ολιγοήμερη μάχη που έδινε για τη ζωή της ύστερα από σοβαρό ατύχημα που είχε την Κυριακή 1/10 μέσα στο σπίτι της όταν έπεσε από τις σκάλες. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από την εκπομπή, Ελένη.

mary-xronopoulou.jpg

Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Μίλτος Κοντέας.

Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από σχετική ανάρτηση στο facebook του καλού του φίλου και ηθοποιού, Ηλία Κακλαμάνη.

9a9b855d-kotneas.webp

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανακοίνωσε μέσα από τα social media και τον θάνατο του γνωστού σχεδιαστή Κώστα Μαυρόπουλου, το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου.

Μεγάλη απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο ήταν επίσης και αυτή της Λιζέτας Νικολάου, η οποία ήταν διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου του Πειραιά μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε όταν θέλησε να επισκεφτεί την τουαλέτα ενός καταστήματος. Γλίστρησε από τις σκάλες και πέφτοντας, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Η κατάστασή της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

lizeta-nikolaou-(4).jpg

Την τελευταία του πνοή επίσης το 2023 άφησε και ο σκηνοθέτης Γιάννης Γαβαλάς.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

c2b497c4-tsoukalas-pano.webp

Σε ηλικία 60 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Ανδρέας Τσουκαλάς, ο οποίος είχε γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από τη μεγάλη επιτυχία της εποχής «Νόμιζα».

Ο ηθοποιός, Χρήστος Παππάς έφυγε από τη ζωή και τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών, άφησε ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής, Χρήστος Αυγερινός.

O Χρήστος Ντάπος, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, έλαμψε τη δεκαετία του 1990 με την επιτυχία του -που τραγουδήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα σουξέ- «Για τα μάτια του κόσμου».

avgerinos-(1).webp

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 χρονών μέσα στο 2023 και η τραγουδίστρια και δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας, η Παναγιώτα Γιαννέλου, γνωστή σε όλους μας Γιώτα Γιάννα.

giota-gianna.webp

Για τη γειτονιά των αγγέλων ταξίδεψε μέσα στο 2023 και η Άντζελα Ζήλεια σε ηλικία 88 ετών και όπως έγινε γνωστό, το τέλος της τραγουδίστριας και ηθοποιού υπήρξε μαρτυρικό!

Όπως έγινε γνωστό, η σπουδαία καλλιτέχνις πέντε μέρες πριν πεθάνει, έπεσε μέσα στο σπίτι της και έσπασε τη σπονδυλική της στήλη, με την κόρη της να τη μεταφέρει σε ιδιωτική κλινική. Οι αφόρητοι πόνοι, ωστόσο, έφεραν την ανακοπή καρδιάς και δυστυχώς κατάληξε στις 29 Ιουνίου.

antzela-zilia.webp

Στις 10 Ιουνίου άφησε φτωχότερο τον κόσμο της μουσικής και ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο οποίος τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο και τελικά κατέληξε.

markopoulos-KENTRIKI.webp

Την τελευταία του πνοή στις 6 Ιουνίου σε ηλικία 76 ετών άφησε ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Τις τελευταίες μέρες της ζωής του νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με πνευμονικό οίδημα.

thanatos-giani-florinioti.webp

Το 2023 πέθανε και ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου, σε ηλικία 71 ετών.

O αθλητικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών αλλά και ραδιοφωνικών εκπομπών νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες της ζωής του σε νοσοκομείο και πέθανε στις 5 Ιουνίου.

b46a1221-georgiou-(1).webp

Στις 2 Ιουνίου, η Νόνικα Γαληνέα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 ετών, λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα γενέθλιά της.

f9991081-nonika1.webp

Στις 18 Μαΐου, έφυγε από τη ζωή ο Στηβ Κακέτσης, και τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε άνθρωπος από το φιλικό του περιβάλλον.

Ο επιχειρηματίας το τελευταίο διάστημα είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, η κατάστασή του επιβαρύνθηκε.

kaketsis.jpg

Ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής «έφυγε» από τη ζωή στις 15 Μαΐου και το τελευταίο διάστημα της ζωής του νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

giannis-vogiatzis.webp

Στις αρχές Μαΐου ο αδερφός του Στάθη Ψάλτη, Γιάννης Ρώτας, έφυγε από τη ζωή και μας ενημέρωσε για το δυσάρεστο γεγονός με ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

d9d96a5b-rotas.webp

Στις 2 Μαΐου η Σούλη Σαμπάχ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Μάκης Κωστίνης, με ανάρτησή του.

f11bab01-so8li-(1).webp

Έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα, η 35χρονη Κατερίνα Γεωργιάδη από την Κόρινθο, η οποία είχε στεφθεί Mις Πελοποννησιακός Τουρισμός 2010 στα καλλιστεία.

96aa49dc-katerina-georgiadis.webp

O ηθοποιός Χρήστος Μπίρος άφησε την τελευταία του πνοή στα 73 του χρόνια. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσα από μία ανάρτησή της στο Instagram η Κάκια Ιγερινού.

b41a94db-mpiros.webp

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 6 Απριλίου, ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος, ο οποίος είχε ξεχωρίσει ως αστυνόμος Βούρβαχης στη θρυλική σειρά του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη». Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τη σύζυγό του, Βάντα Καρακατσάνη.

9607ef38-voytsinos-kentriki.webp

Και ο ηθοποιός Κώστας Πανουργιάς μετά από μάχη που έδινε με διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, έφυγε από τη ζωή στις αρχές Μαρτίου.

7054750b-thanatos-panourgias.webp

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο πρωταγωνιστής των επιτυχημένων αστυνομικών σειρών Law and Order, Ρίτσαρντ Μπέλζερ στο σπίτι του στο Bozouls στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η σπουδαία ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά. Το τελευταίο διάστημα η ηθοποιός διέμενε στο Σπίτι του Αγωνιστή.

72e1ccac-baltsavia-kentriki.webp

Απέραντη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού Όλγας Δαλέντζα. Και αυτή τη δυσάρεστη είδηση είχε κάνει γνωστή με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Πέθανε η Ντέπυ Μαρτίνη, ηθοποιός και μοντέλο της δεκαετίας του ’60.

martini.webp

Φρικτό θάνατο βρήκε ο σπουδαίος συνθέτης και κιθαρίστας, Νότης Μαυρουδής, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στο σπίτι του έπεσε από μεγάλο ύψος και σκοτώθηκε.

mauroudis.webp

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, το «παιδί του λαού» όπως το χαρακτήριζαν έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιανουαρίου του 2023 σε ηλικία 89 ετών.

Ο αγαπημένος ηθοποιός και τραγουδιστής που πρωταγωνίστησε στις ταινίες μελό του '60 και του '70 άφησε την τελευταία του πνοή μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που τον λύγισαν. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2022 και μάλιστα εσπευσμένα σε κεντρική κλινική της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας, τα οποία χρόνια τον ταλαιπωρούσαν.

1675702970511-729748470-NIKOS-XANTHOPOULOS.jpg

Τελικά, δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή στην «αυγή» της χρονιάς που αποχαιρετούμε, αφήνοντας όμως πίσω του πολύτιμο έργο μετά την επιτυχημένη καριέρα του στον καλλιτεχνικό χώρο.

Δύσκολες ώρες βίωσε και ο δημοσιογράφος Φίλιππος Καμπούρης τη χρονιά που πέρασε αφού έφυγε από τη ζωή η αδελφή του, επίσης δημοσιογράφος, Τζίνα Ντρούλις μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

undefined

Οι θάνατοι που συγκλόνισαν παγκοσμίως

Δεν ήταν μόνο οι εγχώριες απώλειες αλλά και εκείνες που συνέβησαν σε παγκόσμιο επίπεδο οι οποίες και καταρράκωσαν θαυμαστές σπουδαίων καλλιτεχνών.

Ο Μάθιου Πέρι, τον οποίο αγαπήσαμε μέσα από τη σειρά, «Τα φιλαράκια», βρέθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2023 από τον βοηθό του χωρίς τις αισθήσεις του στο τζακούζι. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε το Χόλιγουντ και ειδικά τα τηλεοπτικά Φιλαράκια του, ανάμεσά τους την Τζένιφερ Άνιστον.

perry.jpg

Η εμβληματική τραγουδίστρια, Τίνα Τέρνερ, έχασε τη μάχη για τη ζωή στα 83 της μετά από μακρά ασθένεια, βυθίζοντας στην απόλυτη θλίψη τους εκατομμύρια θαυμαστές της ανά τον κόσμο.

3a008a05-tina2.webp

Την απόλυτη θλίψη σκόρπισε ο ξαφνικός θάνατος της 56χρονης διάσημης τραγουδίστριας Σινέντ Ο' Κόνορ στις 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας στο Λονδίνο την οποία και δημοσιοποίησε η DailyMail, ο θάνατος της Ιρλανδής τραγουδίστριας δεν θεωρείται ύποπτος. Να θυμίσουμε ότι η Σινέντ Ο' Κόνορ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί μετά την αυτοκτονία του 17χρονου γιου της πριν από μήνες.

sinnead-o-connor.webp

Ο Ντέιβιντ Κρόσμπι έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια! Από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς της ροκ τα χρόνια του 1960 και του 1970, εντάχθηκε στο Rock & Roll Hall of Fame με δυο διαφορετικά συγκροτήματα και πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

david-crosby.webp

Μέσα στο 2023 έφυγε από τη ζωή και η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα σε ηλικία 95 ετών.

Η Λολομπριτζίτα έγινε δημοφιλής τη δεκαετία του 1950 ως το απόλυτο μεσογειακό σύμβολο του σεξ και στη συνέχεια, όταν αποσύρθηκε από την υποκριτική, ασχολήθηκε με τη φωτογραφία και τη γλυπτική.

1675217376903-389226642-x9XnPh-m.webp

Νεκρός στο σπίτι του στο Τέξας βρέθηκε ο 34χρονος ηθοποιός Cody Longo. Ο Cody Longo είχε γίνει γνωστός από τους ρόλους του στις σειρές «Hollywood Heights» και «Days Of Our Lives».

longo.webp

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Φλωρινιώτης. Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο γιος του Γιάννη Φλωρινιώτη.

Ο Νίκος Φλωρινιώτης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο και δυστυχώς στις 19 Δεκεμβρίου κατέληξε.

Πέθανε έξι μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα του.

FLORINIOTIS-2.jpg

Ο Τόλης Σκουλαριώτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον χώρο της μόδας και όχι μόνο καθώς ο γνωστός σχεδιαστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από καρδιακή ανακοπή μετά από δύο ημέρες.

tolis-skoulariotis.jpg

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς, όχι μόνο της γενιάς του αλλά και μετέπειτα, αποτελώντας πρότυπο για πολλούς συναδέλφους του.

mixalakopoulos-giorgos.jpg

Δυστυχώς είχαμε πολλές απώλειες και αυτή τη χρονιά που φεύγει και ο καλλιτεχνικός κόσμος γίνεται όλο και πιο φτωχός.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved