Φαίη Ξυλά: «Για να αποχώρησε ο Λεωνίδας Κακούρης από την παράσταση, κάτι σοβαρό θα συνέβη»
Showbiz

Φαίη Ξυλά: «Για να αποχώρησε ο Λεωνίδας Κακούρης από την παράσταση, κάτι σοβαρό θα συνέβη»

Η Φαίη Ξυλά σε συνέντευξή της αναφέρεται στις δυσκολίες του θεάτρου και σε όσα η ίδια έχει βιώσει. 

Επίσης, με αφορμή και την πρόσφατη αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από την παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» του Εθνικού Θεάτρου, η όμορφη ηθοποιός η οποία έχει συνεργαστεί μαζί και τον γνωρίζει καλά, σχολιάζει την απόφασή του...

Τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα βρίσκεται η ξαφνική αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από την παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» του Εθνικού Θεάτρου που σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς.

«Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ με αυτή την είδηση» απαντά όταν τη ρωτώ σχετικά. «Δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί, αλλά εάν έγινε κάτι άσχημο που έκανε τον Λεωνίδα να αισθανθεί ότι δεν πρέπει να συνεχίσει, καλά έκανε και αποχώρησε. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και έναν εξαιρετικό επαγγελματία. Έχω δουλέψει μαζί του, τον γνωρίζω, οπότε υποθέτω ότι για να προχώρησε σε αυτή την απόφαση κάτι σοβαρό θα συνέβη. Από την άλλη, άνθρωποι είμαστε. Μπορεί, για παράδειγμα, να έπαθε υπερκόπωση ή να έχει συμβεί κάτι άλλο. Πραγματικά δεν γνωρίζω τους λόγους. Εύχομαι μόνο να είναι καλά ο Λεωνίδας».

Η ίδια έχει αισθανθεί ποτέ ότι θέλει να αποχωρήσει από παράσταση; «Ναι, μία φορά. Τελικά όμως δεν έφυγα. Δεν ξέρω εάν γύρναγα πίσω τον χρόνο, σήμερα τι θα έκανα. Το γεγονός ότι έμεινα εκεί και πάλεψα με τα “θηρία” ίσως δεν ήταν καλό για τη δική μου ψυχολογία. Από την άλλη, μέσα από αυτή την εμπειρία κάτι δεν θα κέρδισα; Ξέρετε, οι μεγαλύτερες κάπως γενιές έχουμε ανατραφεί με τη νοοτροπία ότι η παράσταση είναι ιερή, ότι είναι πάνω από όλα, ότι ο κόσμος να καίγεται πρέπει να βγεις στη σκηνή να παίξεις. Τα πράγματα δεν είναι όμως πάντα έτσι. Γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που είναι καλό να αποχωρείς από μία παράσταση και για σένα και για τους άλλους».

faih-xyla-(5).jpg

Το θέατρο άραγε λειτουργεί ψυχαναλυτικά για τον ηθοποιό;

«Τι να σας πω; Εάν αυτό συνέβαινε, όλοι οι ηθοποιοί θα έπρεπε να ήμασταν καλοί άνθρωποι, αλλά δεν είμαστε όλοι. Υπάρχουν σίγουρα καλλιτέχνες που καταπιάνονται με πολύ σπουδαία κείμενα, και όμως αυτό μπορεί να μην έχει κανένα αποτύπωμα μέσα τους. Μιλώντας προσωπικά για μένα το θέατρο έχει λειτουργήσει θετικά σε πολλούς τομείς της ζωής μου. Σίγουρα δεν είμαι ίδια με τον 20χρονο εαυτό μου, αλλά αυτό νομίζω έχει να κάνει, πέρα από το θέατρο, και με τις εμπειρίες που είχα στη ζωή μου. Γενικότερα θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε καλύτεροι ή τουλάχιστον οφείλουμε να προσπαθούμε να γίνουμε. Προσωπικά με ενδιαφέρει να εξελίσσομαι».

Πηγή: Το Βήμα

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved