Σπάνιο καρέ: Η Δέσπω Διαμαντίδου αγνώριστη σε vintage καρέ από τα παιδικά της χρόνια
Showbiz

Σπάνιο καρέ: Η Δέσπω Διαμαντίδου αγνώριστη σε vintage καρέ από τα παιδικά της χρόνια

Δέσπω Διαμαντίδου - Μία ακόμη σπάνια vintage φωτογραφία δημοσίευσε ο δημοσιογράφος και συλέκτης Άρης Λουπάσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. 

Στο νέο καρέ βλέπουμε την Δέσπω Διαμαντίδου σε παιδική ηλικία.

Ο Άρης Λουπάσης γράφει:

«Η Δέσπω Διαμαντίδου σε μια υπέροχη vintage φωτογραφία από τα παιδικά της χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του '20 στο πατρικό της σπίτι στον Πειραιά. Μεγαλωμένη στην Καστέλλα σε ένα υπέροχο αρχοντικό κτίριο μπροστά στην θάλασσα, μυείται από παιδί στην κλασική παιδεία με μεγάλη αδυναμία στα βιβλία και το διάβασμα, μια συνήθεια που θα κληροδοτήσει αργότερα και στον μοναχογιό της Μάριο. Η ανατροφή της από Γερμανίδα και Γαλλίδα νταντά και η αποφοίτησή της από την Γερμανική Σχολή Αθηνών, την βοηθάει να γνωρίζει άπταιστα πέντε ξένες γλώσσες και να γίνει και μια σημαντική μεταφράστρια πολλών θεατρικών και λογοτεχνικών έργων.

Η αγάπη της για την υποκριτική ξεκινάει από τα μαθητικά χρόνια όταν στο πίσω μέρος του σπιτιού της παρατηρεί τις ουρές του κοινού για το ιστορικό θέατρο "Τσόχα" και εκφράζει την επιθυμία στην μητέρα της να παρακολουθήσει την παράσταση όπου μαγεύεται από το όλο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Εισάγεται στην Σχολή του Εθνικού και με την αποφοίτησή της το 1942 εμφανίζεται ως μέλος του χορού στην "Μήδεια" του Ευριπίδη, ακολουθώντας για τις επόμενες δεκαετίες μια λαμπρή διαδρομή τόσο στο αρχαίο δράμα όσο και στο Εθνικό και το ελεύθερο θέατρο σε σπουδαία έργα σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου μεγάλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

despo-diamantidou.jpg

Η καριέρα της στο σινεμά απογειώνεται το 1960 στο "Ποτέ την Κυριακή" στο πλάι της καρδιακής της φίλης Μελίνας Μερκούρη που αποτελεί ουσιαστικά και το διαβατήριο για την μετέπειτα διεθνή κιν/φική της πορεία, με ξεχωριστές τις ερμηνείες της στον "Ειρηνοποιό" δίπλα στον Γούντι Άλεν και στο "Καμπαρέ" του Joe Masteroff στην σκηνή Μπρόντγουεϊ μετά από σκληρή οντισιόν 400 ηθοποιών. Παντρεύεται τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη με τον οποίο αποκτούν και ένα γιο και μετά τον χωρισμό τους γίνεται η καλύτερη φίλη της δεύτερης συζύγου του, ηθοποιού Λίλυς Παπαγιάννη, όπου μέχρι και τον χαμό της το 2004, αναπολούν μαζί όμορφες στιγμές της ζωής και της καριέρας τους στις καθιερωμένες σαββατιάτικες συναντήσεις τους. Αρχοντική, επιβλητική και δυναμική καλλιτεχνική φυσιογνωμία, η Δέσπω Διαμαντίδου κατέχει επάξια την δική της ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των σημαντικών Ελλήνων ηθοποιών.»

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

https://www.instagram.com/p/C2uGZPWooFr/

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved