Μαρία Φαραντούρη: «Δεν με τρομάζει τόσο ο θάνατος όσο η μοναξιά»
Showbiz

Μαρία Φαραντούρη: «Δεν με τρομάζει τόσο ο θάνατος όσο η μοναξιά»

Τραγουδάει ποτέ για δική της ευχαρίστηση η Μαρία Φαραντούρη και πώς έχει σκεφτεί πως θα συνεχίσει τη ζωή της αν μία μέρα διαπιστώσει πως η φωνή της δεν είναι αυτή που είναι σήμερα; 

Η σπουδαία ερμηνεύτρια μιλάει για όλα και αποκαλύπτει τι είναι αυτό που τη φοβίζει περισσότερο...

200902121402500.0027_FARANTOYRI_XITIRIS_11022009.jpg

Τραγουδάτε ποτέ για δική σας ευχαρίστηση;

Βέβαια και τραγουδάω, κάνοντας και χιούμορ π.χ. στους φίλους μου. «Πετάω» και ερωτικά τραγούδια ή όταν κάτι με κουράζει και θέλω να αφήσω έναν υπαινιγμό μπορεί να πω το «Άνοιξε, γιατί δεν αντέχω...». Τραγουδάω πολύ βέβαια για τη δουλειά μου. Πάντα έχω τον πιανίστα μου και ασκούμαι, κάνω τις πρόβες μου. Δεν την αφήνω έτσι τη φωνή. Γιατί και η φωνή σε αφήνει.

Σας θλίβει ότι θα υπάρξει μια μέρα που δεν θα είναι αυτή που ήταν;

Όχι, γιατί το φιλοσοφώ. Όλο και πιο συχνά, εκεί που συζητάμε με τον άντρα μου, λέμε: «Ξέρεις, έφυγε ο τάδε...». Και αυτοί οι συνεχείς αποχωρισμοί σε εξοικειώνουν με το ότι έτσι μια μέρα κάτι συμβαίνει και φεύγεις. Αλλά το ξεχνάς και με τη δουλειά σου. Σου δίνει ζωτικότητα το τραγούδι, η σκέψη για το πώς θα υλοποιήσεις μια τραγουδιστική ιδέα, ένα θέμα. Χαίρομαι όταν νέοι άνθρωποι μου φέρνουν τα τραγούδια τους και κάνουμε επιλογές. Έτσι ήρθε και ο συνθέτης Χρήστος Στυλιανού για το «Famagusta» και τα 50 χρόνια από την τραγωδία της Κύπρου. Το «Δεν ξεχνώ» δεν είναι εφήμερο, πιστεύω ότι θα μείνει.

201410012336000.8177_FARANTOYRI_XITIRIS_01102014.jpg

Τελικά, όλα αυτά που κάνουμε είναι για να αντιμετωπίσουμε την αγωνία του θανάτου;

Εμένα δεν με τρομάζει τόσο ο θάνατος όσο η μοναξιά. Πιστεύω ότι αν έρθει κάποτε η στιγμή που δεν θα μπορώ να τραγουδήσω -με την προϋπόθεση ότι θα μου δώσει η ζωή χρόνο- θα βοηθάω νέα παιδιά - θα τα διδάσκω, θα τα στέλνω σε ειδικούς δασκάλους. Αυτό έχω σκεφτεί να κάνω. Και βέβαια, να ακούω πάρα πολλή μουσική. Αυτή με θρέφει.

Στις 14 Μαρτίου, η Μαρία Φαραντούρη θα βρεθεί μαζί με τη Γιώτα Νέγκα ξανά στη σκηνή του «Παλλάς», με «Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο». Ωρα έναρξης: 21.00.

Πηγή: Marie Claire

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved