Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος εξομολογείται: «Υπήρξα θύμα bullying λόγω της κοινωνικής μου τάξης»
Showbiz

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος εξομολογείται: «Υπήρξα θύμα bullying λόγω της κοινωνικής μου τάξης»

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος με αφορμή την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, η οποία βρίσκεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τίτλο «Άκουσέ με» όπου υποδύεται τον πατέρα μιας κωφής έφηβης κοπέλας σε ένα ελληνικό νησί, μιλά για το bullying, αν αγχώνεται ως πατέρας και τι αποτύπωμα έχει αφήσει στη δική του ζωή.

Με το bullying, ως πατέρας που είσαι πια, αγχώνεσαι, φοβάσαι;

Ναι, νομίζω πως αυτό δεν θα εξαλειφθεί, απλώς με έναν τρόπο πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες και να περιοριστεί. Και η Πολιτεία και η κοινωνία οφείλουν να το φροντίσουν, γιατί είναι κοινωνικό φαινόμενο. Δηλαδή κι εγώ υπήρξα θύμα bullying στη νεαρή μου ηλικία λόγω της κοινωνικής μου τάξης. Και είχα και συμμαθητές που έχουν υποστεί τέτοιες συμπεριφορές. Εμείς δεν είχαμε χρήματα, η οικογένειά μου ήταν φτωχή και ήμουν με παπούτσια και ρούχα second hand. Υπήρχαν παιδιά που ερχόντουσαν με τα καινούργια τους παπούτσια, τις φόρμες και υπήρχε θέμα. Υπήρχαν επίσης παιδιά από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που τους δυσκόλευαν τη ζωή. Όλα αυτά σε σημαδεύουν όταν είσαι σε νεαρή ηλικία. Δεν ξέρω αν είναι χειρότερα σήμερα τα πράγματα ή απλώς πλέον μιλάμε γι’ αυτά.

201604061133130.6543_GIORGOS_PIRPASOPOYLOS_THODORIS_KOYTSOGIANOPOYLOS_542016.jpg

Εσύ μιλούσες γι’ αυτό;

Οχι. Με έναν τρόπο δεν το συνειδητοποιούσα και το θεωρούσα και δεδομένο. Δεν είχε πάψει ποτέ να με ενοχλεί, αλλά ήταν κάπως δεδομένο ότι έτσι είναι και ότι έτσι θα συμβαίνει.

Και τι έχει αφήσει;

Εχει αφήσει ίσως μια μεγαλύτερη ευαισθησία δική μου για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, την επιθυμία μου να τις υπερασπίζομαι και να προσπαθώ να αρθρώσω μια φωνή γι’ αυτές.

Πηγή Αυγή

Γιώργος Πυρπασόπουλος: «Δεν παρακολουθώ τα νούμερα τηλεθέασης»

Πυρπασόπουλος: «Ο Σκαραβαίος θίγει κοινωνικά θέματα που μέχρι τώρα δεν έβγαιναν προς τα έξω»

Γιώργος Πυρπασόπουλος: Σπάνια εξομολόγηση για την κόρη του

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved