Σοφία Ρομπόλη: «Πρώτη φορά την ακούω να μιλάει» - Η διερμηνέας του Alpha έγινε viral στο Tik Tok
Showbiz

Σοφία Ρομπόλη: «Πρώτη φορά την ακούω να μιλάει» - Η διερμηνέας του Alpha έγινε viral στο Tik Tok

Η Σοφία Ρομπόλη είναι μια διερμηνέας, γνωστή τόσο για την διερμηνεία των ειδήσεων στη Νοηματική εδώ και πάνω από 25 χρόνια στον ALPHA, όσο και για τη δράση της κοντά στα κωφά και βαρήκοα άτομα.

Η Σοφία Ρομπόλη, καλεσμένη πριν λίγο καιρό στο Στούντιο 4, εξήγησε πως δεν είχε στην οικογένειά της κανέναν άνθρωπο με πρόβλημα ακοής, και η αφορμή να ασχοληθεί με τη νοηματική στάθηκε ένας άνθρωπος που συνάντησε κατά την πρακτική της στο Δρομοκαϊτειο.

«Δεν είχα στην οικογένειά μου κάποιον άνθρωπο με πρόβλημα ακοής. Σπούδασα στο ίδρυμα κωφών… Είχα τελειώσει ψυχολογία και έκανα την πρακτική μου στο Δρομοκαϊτειο. Εκεί, είδα έναν κωφό, που ήταν πάρα πολλά χρόνια έγκλειστος, γιατί έκανε αντιδράσεις και τον έβλεπαν ως ψυχιατρικό περιστατικό, ενώ δεν είχε καμία σχέση, απλά δεν ήξεραν τη γλώσσα του και δε μπορούσε να επικοινωνήσει.

Σοφία Ρομπολή: «Λύγισα, πώς να μην φύγουν δάκρυα από τα μάτια μου;»

rompolh.jpg

Βλέποντας αυτόν τον άνθρωπο, σκέφτηκα ότι θα πρέπει να δω πως μπορώ να μιλήσω και με αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι άρχισε αυτό το μεγάλο ταξίδι… Ήμουν πολύ κακή μαθήτρια. Δυο χρόνια δεν άνοιξα τα χέρια μου να κάνω νοηματική. Ντρεπόμουν.

Όταν έφτασα στο σημείο να κάνω διερμηνείες, που είναι αρκετά χρόνια σπουδών, ανοίχτηκε ένας νέος κόσμος, κατάλαβα πόσους περιορισμούς έχουν οι κωφοί στην καθημερινότητά τους… Η διερμηνεία που εγώ έχω διαλέξει, πέρα από το κομμάτι των ειδήσεων, είναι το ιατρικό κομμάτι…», είχε πει.

Η Σοφία Ρομπόλη, τον τελευταίο καιρό έχει καταφέρει να γίνει viral στο Tik Tok. Στο επίσημο κανάλι του Alpha, στη δημοφιλή πλατφόρμα, ανέβηκε αρχικά ένα βίντεο με εκείνη και τα σχόλια άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έγραψαν: «Την βλέπω όσο ζω στην τηλεόραση και πρώτη φορά την ακούω να μιλάει».

«Καλέ μιλάει...», γράφει κάποιος άλλος. Και όπως ήταν φυσικό, μετά το πρώτο βίντεο, ακολούθησαν κι άλλα, καθώς ο κόσμος έδειξε τον θαυμασμό του και είχε πολλές απορίες που εκείνη έπρεπε να απαντήσει!

Δείτε την στα βίντεο:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved