Νικηφόρος Βαλτινός: «Όταν έβλεπα τον μπαμπά στην τηλεόραση με έπιανε κάτι σαν μανία καταδίωξης»
Showbiz

Νικηφόρος Βαλτινός: «Όταν έβλεπα τον μπαμπά στην τηλεόραση με έπιανε κάτι σαν μανία καταδίωξης»

Ο Νικηφόρος Βαλτινός έδωσε κοινή συνέντευξη μαζί με τον πατέρα του Γρηγόρη Βαλτινό και μίλησαν για τη συνεργασία τους στο Famagusta αλλά και για την απαξίωση του πρώτου σε ό,τι αφορά την αναγνωρισιμότητα και τη δημοσιότητα... 

Πατέρας και γιος, στην πρώτη κοινή τους συνέντευξη, μιλούν για τη συνύπαρξή τους καλλιτεχνικά στo Famagusta, o ηθοποιός ως Μακάριος και ο Νικηφόρος Βαλτινός ως μέλος της ομάδας των διαλογογράφων της σειράς. Ο τελευταίος, αποκαλύπτει και πολλά για την πορεία του μέχρι σήμερα που πολλοί δεν γνωρίζουν...

Ταμίλα Κουλίεβα: Τα γενέθλια, η ηλικία και η τούρτα-έκπληξη από τον Βαλτινό και τους συνεργάτες της

valtinos-famagusta.jpg

Εν τω μεταξύ, φέτος συνεργάζεστε και στην τηλεόραση, στην επιτυχημένη ιστορική σειρά του Mega, Famagusta, όπου εσύ, Γρηγόρη, ερμηνεύεις συγκλονιστικά τον Μακάριο και ο Νικηφόρος συμμετέχει ως διαλογογράφος στη σεναριακή ομάδα της Βάνας Δημητρίου.

Νικηφόρος: Έχω σπουδάσει Σενάριο και Σκηνοθεσία και ξεκίνησα στη σεναριακή ομάδα της Βάνας το 2013, από το Ρουά Ματ, ως διαλογογράφος. Η τριβή στο καθημερινό σίριαλ είναι πολύ μεγάλη, αποκτάς γρήγορα εμπειρία. Στο Famagusta είχαμε ξεκινήσει και γράφαμε ήδη τις σκηνές και δεν ήξερα ότι ο πατέρας μου θα παίξει τον Μακάριο.

Γρηγόρης: Στην πραγματικότητα αυτοπροτάθηκα. (Γελάει.) Ποτέ δεν ελέγχω σε σίριαλ που παίζω ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές, πώς θα είναι οι σκηνές μου, δεν εμπλέκομαι καθόλου. Αλλά αυτή τη φορά ρώτησα τη Βάνα: «Έχετε βρει Μακάριο; Αν δεν έχει πολλές σκηνές και μπορώ να το υπηρετήσω, να το κάνω εγώ». Είχα περιοδεία, ταξίδια, μεγάλες θεατρικές δραστηριότητες, οπότε δεν θα γινόταν διαφορετικά. Δεν μέτρησα καθόλου τη διάρκεια του ρόλου. Θα μπορούσα να παίξω και σε ένα επεισόδιο.

Γρηγόρη, αποθεώθηκες πάντως από κοινό και κριτικούς, όπως λέγεται, για την ερμηνεία σου στον ρόλο του Μακάριου.

Γρηγόρης: Εκεί ησύχασα, γιατί είχα τόσο τρακ όσο για καμία άλλη τηλεοπτική μου εμφάνιση. Φοβόμουν ότι μπορεί να αμφισβητηθεί όλο αυτό. Μοιάζουμε φυσιογνωμικά με τον Μακάριο, είμαστε και οι δύο «κουκουλομάτηδες», αλλά δεν θέλαμε να κάνουμε τη φωτογραφία του. Δεν είναι ένας χάρτινος ήρωας στη φαντασία του συγγραφέα, αλλά ένα υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο. Έπρεπε να κινηθώ προς τα μέσα, προς το βάθος, την ουσία, τα διλήμματά του, όχι μόνο τα προσωπικά, που έχει για τον εαυτό του, αλλά που έχει και η ιστορία για τον ίδιο.

Δεν σε δελέασε ποτέ όλη αυτή η λάμψη που υπάρχει στον χώρο του θεάματος;

Νικηφόρος: Μικρός δεν το έβλεπα όλο αυτό, επειδή και η μάνα μου είναι πολύ προσγειωμένη. Ο πατέρας μου, αν και ήταν από χρόνια πρωταγωνιστής, δεν είχε ανάμειξη με το star system, δεν τον κυνηγούσαν οι ρεπόρτερ και οι φωτογράφοι.

Γρηγόρης: Μπορεί να δειλιάζει να το πει ο Νικηφόρος, αλλά δεν του αρέσει η αναγνωρισιμότητα. Τον ενοχλούσε. Θυμάμαι, μου έκανε πάντα παρατήρηση, τσατιζόταν όταν στις συνεντεύξεις μου αναφερόμουν στους γιους μου. Δεν ήθελε καθόλου. Αλλά εγώ είχα την ανάγκη να πω ότι τους ακούω και με συμβουλεύουν. Δεν έχει αυτό το ψώνιο που έχουμε εμείς οι ηθοποιοί, αυτή την ανάγκη να θαυμάσουν ό,τι κάνουμε, να το επικροτήσουν, να μας πουν «μπράβο». Και δεν είναι μόνο θέμα ματαιοδοξίας, αλλά ότι αυτό που εντέλει επέλεξα, ο τρόπος που το εκτέλεσα, οι επιλογές μου γενικότερα, σκηνοθετικές, ρεπερτοριακές, βρήκαν τον στόχο τους. Πάντα κοιτούσα την ουσία και όχι το «φαίνεσθαι», την επιφάνεια. Γι’ αυτό και δεν μπήκα ποτέ σε όλη αυτή τη διαδικασία του star system.

Νικηφόρος: Όταν έβλεπα τον μπαμπά καλεσμένο στην τηλεόραση να παίζουν οι φωτογραφίες μας από πίσω, με έπιανε κάτι σαν μανία καταδίωξης.

Πηγή: ΟΚ

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved