98 χρόνια από τον θάνατο της Έλλης Λαμπέτη: Η αφιερωματική ανάρτηση της Finos Film
Showbiz

98 χρόνια από τον θάνατο της Έλλης Λαμπέτη: Η αφιερωματική ανάρτηση της Finos Film

98 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που γεννήθηκε μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, η Έλλη Λαμπέτη

Η Finos Film στη μνήμη της έκανε μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram γράφοντας στη λεζάντα της υπέροχης φωτογραφίας της Έλλης Λαμπέτη:

Δελαπόρτας: Η σπάνια αποκάλυψη για τον Βέγγο, η βιογραφία της Χρονοπούλου & τα δάκρυα για τη Λαμπέτη

labeti33.jpg

«Η Έλλη Λαμπέτη ήταν μια από τις πιο γοητευτικές υπάρξεις του ελληνικού θεάτρου, αλλά και του κινηματογράφου, διαθέτοντας αξεπέραστες υποκριτικές δυνατότητες που ανέδειξαν τους ρόλους που ενσάρκωσε. Ευαίσθητη και εύθραυστη αλλά ταυτόχρονα ερωτική και εκρηκτική, μαγνήτιζε με την παρουσία της και με την αισθαντική φωνή της.

Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 13 Απριλίου του 1926 στα Βίλια Αττικής. Στον κινηματογράφο συμμετείχε μόνο σε δέκα ταινίες, μια εξ αυτών της Φίνος Φιλμ, όπου ήταν και η τελευταία ταινία της καριέρας της. Πρόκειται για «Το Τελευταίο Ψέμμα» (1958) του Μιχάλη Κακογιάννη, μια ταινία που συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Η Λαμπέτη έκανε τους κριτικούς των Καννών να μνημονεύουν το όνομα της δίπλα σε αυτό της Γκρέτα Γκάρμπο, ενώ ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ξένης ηθοποιού στα βραβεία BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας».

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved