Αιμιλία Υψηλάντη: «Το θέατρο είναι το σπίτι μου»

NDPPHOTO 

Showbiz

Αιμιλία Υψηλάντη: «Το θέατρο είναι το σπίτι μου»

Με αφορμή την παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Λάμπα», στην οποία πρωταγωνιστεί, η καταξιωμένη Αιμιλία Υψηλάντη ανατρέχει στην πολύχρονη πορεία της στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ενώ αναφέρεται στους πιο σημαντικούς σταθμούς της καριέρας της

Το «Σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» αναφέρεται στην ιστορία της χήρας Μπερνάρντα, που μεγαλώνει τις πέντε κόρες της σύμφωνα με τους κανόνες της εποχής και της τάξης της. Στο σπίτι των έξι γυναικών, που θυμίζει άλλοτε μοναστήρι, άλλοτε σχολαρχείο, άλλοτε φυλακή, π μητέρα γίνεται σύμβολο του αυταρχισμού.

Αιμιλία Υψηλάντη: « Η εγγονή μου δεν έχει ούτε πάτερα, ούτε μητέρα, ούτε αδέλφια»

SOFIA-KOYRTH-(Aimilia-Ypshlanth).jpg

«Πράγματι, η Μπερνάρντα Αλμπα είναι για το ελληνικό κοινό ένα σύμβολο αυταρχικής συμπεριφοράς που παραπέμπει στην πατριαρχία, δεδομένου ότι είναι χήρα, επικεφαλής μιας οικογένειας πέντε κοριτσιών. Για μένα ο αυταρχισμός της συνδέεται, εκτός από τους κανόνες και τα ήθη της εποχής με την ανάγκη της να αμυνθεί απέναντι σε ένα κοινωνικό περιβάλλον τις περισσότερες φορές εχθρικό. Όλες οι γυναίκες σε αυτό το έργο είναι αντιμέτωπες με τον φόβο μπροστά στην ελευθερία», Χέει η ηθοποιός στη Realnews.

Εχει ιδρύσει το θέατρο «Αργώ» στο Μεταξουργείο και, όπως η ίδια λέει, «το θέατρο είναι το σπίτι μου - το ίδιο σημαντικό με την κατοικία μου και μερικές φορές περισσότερο. Οταν προσπαθείς να δημιουργήσεις κάτι, καταθέτεις ενέργεια, αλλά εισπράττεις πάλι ενέργεια. Η ενέργεια που εισπράττεις είναι πολλαπλάσια από αυτή που καταναλώνεις. Και αυτό είναι ζωή».

aimilia-ipsilanti.jpg

Τηλεοπτικά, η Αιμιλία Υψηλάντη «εμπλέκεται» με το δύσκολο θέμα του Κυπριανού, μέσα από τη σειρά «Famagusta». «Η εισβολή και το θέμα των αγνοουμένων ήταν μια πληγή για τον Ελληνισμό, μια 'ήττα που πιθανόν το κοινό δεν ήθελε να αντιμετωπίσει. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι σήμερα, 50 χρόνια μετά, το μέσο που λέγεται τηλεόραση μπόρεσε να μας φέρει αντιμέτωπους με την Ιστορία μας», σχολιάζει η ηθοποιός

Αιμιλία Υψηλάντη: Το επώδυνο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε & η σχέση που είχε με τη μητέρα της

Αιμιλία Υψηλάντη: «Οι γονείς μου ήταν το σκάνδαλο της επαρχίας»

Ενοχλημένη η Αιμιλία Υψηλάντη: «Δεν το καταλαβαίνω… Συγγνώμη που μιλάω έτσι…»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved