Νίκος Αλιάγας: «Η εξουσία είναι άπιαστη και ίσως απατηλή ιδέα»
Showbiz

Νίκος Αλιάγας: «Η εξουσία είναι άπιαστη και ίσως απατηλή ιδέα»

Για όλα όσα αποκόμισε από τη συνέντευξή του με τον Μαρκόν, η οποία αποτέλεσε και γεγονός, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της ο Νίκος Αλιάγας.

Η συνέντευξή σου με τον Μακρόν αποτέλεσε γεγονός. Τι αποκόμισες; Δημιουργήθηκε μια «ανθρώπινη κατάσταση»;

Nίκος Αλιάγας – Νάνα Μούσχουρη: Η φωτό που έβγαλαν μετά την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

aliagas.jpg

«Στις συνεντεύξεις με προέδρους και με άτομα που συναναστρέφονται την εξουσία με ενδιαφέρει η ανθρώπινη υπόστασή τους. Για να φτάσουν εκεί που είναι έχουν θυσιάσει ιδεώδη, έχουν επιβιώσει στην αρένα του αδηφάγου ρεαλισμού, έχουν προδώσει, έχουν προδοθεί και κυρίως ζουν μια βαθιά υπαρξιακή μοναξιά. Το έχω εισπράξει με τον Σαρκοζί, τον Βαλερί Ζισκάρ Ντεστέν, τον Ολάντ και άλλους. Ο Ουμπέρτο Εκο μού έλεγε πως οι πολιτικοί είναι όλοι δυστυχείς, επειδή παλεύουν να φτάσουν στην εξουσία και όταν αγγίξουν την κορυφή, η εξουσία εξαφανίζεται. Η εξουσία είναι άπιαστη και ίσως απατηλή ιδέα. Όσο για τον Μακρόν, είναι ένας ευφυής νέος πολιτικός, τάραξε τα νερά του δικομματισμού, αναθεώρησε το κλασικό στυλ διακυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας, αλλά αντιμετώπισε και τα βαθιά κοινωνικά ρήγματα της κοινωνίας που τη διχάζουν ακόμα.

1675194289757-198118163-aliagas.jpg

Νίκος Αλιάγας

Φαίνεται πως δεν φτάνει να ασκείς την εξουσία όταν είσαι πολιτικός. Πρέπει να διαισθάνεσαι την κοινωνία και να της το εκφράζεις. Ο Μακρόν πιστεύει στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης απέναντι σε Ρωσία, Κίνα, τις παλιές αυτοκρατορίες που αναβιώνουν, αλλά πίστεψε από την πρώτη στιγμή και στον αδιαπραγμάτευτο ρόλο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Μας στήριξε και μας στηρίζει. Είναι φιλέλληνας με την κλασική έννοια του γαλλικού φιλελληνισμού, έχουμε μιλήσει για την Εξοδο του Μεσολογγίου, για την Επανάσταση, για την αγάπη του προς τους φιλόσοφους της αρχαιότητας. Μου είχε πει χαρακτηριστικά: «Οταν θέλω να ηρεμήσω, καταφεύγω στην ισορροπία του Παρμενίδη, πάντα υπάρχει κάτι στον Αριστοτέλη που αγαπώ, το οποίο κατά βάση σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε ένα με αυτό που έπρεπε να είμαστε, και αυτό δεν είναι μια μορφή τετελεσμένου. Σημαίνει ότι υπάρχει κάτι ήδη στην αρχική υπόσταση ενός ατόμου και ότι στη συνέχεια τα γεγονότα αποκαλύπτονται σταδιακά, αλλά εκτυλίσσονται στο βάθος».

Πηγή Τα Νέα

Νίκος Αλιάγας: Στην Ελλάδα για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας - Το gossip-tv στο στάδιο

Νίκος Αλιάγας: Απόπειρα ληστείας στο σπίτι του παρουσιαστή - Οι πέντε συλλήψεις και η καταδίωξη

H Μαρία Μπακοδήμου ποζάρει μαζί με τον Νίκο Αλιάγα στις καλοκαιρινές τους διακοπές!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved