Κρινιώ Νικολάου: Μιλά για τη συνεργασία της με Σπανό, Μητροπάνο, Παπακωνσταντίνου και Χατζή
Showbiz

Κρινιώ Νικολάου: Μιλά για τη συνεργασία της με Σπανό, Μητροπάνο, Παπακωνσταντίνου και Χατζή

Από την πρώτη εμφάνιση της Κρινιώς Νικολάου στο κοινό έως σήμερα, έχουν περάσει 30 χρόνια!

Χρόνια μουσικής δημιουργίας, με συνθέσεις δικές της, που έχει ερμηνεύσει η ίδια. Τραγούδια σε στίχους αξιόλογων στιχουργών και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες.

krinio-(1).jpg

Πώς ήταν απέναντί σου ο αξέχαστος Γιάννης Σπανός;

Όταν συνεργαστήκαμε, είχε ήδη μια τεράστια καριέρα. Ήταν ένας μύθος, αλλά με έκανε να νιώσω ότι είχα να κάνω με φιλαράκι μου. Φυσικά αισθανόμουν πάντοτε δέος όταν έπαιζε πιάνο κι εγώ τραγουδούσα στα lives που ήμασταν μαζί. Έκρυβε ένα παιδί μέσα του ο Γιάννης Σπανός κι αυτό το λένε όλοι όσοι τον γνώρισαν. Ήταν ένα μεγάλο παιδί, με το χιούμορ και τ’ αστεία του, τη σεμνότητά του, το μοναδικό του στιλ και, βέβαια, το τρομερό ταλέντο του.

Μετά ήρθε η σύμπραξή σου με τον Κώστα Χατζή στο «Rex»…

Τραγουδούσα τότε σε μικρές μουσικές σκηνές, όπου έπαιζα πιάνο και κιθάρα. Κάποιος, λοιπόν, του μίλησε για μένα και ήρθε και με βρήκε, λέγοντάς μου ότι ήθελε νέους καλλιτέχνες να τον πλαισιώσουν στο «Rex». Όταν μου το είπε, έπαθα πλάκα, γιατί τότε το Rex ήταν… ναός! Έτσι βρέθηκα να τραγουδώ μαζί του. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο του προγράμματος ήμασταν οι δυο μας με δύο κιθάρες πάνω στη σκηνή, χωρίς να συνοδεύει η υπόλοιπη ορχήστρα. Το εν λόγω live ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε βινίλιο και CD. Αυτή η συμμετοχή ήταν και η πρώτη μου επαφή με τη δισκογραφία.

krinio-(2).jpg

Κατόπιν τρίτωσε το καλό: συναυλίες με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου…

Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα μου βήματα είχα την ευλογία να με συναντήσουν αυτοί οι τρεις μεγάλοι και τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους καλλιτέχνες. Ήταν σαν να έβγαλα τρεις ξεχωριστές σχολές τραγουδιού. Ο Βασίλης με βρήκε κι αυτός σε μια μουσική σκηνή και μου πρότεινε να συνεργαστούμε σε μια καλοκαιρινή περιοδεία του.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 δούλεψες και με τον Δημήτρη Μητροπάνο. Τι σου έκανε εντύπωση σε εκείνον;

Με είδε σε κάποια μουσική σκηνή ο Ηλίας Μπενέτος και μου πρότεινε να πάω στη Minos EMI. Εκεί γνωρίστηκα με τον Δημήτρη Μητροπάνο, με τον οποίο δούλεψα στο Zoom. Ήταν ένας πολύ γλυκός, χαμηλών τόνων, συνειδητοποιημένος και προσγειωμένος άνθρωπος. Ήμουν τυχερή που συνεργαστήκαμε. Μάλιστα, το πρόγραμμα ηχογραφήθηκε σε τρία cds, όπου είχα μεγάλη συμμετοχή, ενώ περίπου δύο χρόνια αργότερα, το 1998, μπήκα πια επισήμως στη δισκογραφία με δική μου σόλο δουλειά, με τέσσερα τραγούδια σε δικές μου συνθέσεις και στίχους Φίλιππου Γράψα και άλλων στιχουργών.

Πηγή Λοιπόν

«Ψεύτικες αλήθειες»: To ξεχωριστό μήνυμα που στέλνει το νέο τραγούδι της Κρινιώς Νικολάου

Κρινιώ Νικολάου: Τα 25 χρόνια δισκογραφίας και οι συνεργασίες με σπουδαίους τραγουδοποιούς

Κρινιώ Νικολάου: Η τραγουδίστρια με τις 50 διακρίσεις σε τουρνουά τένις- Τι λέει στο gossip-tv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved