Ζαννίνο: 29 χρόνια από το θάνατό του – Το πραγματικό όνομα, η καριέρα και η κόρη του, Σόφη Ζαννίνου
Showbiz

Ζαννίνο: 29 χρόνια από το θάνατό του – Το πραγματικό όνομα, η καριέρα και η κόρη του, Σόφη Ζαννίνου

Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος για δεύτερους αλλά εξίσου σημαντικούς ρόλους, Ζαννίνο.

Το πραγματικό όνομα και η καριέρα

zanninou-mpampas-(1).jpg

Το πραγματικό όνομά του ήταν Γιάννης Παπαδόπουλος. «Ο πατέρας μου ήταν από την Κωνσταντινούπολη, η οποία τότε ήταν ένα λιμάνι διεθνές. Εκεί υπήρχαν γειτονιές. Υπήρχε η γειτονιά των Ιταλών, η γειτονιά των Γάλλων, η γειτονιά των Ελλήνων, των Τούρκων κοκ. Όταν λοιπόν έπαιζε με τα παιδιά των Ιταλών τον φώναζαν Νίνο, που σημαίνει Γιάννης στη γλώσσα τους. Όταν πάλι έπαιζε με τα παιδιά Γάλλων τον φώναζαν Ζαν, που είναι Γιάννης στα Γαλλικά. Γι' αυτό και το Ζαννίνο, Γιάννης-Γιάννης δηλαδή. Όταν, λοιπόν, διηγήθηκε την ιστορία αυτή στον Αττίκ, εκείνος του είπε ότι θα λέγεσαι Παπαδόπουλος στο θέατρο, αλλά Ζαννίνο», έχει πει η κόρη του, Σόφη για το πώς βγήκε το όνομα «Ζαννίνο»

zanninou-mpampas-(2).jpg

Από το 1937 που πέθανε ο πατέρας του προσπαθούσε να βρει δουλειά και να φροντίσει τη μητέρα του. Την περίοδο εκείνη προσλήφθηκε ως χορευτής στα μπαλέτα Ραμασόφ που έδιναν παραστάσεις σε διάφορα κέντρα «καφέ-σαντάν» της εποχής. Σε μία από εκείνες τις παραστάσεις στη Μάνδρα του Αττίκ, στις αρχές της δεκαετίας του 1940, όταν ο ίδιος ο Αττίκ τον ρώτησε πως τον λένε, απάντησε Γιάννης, η διευθύντρια όμως του μπαλέτου Σοφία Ραμαζώφ τον αποκαλούσε Νίνο και τότε ο Αττίκ είπε «Τι Γιάννης και αηδίες. Γιάννης δηλαδή Ζαν, Ζαν και Νίνο ίσον Ζαννίνο. Έτσι θα σε παρουσιάσω». Από τότε έμεινε το καλλιτεχνικό αυτό ψευδώνυμο τόσο για τον ίδιο όσο και για τη μετέπειτα γυναίκα του και την κόρη του.

zanninou-mpampas-(3).jpg

Η καλλιτεχνική καριέρα του Ζαννίνο υπήρξε λαμπρή τόσο στον ελληνικό κινηματογράφο, ακόμη και στον αμερικάνικο, έχοντας συμμετοχή στην ταινία Το εξπρές του μεσονυχτίου, όσο και στο θέατρο, ακόμη και στην τηλεόραση.

Η κόρη του, Σόφη Ζαννίνου

1716473141525-199055635-zanninou-mpampas-(1).jpg

Το 1951 γεννήθηκε η κόρη του, Σόφη Ζανίνου, η οποία κράτησε το καλλιτεχνικό όνομα του πατέρα της σαν επώνυμο και ασχολήθηκε φυσικά με την υποκριτική, διαγράφοντας μια επίσης εξαιρετική πορεία.

«Ήταν πραγματικά ένας πολύ καλόκαρδος άνθρωπος. Έχω πάρει πολλά «δώρα» ζωής από τον πατέρα μου. Σε πληρο¬φορώ πως σε αρκετές στιγμές πάνω στη δου¬λειά έχω «παίξει» τον πατέρα μου. Στη «θη¬λυκή εταιρεία» που ήμουν με ένα τσιγάρο στο όνομα και μιλούσα συνέχεια, είναι «κλεμμέ¬νο» από τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου το έκανε αυτά και το υιοθέτησα και εγώ γιατί μου άρεσε πολύ», έχει πει για τον πατέρα της

Σόφη Ζαννίνου: Οι αναμνήσεις από τον Βέγγο και την Αλίκη, μία αποβολή και η ζωή της σήμερα!

Σόφη Ζαννίνου: «Ήταν σκληρός ο πατέρας μου, είχαμε φοβερές κόντρες»

Σόφη Ζαννίνου: Η ιστορία πίσω από το επίθετό της - Πώς προέκυψε;

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved