Φασουλής: «Είναι πολύ συγκινητικό ότι στα δύσκολα της Ελλάδας, το θέατρο ακουμπούσε στην επιθεώρηση»
Showbiz

Φασουλής: «Είναι πολύ συγκινητικό ότι στα δύσκολα της Ελλάδας, το θέατρο ακουμπούσε στην επιθεώρηση»

Ο Σταμάτης Φασουλής ελέγχει τα πάντα, απ’ άκρη σ’ άκρη. Ανεβοκατεβαίνει στη σκηνή, δίνει οδηγίες, παρατηρεί τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς, μιλάει με τον Ηλία Μαροσούλη (παραγωγός), απαντά στο τηλέφωνο, σκέφτεται, οργανώνει.

Προετοιμάζοντας την επιθεώρηση «Τότε, τώρα, πάντα», στο θέατρο Αλσος, βρίσκεται κυριολεκτικά στο στοιχείο του. Μετά από τριάντα χρόνια επιστρέφει ουσιαστικά στο είδος που τον καθόρισε και το καθόρισε. Γράφει, σκηνοθετεί, παίζει – απολαμβάνει

«Τότε, τώρα, πάντα» η νέα επιθεώρηση του καλοκαιριού στο θέατρο Άλσος - Backstage φωτογράφισης

«Τότε, τώρα, πάντα». Ένας τίτλος για την επιθεώρηση, το θέατρο, τη ζωή;

«Για την επιθεώρηση τον σκέφτηκα αρχικά, αλλά μετά παίρνει προεκτάσεις από μόνος του. Γιατί είναι ένα είδος που φεύγει, ξανάρχεται, επιστρέφει, ξαναφεύγει, κοιμάται για λίγο, ξυπνάει, λέει τον λόγο της. Είναι 100% ελληνικό, λαϊκό, οικογενειακό. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Ίσως είναι παιδί της γαλλικής revu (ρεβύ). Αλλά και πάλι εκεί είχε φαντασμαγορικά πράγματα».

fasoulis.jpg

Τα νέα παιδιά αντιλαμβάνονται την επιθεώρηση;

«Δεν ξέρω, αλλά ενθουσιάζονται. Κι αυτό μου δίνει και κουράγιο και ζωή. Είναι άλλο να βλέπεις τον ενθουσιασμό ενός συνομηλίκου σου, πού δεν θα είναι και μεγάλης έντασης, κι άλλο παιδιών 25-30 χρόνων. Είναι αποκάλυψη. Είναι η ανακάλυψη ενός καινούργιου πράγματος, ενός καινούργιου παλιού που τους γοητεύει».

Η επιθεώρηση ποτέ δεν πεθαίνει;

«Εγώ δεν θα ήθελα. Είναι και πολύ κοντά στην πολιτική ζωή. Με το που έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή έφυγε από το πρώτο πλάνο η επιθεώρηση. Ξαναγεννήθηκε στον πόλεμο. Ολα τα θέατρα έπαιζαν επιθεωρήσεις. Γιατί ως είδος ενώνει το κοινό. Είναι πολύ συγκινητικό ότι στα δύσκολα της Ελλάδας, το θέατρο ακουμπούσε στην επιθεώρηση».

fasoulis-800x533.jpg

Το μετέπειτα πολιτικό σκηνικό δεν της «επέτρεψε» να επανέλθει δυναμικά;

«Νομίζω ότι θέλει έναν ιδιαίτερο χειρισμό κι αυτό προσπαθούμε τώρα να κάνουμε, να επανέλθει δυναμικά. Επειδή δεν μπορεί να ασχοληθεί τόσο με την άμεση επικαιρότητα γιατί αυτό το διαλύει και το εξαντλεί καθημερινά η τηλεόραση, πρέπει να βρεις τα καινούργια πράγματα που στέκονται περισσότερο. Οπως το μπούλινγκ, την επιρροή που έχουν τα κουτσομπολιά της τηλεόρασης, την άνεση απέναντι στο να βρίζουμε, να ανεβάζουμε και να κατεβάζουμε ανθρώπους σε συνδυασμό πάντα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι' αυτό υπάρχει μια influencer, μια γυναίκα που τρέφεται από τις πρωινές εκπομπές, ένα παιδί που κάνει μπούλινγκ ή ο κυρ Παντελής, δηλαδή αυτό το νέο πρόσωπο που βρήκε η Αριστερά για να βρίζει και να το θεωρεί υπεύθυνο και συγχρόνως να το προσκαλεί να την ψηφίσει, γιατί αλλιώς δεν θα βγει - τι αντίφαση».

Πηγή Το Βήμα

Η αποκάλυψη του Σταμάτη Φασουλή για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Της πήρε 30 χρόνια για να ησυχάσει»

Σταμάτης Φασουλής: Λύγισε on air για την Άννα Παναγιωτοπούλου–«Η μισή μου ζωή, το μισό μου σώμα»

Φασουλής για Παναγιωτοπούλου: «Παρόλο που ήξερα την κατάσταση, είμαι σοκαρισμένος»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved