Δεκαπενταύγουστος 2025: Η Στέλλα Κονιτοπούλου και το πανηγύρι που δεν ξεχνά ποτέ
Δεκαπενταύγουστος και τα πανηγύρια έχουν την τιμητική τους.
Η Στέλλα Κονιτοπούλου, ένα όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με τα πανηγύρια και την ελληνική παράδοση, έχει αναφερθεί με συγκίνηση στη σημασία των παραδοσιακών χορών και τραγουδιών που κορυφώνονται ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.
Στέλλα Κονιτοπούλου: «Έλεγαν ότι τα βρήκα όλα έτοιμα λόγω ονόματος»
Μιλώντας σε παλαιότερη τηλεοπτική της εμφάνιση για τα πανηγύρια που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας ταυτότητας, θυμήθηκε ένα συγκεκριμένο που έχει χαραχτεί στη μνήμη της:

«Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου είθισται στην Νάξο, το νησί μου, να πηγαίνουμε στο μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης. Εκεί γινόταν η λειτουργία του Εσπερινού και στην συνέχεια διανυκτερεύαμε. Κατόπιν σε ένα χώρο λίγο πιο μακριά ξεκίναγε το γλέντι.
Το πανηγύρι δεν είναι μόνο ένα πεδίο κοινωνικής εκδήλωσης, αλλά είναι και μία εκδήλωση πολιτιστική. Μέσα από τα τραγούδια και την παράδοση του κάθε τόπου ”κρατιέται’ η ιστορική μνήμη».
Στέλλα Κονιτοπούλου: Συγκλονίζει η περιγραφή της: «Έπαθε έμφραγμα και τον πήραν με ασθενοφόρο»
Στέλλα Κονιτοπούλου: «Για μένα ο Γιάννης Πάριος ήταν τα πάντα»
Στέλλα Κονιτοπούλου: «Αν δεν ταιριάζει σε εμένα το Ηρώδειο σε ποιον ταιριάζει;»