Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για την κόρη της, Μελίνα: «Ζει σε μια γαλλική οικογένεια στο Παρίσι»
Στην εκπομπή Happy Day άνοιξε την καρδιά της η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και μίλησε για τη μητρότητα, τη ζωή ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες και τις προσωπικές της ισορροπίες, αλλά και για το αν υπάρχει χώρος για έναν νέο έρωτα στη ζωή της.
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας αναφέρθηκε αρχικά στη σχέση της με την κόρη της, Μελίνα, περιγράφοντας τις προκλήσεις που φέρνει η ανατροφή ενός παιδιού όταν οι συνθήκες δεν είναι πάντα ιδανικές.
Συγκλονίζει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Ήρθαν μασκαρεμένοι με όπλα στο σπίτι μου να με σκοτώσουν»
Μίλησε με ρεαλισμό για τη συνεπιμέλεια και τις δυσκολίες που αυτή συνεπάγεται, τονίζοντας ότι «τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς. Δεν είμαστε όλοι τυχεροί». Όπως εξομολογήθηκε, «Η Μελίνα ξέρω ότι έχει κουραστεί να μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα σε δύο σπίτια, αλλά νομίζω ότι δυναμώνει».

Η καθημερινότητα της Μελίνας στο Παρίσι
Η 17χρονη Μελίνα ζει πλέον μόνιμα στο Παρίσι, όπου φοιτά σε σουηδικό σχολείο και διαμένει σε γαλλική οικογένεια. Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε με συγκίνηση για την ανεξαρτησία της κόρης της και τη μετάβαση σε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.
Όπως περιέγραψε η ίδια: «Πηγαίνει σε ένα σουηδικό σχολείο στο Παρίσι, είναι συνηθισμένο σε παιδιά που έχουν την επιλογή, ζει σε μια γαλλική οικογένεια, κυκλοφορεί κανονικά με το μετρό. Είναι πολύ διαφορετικό να είναι σε άλλη χώρα, αλλά της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, θέλει να ζήσει, έχει μια δίψα να μάθει πράγματα, θέλει να μάθει γαλλικά και να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να ακολουθούν το δικό τους δρόμο. Έχει ωριμάσει, θεωρεί ότι δεν την ταΐζουν όσο πρέπει. Θεωρώ ότι θα της είναι δύσκολο να επιστρέψει στη Σουηδία, της φαίνεται μικρή».
Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου παραδέχτηκε ότι, όσο απαιτητικό κι αν είναι για έναν γονιό να αφήνει το παιδί του να ανοίγει τα φτερά του, αισθάνεται πως η Μελίνα διαθέτει πλέον την ωριμότητα και τα εφόδια για να χαράξει τη δική της πορεία.
Ένα νέο κεφάλαιο στην προσωπική της ζωή
Κλείνοντας τη συζήτηση, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου αναφέρθηκε και στον έρωτα, αποκαλύπτοντας ότι αισθάνεται έτοιμη να ανοίξει ξανά την καρδιά της. Όπως εξήγησε, τα προηγούμενα χρόνια είχε επιλέξει να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στη μητρότητα και την επαγγελματική της πορεία.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι Σουηδοί άντρες είναι πιο κρύοι, της λογικής. Αλλά είναι και ανάλογα. Εδώ πέρα φλερτάρουν πιο ανοιχτά, εκεί δεν τολμάνε, φοβούνται γενικώς το ελληνικό ταμπεραμέντο. Το 2026 μακάρι να μπει ξανά ο έρωτας στη ζωή μου. Δεν ήθελα να κάνω κάτι όσο η Μελίνα ήταν στην εφηβεία, δύσκολη ηλικία. Ήμουν αφοσιωμένη σε εκείνη και στη δουλειά μου. Τώρα όμως αισθάνομαι και ώριμη και έτοιμη, ήμουν σε silent retreat. Τώρα ένιωσα ότι είμαι έτοιμη να ανοίξω την καρδιά μου».