Το χρονοδιάγραμμα της τραγωδίας στο Κολωνάκι: Οι τελευταίες ώρες της ζωής του Γιώργου Μαζωνάκη
Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως από τη δημοσιογραφική έρευνα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης στις 9 Σεπτεμβρίου, μέσα σε ιατρείο στο Κολωνάκι.
Το χρονοδιάγραμμα ,σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται μέσα από το ρεπορτάζ του Live News, εκείνης της μοιραίας ημέρας αποτυπώνει λεπτό προς λεπτό ένα σκηνικό πανικού, ιατρικών παραλείψεων και αδιανόητων χειρισμών από την πλευρά των κατηγορούμενων.
Υπόθεση Μαζωνάκη: Η έκκληση της Αφροδίτης Γραμμέλη για σεβασμό στη μνήμη του τραγουδιστή

Όλα ξεκίνησαν στις 14:14 το μεσημέρι, όταν ο γνωστός τραγουδιστής υποβλήθηκε σε διαδικασία πλασμαφαίρεσης, αφού προηγουμένως η κατηγορούμενη γιατρός του είχε χορηγήσει αναισθητική ουσία για να του προκαλέσει μέθη. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, το μηχάνημα εξέπεμψε δύο συναγερμούς, τους οποίους η γιατρός αγνόησε, συνεχίζοντας κανονικά τη θεραπεία. Λίγο αργότερα, στις 14:44, η ίδια τράβηξε μια φωτογραφία τον καλλιτέχνη και την απέστειλε σε υπνοθεραπευτή.

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο στις 15:22, μία και πλέον ώρα μετά την έναρξη της διαδικασίας. Εκείνη τη στιγμή έγινε παύση στη θεραπεία, καθώς μια νοσηλεύτρια παρατήρησε ένα έντονο τίναγμα στο χέρι του Γιώργου Μαζωνάκη και έσπευσε να προειδοποιήσει τη γιατρό. Σύμφωνα με ιατρικές εκτιμήσεις, η κίνηση αυτή ενδέχεται να ήταν μια προσπάθεια του οργανισμού να επικοινωνήσει ή ακόμα και ένδειξη καρδιακής ανακοπής με απώλεια αιμάτωσης του εγκεφάλου.

Η οριστική διακοπή της θεραπείας σημειώθηκε στις 15:45, όταν ο καλλιτέχνης είχε ήδη καταρρεύσει πλήρως. Στο ιατρείο επικράτησε απόλυτο πανδαιμόνιο. Αντί για άμεση κλήση σε βοήθεια, η κατηγορούμενη γιατρός άρχισε να αναζητά ιατρικές λύσεις μέσω εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνταν τηλεφωνήματα στην κατασκευάστρια εταιρεία του απινιδωτή, καθώς το προσωπικό δεν γνώριζε πώς να τον θέσει σε λειτουργία.

Στις 16:19 έγινε μια ακόμη προσπάθεια με τηλεφώνημα υπαλλήλου σε αναισθησιολόγο, στον οποίο αναφέρθηκε η χορήγηση της μέθης και του αντιδότου, ζητώντας οδηγίες για το αν υπάρχει κάποια άλλη ουσία που θα μπορούσε να χορηγηθεί. Η κλήση προς το ΕΚΑΒ έγινε τελικά στις 16:23, με τους διασώστες να φτάνουν στο σημείο μέσα σε τρία λεπτά, στις 16:26, όπου απλώς διαπιστώθηκε η τραγική κατάληξη.